X

Israelul ACUZĂ Polonia că vrea să NEGE prin lege ROLUL polonezilor în HOLOCAUST

Ministerul Afacerilor Externe din Israel a convocat duminica un inalt diplomat polonez, pentru a-i cere clarificari cu privire la un proiect de lege care ar putea fi adoptat la Varsovia. Respectivul act normativ prevede pedepse cu inchisoarea pentru persoanele care folosesc expresia „lagare de concentrare poloneze”.

Daca proiectul de lege va fi votat de Senat si semnat de presedintele polonez, va risca inchisoarea oricine va spune „lagare de concentrare poloneze” referindu-se la lagarele de exterminare pe care fascistii le-au instalat in Polonia atunci cand au ocupat aceasta tara in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Poloniei in Israel Piotr Kozlowski a fost cel convocat la Ministerul Afacerilor Externe de la Ierusalim, pentru „o clarificare”.

„I s-a adus la cunostinta opozitia Israelului fata de modul de formulare a proiectului de lege. Momentul ales pentru prezentarea proiectului de lege – cu o zi inainte de Ziua internationala de comemorare a victimelor Holocaustului – a fost in special surprinzator si regretabil”, a informat Ministerul de Externe al Israelului.

Potrivit diplomatiei israeliene, „proiectul de lege nu va ajuta la restabilirea adevarului istoric si ar putea dauna libertatii de cercetare (asupra Holocaustului), impiedicand in acelasi timp discutia asupra mesajului istoric si mostenirii celui de-Al Doilea Razboi Mondial”.

In consecinta, Israelul a cerut Poloniei „sa modifice formularea proiectului de lege inainte de adoptarea finala si sa poarte un dialog cu Israelul asupra acestui subiect”.

Polonezii sustin ca folosirea termenului de „lagare de concentrare poloneze” creeaza falsa impresie ca tara lor ar fi responsabila de Holocaust.

In schimb, liderii israelieni spun ca acest text de lege constituie o tentativa de a nega participarea polonezilor in exterminarea evreilor de catre fascisti in timpul razboiului.

„Aceasta lege este lipsita de fundament. Istoria nu poate fi schimbata si Holocaustul nu poate fi negat”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Categorii
ExterneNazism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Nu spui „lagăr de concentrare polonez” pentru că l-au făcut în Polonia cum nu poți spune „moscheie israeliană”, „Grădina israeliană Ghetsimani” „Biserica israeliană…” sau „Sfîntul Mormînt israelian”

  2. spaima mare printre jidani ca lumea isi da seama ce minciuna colosala e ” holocaustul” si ca de fapt povestea asta e doar un mijloc de jefuire a altor natiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!