X

Bursa din New York s-a prabusit. Ii urmeaza exemplul cele din Asia si Europa

de null

Aceste scăderi sunt considerate surprinzătoate de unii analişti, în condiţiile în care nu există un motiv clar, iar contextul economic era unul pozitiv, datele indicând continuarea trendului de creştere a economiei şi de scădere a şomajului.

Semnele unei noi crize financiare? Panica pe Wall Street!

Dow Jones Industrial Average (DJIA), indice care reflectă evoluţia celor mai mari 30 de companii listate pe bursa de la New York, a înregistrat cel mai mare declin din 2008, scăzând cu peste 1500 de puncte în două zile de tranzacționare. Aceasta stare de panica s-a transmis si pe alte piete.

 

Indicele a scăzut, luni, dupa inchiderea tranzactiilor, cu 1.175 de puncte, cea mai grava depreciere inregistrata într-o singură zi de la criza din 2008. Dupa ce marcat, pentru scurt timp, o pierdere de 10%, declinul Dow Jones s-a fixat la 4,6%, coborand sub 25.000 de puncte pentru prima dată de când a atins această cotă luna trecută, respectiv la 24,345.75 puncte.

Potrivit BBC, este cea mai mare scădere din septembrie 2008, când Congresul american a respins un plan de salvare de 700 de miliarde de dolari, după prăbușirea băncii Lehman Brothers.

Aceasta miscare de panica intervine in ziua instalarii in frunca Bancii centrale americane, FED, a lui Jerome Powell, care o va inlocui pe Janet Yellen, singura femeie care a condus vreodata institutia. Anuntata cu mult timp in urma, schimbarea nu ar fi trebuit sa antreneze tulburari pe piata financiara americana, unde indicii bursieri au marcat record dupa record in ultimele luni. S&P 500, spre exemplu, a inregistrat in ianuarie cel mai bun inceput de an din 1997.

Unda acestei degringolade s-a facut simtita si pe pietele din Asia. Astfel, Bursa din Tokyo a pierdut, marti dimineata, 5%, cea din Hong Kong, 4%. In China continentala, indicele compozit al bursei din Shanghai s-a depreciat cu 1,99%.

Ce se intampla? Este o corectie a pietei sau o reevaluare? „Nu as inclina in favoarea unei corectii. Cel putin nu acum. Cred ca este, mai degraba o reevaluare, cand investitorii iau o pauza, accepta un recul pentru reevaluarea sau evaluarea conjuncturii instala deja de ceva timp. Adica o conjunctura extrem de favorabila prescrisa de bancile centrale”, a comentat Benoit Durochet, de la Addenda Capital.

NOTĂ OrtodoxINFO

Ati inteles ceva? Evident ca nu, caci in cazul burselor, avalansa de cifre este oferita spre buimacirea publicului, nu spre dumirirea sa.

Ca sa intelegeti totusi care-i treaba cu bursele si papusarii lor, studiati va rugam:

I. Angrenajul crizelor economice. Bursele de Valori si Capitalul Speculativ

II. Angrenajul crizelor economice. Banii si Bancile

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Bănci
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. off topic:
  O colecţie înfricoşătoare de schelete… Rămăşiţe preţioase ale “moaştelor” catolicilor din “bisericile” Europei

  https://www.aparatorul.md/o-colectie-infricosatoare-de-schelete-ramasite-pretioase-ale-moastelor-catolicilor-din-bisericile-europei/

  PS: Occidentalii spun in batjocora ca ortodocsii se inchina la „oase”, atunci cand se refera la sf moaste.
  Abordarea gresita se explica, pt ca in apus nu mai exista moaste, ci simple oase…

 2. Dragi fraţi şi surori întru Hristos! Ecumeniştii care au ocupat abuziv biserica noastră, numesc pe ereticii catolici – fraţii săi, declarînd că au o credinţă şi valori morale comune. Priviţi mai jos la pozele cu “sfinţii” aceştor eretici bolnavi duhovniceşte. Voi aţi avea curaj să vă închinaţi la astfel de “moaşte”? Din păcate ecumeniştii care sunt în comuniune cu catolicii, se pare că se închină, pentru că ei nu pot să îl jignească pe fratele lor iezuit Francisc şi pe armata sa de servitori ai satanei.

  Rămăşiţi incredibile ale “sfinţilor” catolici, împodobite cu pietre preţioase şi ornamente, au fost descoperite de cercetătorul Indiana Bones – un istoric american şi vînător de antichităţi, care a descoperit o colecţie ciudată de 400 ani de bijuterii încrustate în schelelete, care se odihnesc îon “biserici” din întreaga Europă. În secolul 16, mii de schelete au fost găsite în catacombele romane şi la ordinul Vaticanului au fost expuse în oraşele din Germania, Austria şi Elveţia. Ele au fost distribuite între “bisericile” catolice şi instituţiile religioase pentru a înlocui “moaştele” distruse în rezultatul reformei protestante din anii 1500. Înainte de a apărea în “bisericile” catolice, fiecare schelet a fost aten decorat cu aur, argint şi pietre preţioase. Acettea au fost redenumite în “sfinţi”, deşi nici unul din ele nu corespundea acestui titlu după toate regulile stricte ale “bisericii” catolice, care cerea ca “sfinţii” să fie canonizaţi. Dar, în sec. 19, aceste schelete au devenit o amintire dureroasă despre trecutul întunecat al catolicilor, de aceea multe dintre ele au fost deposedate de podoabe şi aruncate ca pe nişte obiecte inutile.

  https://www.aparatorul.md/o-colectie-infricosatoare-de-schelete-ramasite-pretioase-ale-moastelor-catolicilor-din-bisericile-europei/

 3. Doamne fereste! Mi se face rau numai cand privesc pozele cu aceste schelete ale ereticilor catolici… Cum sa te ajute asa ceva sa te vindeci de boala si de suparare, cand iti vine stomacul in gat numai cand le privesti! Sa si-i pastreze pentru ei! Noi avem sfintii nostri Adevarati la care iti e drag sa privesti si carora iti e drag sa le saruti Sfintele Moaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.