X

Germania începe să pună în aplicare legea mesajelor de ură

de null

Man walking in front of a mural of Facebook users

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Germania este pregătită să înceapă punerea în pratică a unei legi care cere site-urilor de social media să șteargă rapid mesajele de ură, știrile false și materialele ilegale. 

Site-urile care nu șterg postările ”evident ilegale” ar putea primi amenzi de până la 50 de milioane de euro (£44.3m).

Legea dă site-urilor un timp 24 de ore pentru a acționa după ce au fost informate despre infracțiunea penală.

Vor intra sub incidența prevederilor legii rețelele sociale și site-urile media cu peste două milioane de membrii.

Legea se va concentra în special asupra rețelelor Facebook, Twitter și YouTube dar foarte probabil va fi aplicată și pentru Reddit, Tumblr și rețeaua socială rusească VK. Și alte site-uri precum Vimeo și Flickr ar putea fi de asemenea incluse în dispozițiile sale.

Legea privind îmbunătățirea aplicării legii în rețelele sociale (NetzDG) a fost aprobată la sfârșitul lunii iunie 2017 și a intrat în vigoare la începutul lui octombrie.

A fost dat răgaz rețelelor sociale până la sfârșitul lui 2017 ca să se pregătească pentru această lege.

Apelul către site-urile de poliție socială a apărut mai eficient după ce au fost depistate numeroase cazuri de profil înalt în care au fost răspândite știri false și materiale rasiste prin ramurile germane ale unor companii faimoase de social media.

Ministrul german de justiție a spus că va pune la dispoziție pe site-ul său formulare pe care le pot folosi cetățenii îngrijorați care vor să denunțe conținuturi care violeaza NetzDG sau care nu au fost scoase la timp.

Pe lângă obligarea companiilor de social media de a lua măsuri imediat, NetzDG le cere și să pună în aplicare o structură complexă pentru reclamații astfel încât postările să poată fi denunțate rapid angajaților.

Mare parte a materialului va trebui să fie scos în termen de 24 de ore, dar platformele vor avea o săptămână la dispoziție pentru a lucra la ”cazurile complexe”.

Facebook a recrutat căteva sute de persoane în Germania care să se ocupe cu rapoartele despre conținuturile care încalcă legea NetzDG și care să monitorizeze mai bine ceea ce postează lumea.

Această lege a fost controversată în Germania, unii susținând faptul că ar putea duce la o cenzură neintenționată sau la restrângerea liberei exprimări.

Legea germană este un exemplu extrem al eforturilor depuse de guvern și legislatori pentru a ține în frâu companiile de social media. Multe dintre ele au fost cercetate mai amănunțit după ce a reieșit anul acestă informația despre cum obișnuiau să răspândească propagandele sau alte materiale sensibile.

În Marea Britanie politicienii au fost extrem de critici cu privire la site-urie de social, numindu-le ”o batjocură” și spunând că sunt ”rușinos de departe” de a face o treabă bună moderând limbajul de ură sau alte conținuturi ofensive.

Comisia Europeană a publicat directive care îndeamnă site-urile de social media să acționeze mai rapid în depistarea și eliminarea conținutului de ură.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Desigur, daca cineva va publica ceva despre ei care sa le combata si demaste unele dintre planuri, de pilda un crestin ortodox practicant si cu credinta si iubire adanca fata de Dumnezeu si aproapele sau, care stie mersul lucrurilor satanice si masonice de pilda multe planuri ale proiectului L.U.C.I.D – care se ocupa cu planul satanic de colectare si prelucrare a datelor privind identitatea fiecarei fiinte umane, care are la baza cipuirea implantata pe mana sau pe frunte, astfel privand omul de liberul arbitru, cu care l-a lasat Bunul si Facatorul de viata Dumnezeu. Devenind astfel un robot controlat de la distanta, lepadandu-se de Domnul Iisus Hristos facandu-se sclav satanei, antihristului, el a pierdut dreptul la MANTUIRE, LA IMPARATIA CERURILOR!!! Asa da, multi care ar mai vrea sa comenteze un videoclip, film, scurt-lungmetraj lansate de acesti masoni, inaintemergatori cu trambita lui antihrist, nu ar mai putea sa o faca pentru ca va fi sters imediat, astfel ei putand sa manipuleze pe nestiutori mult mai usor, decat daca pe langa videoclip sau mesaj scris, ar mai aparea si un mesaj care demasca mesajul subliminal satanic impus de acestia, punand pe cel ce il citeste pe ganduri cercetand comentariul care s-a lasat mesaj. Usor, usor se strange latul si din ce in ce mai mult se cerne graul de neghina, iar la sfarsit se va vedea cine este de-a Dreapta Tatalui si cine este de-a stanga caprelor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button