X

Româncă NEVINOVATĂ, ținută un an în PUŞCĂRIE în Anglia. Poliția britanică i-a DISTRUS viața

O româncă a stat nevinovată în pușcărie mai bine de un an, timp în care a născut. Petruța Cristina Bosoancă, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată în decembrie 2016, într-un caz de prostituție și proxenetism în care nu avea niciun fel de implicare. Deși și-a susținut nevinovăția, tânăra însărcinată nu a fost ascultată de autoritățile britanice care au încarcerat-o ca pe un infractor periculos.

Acum câteva zile, judecătorii au dispus achitarea ei „din lipsă de probe” și eliberarea din penitenciarul Bronzefield, arată BBC.

În urmă cu cinci luni, Petruța a născut în închisoare un băiat.

Nu a fost nimeni cu mine în acele momente”, a povestit printre lacrimi românca, într-un interviu la BBC.

„În momentele în care trebuia să fiu fericită, eram fericită și nefericită în același timp”, a mai spus ea.

„În momentele în care trebuia să fiu fericită, eram fericită și nefericită în același timp”, a mai spus ea.

Femeia a insistat în mod repetat că este nevinovată și că poate dovedi acest lucru.

„Am cerut telefonul meu, pozele, imaginile după camere de supraveghere, dar nu m-au luat în seamă”, a declarat ea.

Întrebarea sa este acum:

„De ce nu au descoperit totul mai devreme? Mă așteptam să vadă adevărul.” „Toți erau niște incompetenți”, a mai spus Petruța.

„M-au ținut departe de familia mea, de fiul meu”.

Cei trei inculpați au fost acuzați că au conspirat să transporte o tânără în Regatul Unit, din România, pentru a o obliga să se prostitueze. Reclamanta a susținut că a fost traficată și forțată să se prostitueze de către cei trei, printre care și femeia în cauză și că a rămas însărcinată după ce a fost violată în Marea Britanie.

Mai târziu, s-a dovedit că femeia era deja însărcinată când a intrat în țară, în 2016, fiind examinată la trei zile după arestarea Petruței Bosoancă.

De altfel, apărarea a cerut dovezi despre sarcină din august 2017 și i s-a spus în repetate rânduri că nu există astfel de dovezi medicale. Mai mult, mesajele de pe Facebook arătau că femeia reclamantă discuta cu prietenii despre sarcină și despre identitatea tatălui copilului.

BBC scrie că mesajele erau cunoscute poliției încă din ianuarie 2017 însă nu au fost dezvăluite până acum două luni.

Abia după ce judecătorul a decis că românca e nevinovată, un procuror senior a cerut scuze instanței și a declarat că tratarea cazului Petruţei de către poliţie a fost una “sub standard”.

Judecătorul a concluzionat că Petruţa a fost victima uneia dintre “cele mai grave nereguli care necesită explicații suplimentare”. Judecătorul a precizat că va cere deschiderea unui dosar penal în cazul erorii.

 

Categorii
Abuzurile polițieiExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!