X

CU CIPUL IN CAP: Implanturile pe creier vor conecta oamenii la internet pana in anul 2020

de null

“Big Brother nu iti va implanta cipuri in creier impotriva vointei tale. Cercetatorii asteapta ca consumatorii sa isi doreasca libertatea pe care o vor avea, cu ajutorul implantului.”

Imagini pentru internet of things dystopia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un cip in cap: Implanturile pe creier vor conecta oamenii la internet pana in anul 2020

Vrei sa navighezi pe Internet, sa dai un telefon sau sa trimiti un mesaj text folosind doar creierul ? Doriti sa ” descarcati ” continutul unei carti de 500 de pagini in memoria dumneavoastră in mai putin de o secunda? Doriți să aveti particule nano extrem de avansate în mod constant tarandu-se în corpul dumneavoastră pentru monitorizarea bolilor? Doriti sa puteti sa accesati instantaneu baza de cunostinte colectiva a umanitătii, de oriunde te-ai afla ? Toate acestea pot suna ca science fiction , dar acestea sunt tehnologii despre care, unele dintre cele mai puternice firme de inalta tehnologie din lume, cred că sunt realizabile pana in anul 2020 . Cu toate acestea , cu toate „beneficiile” potentiale pe care o astfel de tehnologie le-ar putea aduce , exista , de asemenea, potentialul de mare tiranie . Gandeste-te la asta . Ce crezi ca ar putea face guvernele lumii  in cazul in care aproape toată lumea ar avea un implant cerebral care iti citeste gandurile, conectat la Internet ? Ar putea fi folosite aceste implanturi pentru a ne controla si a ne manipula? Acestea sunt lucruri infricosatoare care trebuiesc luate in considerare .

Pentru moment, cei mai multi oamenii de stiinta care lucreaza la tehnologia de implant pe creier nu par sa fie prea ingrijorati de aceste tipuri de probleme. In schimb, ei inainteaza in continuare pe taramurile care au fost odata considerate imposibile.

Chiar acum, exista aproximativ 100.000 de oameni din întreaga lume care au implanturi in creierele lor. Cele mai multe dintre acestea sunt pe motive medicale.

Dar acesta este doar inceputul. Conform  Boston Globe, guvernul American planuieste “sa cheltuiasca mai mult de 70 millioane de dolari in urmatorii cinci ani pentru ajunge la urmatorul nivel de implanturi cerebrale”.

Acest nou proiect se numeste the Systems-Based Neurotechnology for Emerging Therapies (SUBNETS)-Neurotehnologii bazate pe sisteme pentru noile terapii, si scopul lor este de a monitoriza “sanatatea mintala” a soldatilor si veteranilor de razboi.  Urmatorul pasaj este un articol CNET  care descrie SUBNETS…

 

SUBNETS este inspirat de Stimularea adanca a creierului), un tratament chirurgical care implica implantarea unui stimulator pe creiei in craniul pacientului,  care interfereaza cu activitatea creierului pentru a ajuta in unele simptome de boli, cum ar fi epilepsie si Parkinson. Vor fi similare cu dispozitivele DARPA, dar in loc sa vizeze un simptom specific, vor fi capabile sa monitorizeze si sa analizeze datele in timp real si sa initializeze o interventie specifica in concordanta cu activitatea cerebrala.

 

Acest tip de tehnologie este dezvoltat si de către sectorul privat. De fapt conform spuselor celor de la Scientific American oamenii de stiinta sunt din ce în ce mai entuziasmati cu privire la modul în care implanturile cerebrale pot fi folosite pentru „reboot” (reconfigurarea) creierului persoanelor cu depresie …

 

Din punct de vedere psihologic, depresia este mai mult decât o stare emotionala. Dovezi clare despre asta vin de la noile utilizări ale tehnologiei deja larg prescrise pacientilor cu Parkinson. Cu cit mai multi neurologi si chirurgi afla mai multe despre stimularea cerebrala profunda, cu atât mai mult ei sunt convinsi ca curentii folositi de tehnologia cu electrozi implantati pot reconfigura literalmente circuitele creierului implicate in tulburari de dispozitie.

 

Doriti sa aveti creier „reconfigurat” de un cip din capul vostru?

Si, desigur, acesta este modul in care implanturile cerebrale vor fi comercializate publicului pentru inceput. Acestea vor fi vandute ca ceva cu mari „beneficii pentru sanatate”. De exemplu, o firmă a dezvoltat un implant pe creier care poate detecta si trata crizele epileptice…

 

Implantul NeuroPace RNS este primul implant care asculta  undele cerebrale si decide in mod autonom cand sa aplice un tratament pentru a preveni o criza de epilepsie. Acesta a fost elaborat de o companie cu un personal mai mic de 90 de persoane , si doar aproximativ 30 dintre ei sunt electronisti ,ingineri mecanici si programatori.

