X

MUTARE importantă în sectorul global de BIOTEHNOLOGIE. SANOFI cumpără compania belgiană biofarmaceutică Ablynx

Compania farmaceutică franceză Sanofi a confirmat luni achiziţionarea firmei belgiene de biotehnologie Ablynx, pentru 3,9 miliarde de euro (4,8 miliarde de dolari), depăşind astfel oferta Novo Nordisk.

Tranzacţia este un nou indiciu al accelerării activităţii de fuziuni şi achiziţii (M&A) în sectorul global de biotehnologie şi vine după ce Ablynx a respins oferta de 2,6 miliarde de dolari din partea companiei daneze Novo Nordisk. 

Săptămâna trecută, Sanofi a plătit 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţionarea rivalei americane Bioverativ, într-o tranzacţie care va întări prezenţa sa în domeniul tratamentului bolilor rare. Şi firma americană Celgene va plăti nouă miliarde de dolari pentru Juno Therapeutics, grup specializat în tratarea cancerului.

Luni, Sanofi a anunţat că va plăti în numerar 45 euro per titlu, o primă de 21,2% faţă de preţul acţiunilor Ablynx la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

Tranzacţia va permite Sanofi să aibă acces la cel mai promiţător medicament experimental al Ablynx – caplacizumab – destinat tratării purpurei trombocitopenice trombotice, o afecţiune rară a sângelui.

Morgan Stanley şi Lazard au consiliat Sanofi în vederea realizării tranzacţiei, în timp ce JP Morgan a consiliat Ablynx.

Prin achiziţionarea Ablynx, Sanofi îşi extinde prezenţa în domeniul tratamentului bolilor rare, în linie cu strategia sa până în 2020.

Compania farmaceutică franceză Sanofi este prezentă şi pe piaţa din România.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
CipuriSănătateTransumanism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

 1. Doamne ajută! Saccsiv, ai văzut documentarul? Ce părere ai?

  Trebuie neapărat să vizionați acest documentar format din trei părți, dar numai s-o faceți de la un capăt la altul!

  E făcut de lideri ai mișcării transhumaniste, este un documnetar oficial, de promovare a transhumanismului, realizat pt TV, care efectiv își expun foarte clar propriile țeluri, iar în părțile a doua și a treia explică clar că transuhamismul este o religie. Își bat joc frecvent de Hristos și creștini (mai ales începând cu sfârșitul părții întâi) – pe care îi văd drept cei mai periculoși și, defapt singurii dușmani ai transhumanismului; iar în ultima parte a documentarului explică foarte clar că la baza transhumanismului sta sistemul kaballa.

  Vă promit că după ce veți viziona acest documentar veți înțelege fundamental altfel totul despre Apocalipsă și Antihrist și despre felul în care oamenii de „știință” și elitele lumii au fost păcăliți de vrășmasul și cam care e planul lor final. Ei cred că Apocalipsa și ridicarea vălului înseamnă exact aceasta: nemurirea omului prin transhumanism., de aceea l-au si numit TechnoCalyps.

  Documentarul trebuie NEAPĂRAT tradus, tocmai de aceea am ținut să vi-l împărtășesc, eu efectiv nu am timp. Priviți-l și vă promit că nu vă va părea rău.

  https://www.youtube.com/watch?v=7MXQSbjBL7Q&list=PLLgVDY8_xVLYhjw_pOkTnuX2NWQ9fsSy3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!