X

Israelul ACUZĂ Polonia că vrea să NEGE prin lege ROLUL polonezilor în HOLOCAUST

de null

Ministerul Afacerilor Externe din Israel a convocat duminica un inalt diplomat polonez, pentru a-i cere clarificari cu privire la un proiect de lege care ar putea fi adoptat la Varsovia. Respectivul act normativ prevede pedepse cu inchisoarea pentru persoanele care folosesc expresia „lagare de concentrare poloneze”.

Daca proiectul de lege va fi votat de Senat si semnat de presedintele polonez, va risca inchisoarea oricine va spune „lagare de concentrare poloneze” referindu-se la lagarele de exterminare pe care fascistii le-au instalat in Polonia atunci cand au ocupat aceasta tara in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Poloniei in Israel Piotr Kozlowski a fost cel convocat la Ministerul Afacerilor Externe de la Ierusalim, pentru „o clarificare”.

„I s-a adus la cunostinta opozitia Israelului fata de modul de formulare a proiectului de lege. Momentul ales pentru prezentarea proiectului de lege – cu o zi inainte de Ziua internationala de comemorare a victimelor Holocaustului – a fost in special surprinzator si regretabil”, a informat Ministerul de Externe al Israelului.

Potrivit diplomatiei israeliene, „proiectul de lege nu va ajuta la restabilirea adevarului istoric si ar putea dauna libertatii de cercetare (asupra Holocaustului), impiedicand in acelasi timp discutia asupra mesajului istoric si mostenirii celui de-Al Doilea Razboi Mondial”.

In consecinta, Israelul a cerut Poloniei „sa modifice formularea proiectului de lege inainte de adoptarea finala si sa poarte un dialog cu Israelul asupra acestui subiect”.

Polonezii sustin ca folosirea termenului de „lagare de concentrare poloneze” creeaza falsa impresie ca tara lor ar fi responsabila de Holocaust.

In schimb, liderii israelieni spun ca acest text de lege constituie o tentativa de a nega participarea polonezilor in exterminarea evreilor de catre fascisti in timpul razboiului.

„Aceasta lege este lipsita de fundament. Istoria nu poate fi schimbata si Holocaustul nu poate fi negat”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneNazism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Nu spui „lagăr de concentrare polonez” pentru că l-au făcut în Polonia cum nu poți spune „moscheie israeliană”, „Grădina israeliană Ghetsimani” „Biserica israeliană…” sau „Sfîntul Mormînt israelian”

  2. spaima mare printre jidani ca lumea isi da seama ce minciuna colosala e ” holocaustul” si ca de fapt povestea asta e doar un mijloc de jefuire a altor natiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.