X

O biserică din Rusia a introdus printre RUGĂCIUNI, o ectenie pentru PAPĂ

Biserica în cinstea Maicii Domnului Kazanskaia din satul Konstantinov, raionul Rybnovskii, eparhia de Riazani, al carui paroh din anul 2005 e protoiereul Alexadr Kuropatkin (vezi poza), a anunţat pe site-ul său despre un proiect nou – “Cartea de rugaciuni” online.

În capitolul “Rînduieli” din secţiunea “Rugăciuni şi rînduieli” găsim “Rînduiala Miezonopticii din toate zilele”.

În ectenia finală se propune a se ruga pentru ereticul papă, iar pomenirea patriarhul nu e prevăzută în carte.

Update: Între timp ectenia dată a fost redactată pe site-ul parohiei.

 

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!