X

TRECEREA la ora de VARĂ s-ar putea modifica în toată Uniunea Europeană

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În consecință, europarlamentarii au cerut o evaluare a regimului actual al orei şi, dacă este necesar, o revizuire a regulilor, într-o rezoluţie adoptată joi în Parlamentul European la Strasbourg, informează legislativul european într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Rezoluţia a fost adoptată cu 384 de voturi pentru, 153 împotrivă şi 12 abţineri.

Iniţiative cetăţeneşti au arătat o anumită îngrijorare faţă de modificarea bianuală a orei, care marchează începutul şi sfârşitul perioadei de vară şi care are loc în prezent în ultimul weekend din martie şi, respectiv, octombrie. Numeroase studii nu au reuşit să tragă o concluzie clară, dar indică anumite efecte negative asupra sănătăţii umane, spun deputaţii. Ei cer Comisiei să evalueze în detaliu directiva privind ora de vară şi, dacă este cazul, să propună revizuirea ei.

Directiva privind aranjamentele actuale ale schimbării orei, care a intrat în vigoare în 2001, stabileşte o dată şi o oră comune pentru începerea şi încheierea perioadei de vară în Uniunea Europeană, cu scopul de a ajuta funcţionarea efectivă a pieţei interne.

Trecerea la ora de vară în 2018 ar urma să se facă în data de 25 martie, care va deveni ziua cea mai scurtă din an, având, practic, 23 de ore. Apoi, în 28 octombrie ar urma să se treacă la ora de iarnă.

Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit în peste 100 de țări din lumea întreagă. România a adoptat ora de vară în 1932.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Deși este un lucru bun, măsura renunțării la ora de vară nu ar trebui să țină de intervenția suprastatală a Parlamentului european, ci de decizia fiecărui stat în parte.

Finlanda va face lobby la UE pentru eliminarea orei de vara

Citiți vă rog și:

Urăști trecerea la ora de vară ? Cercetătorii spun că ai putea avea dreptate 

Va rugam semnati si raspanditi petitia: LASATI ORA ASA

Propunere de petitie: LASATI ORA ASA

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Căsătoriile între persoanele de același sex au fost anulate în Insulele Bermude, teritoriu care inițial legalizase astfel de căsătorii, informează The Guardian.
    Guvernatorul Insulelor Bermude, un teritoriu britanic, a promulgat o lege care anulează drepturile persoanelor de același sex să se căsătorească, în pofida unei decizii a Înaltei Curți de anul trecut care autoriza astfel de căsătorii.
    Legislația a trecut de Parlament, iar majoritatea cetățenilor au fost împotriva căsătoriilor între persoane de același sex în cadrul unui referendum.
    Grupurile LGBT au spus că parteneriatele civile, varianta legală disponibilă în Insulele Bermude, îi fac să fie cetățeni de rang secund și că este fără precedent ca o jurisdicție să anuleze dreptul legal la căsătorie după ce l-a acordat inițial.
    https://www.theguardian.com/world/2018/feb/08/bermuda-repeal-same-sex-marriage?CMP=share_btn_fb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button