 

O alta echipa de cercetatori a descoperit ca se poate stimula repararea tesutului cerebral la soareci folosind implanturi cerebrale

 

Pacientii cu accidente vasculare cerebrale si Parkinson pot beneficia de un experiment controversat in care s-au implantat microcipuri soarecilor de laborator. Oamenii de stiinta spun ca testele au rezultate eficiente în cercetare leziunilor de creier.

S-a evidentiat la soareci reluarea functiei motorii de catre materia cenusie anterior deteriorate in urma implantarii unui microcip neuronal sub craniu, a carui electrozi au fost transferati creierului soarecelui. Fara microcip, soarecii cu tesutul cerebral deteriorat nu aveau functia motorie. Ambele, accidentele vasculare cerebrale si Parkinsonul pot provoca leziuni neurologice permanente a tesutului cerebral, astfel incat aceasta cercetare stiintifică aduce speranta.

 

Totusi cei mai multi dintre noi nu vom avea nevoie de implanturi cerebrale pe motive medicale.

Deci, cum vor fi comercializate pentru restul dintre noi?

Ei bine, dar daca vi s-ar spune ca ar putea sa va dea „super-puteri”?

Ati vrea atunci un implant pe creier?

Ceea ce urmează este un scurt fragment dintr-un articol recent  din Stiinta americana

 

Lumea noastră este determinata de cele cinci simturi limitate ale noastre. Nu putem auzi sunete care sunt prea mari sau prea mici, nici nu putem vedea ultraviolete sau lumină infrarosie, chiar dacă aceste fenomene nu sunt fundamental diferite de sunetele si privelistile pe care ochii si urechile noastre le pot detecta. Dar daca ar fi posibil sa se extinda limitele noastre senzoriale dincolo de limitele fizice ale anatomiei noastre? Intr-un studiu publicat recent in Nature Communications, oamenii de stiinta au folosit implanturi pe creier pentru a invata soarecii sa „vada” lumina infrarosie, care este, de obicei, invizibila. Implicatiile sunt enorme: daca creierul este atât de flexibil, si poate invata sa proceseze semnale senzoriale noi, oamenii, intr-o zi, ar putea simti cu membrele protetice, ar putea  sa vada caldura prin lumina infrarosie sau chiar sa dezvolte un al saselea simt pentru polul magnetic.

 

Si unele firme foarte importante de internet iau in consideratie ca in cele din urma, majoritatea dintre noi vom avea implanturi care se conecteaza la internet …

 

Google are un plan. In cele din urmă vrea sa va intre în creier. „Cand te gandesti la ceva si nu stii prea multe despre subiect, vei primi automat informatii despre acesta” a spus CEO-ul Googlului Larry Page in cartea lui Steven Levy: “In retea: Cum gandeste, lucreaza si ne modeleaza viata” “In cele din urma veti avea un implant, care, daca te gandesti la un lucru, iti va spune doar răspunsul.”

 

Acum s-ar putea sa te gandesti ca acest lucru nu se va intampla, deoarece sa-ti pui un implant pe creier este o procedură foarte complicata si costisitoare.

Ei bine, conform articolului din Wall Street Journal, asta nu este adevarat. De fapt aceasta procedura este foarte rapida si deseori necesita doar o noapte de spitalizare…

 

Implanturile neuronale, numite, de asemenea, implanturi cerebrale, sunt dispozitive medicale concepute pentru a fi plasate sub craniul, pe suprafata  creierului. Adesea la fel de mici ca o aspirina, implanturile utilizeaza electrozi metalici subtiri pentru a „asculta” activitatea creierului si, in unele cazuri, pentru a stimula activitatea creierului. Adaptate la activitatea dintre neuroni, un implant neural poate in  esenta, „asculta” activitatea creierului si apoi ii poate „vorbi” direct.

Daca perspectiva va nelinisteste, ati fi surprins sa aflati ca instalarea unui implant neural este relativ simpla si rapida. Sub anestezie, se face o incizie in scalp, se foreaza in craniu, iar dispozitivul este plasat pe suprafata creierului.

Diagnosticarea comunicarii cu dispozitivul poate avea loc wireless . Chiar daca aceasta nu este o procedura de ambulatoriu, pacientii necesita de obicei numai o noapte in spital.

 

In viitor, gandurile celor mai multi oameni ar putea fi conectate la internet 24 de ore pe zi. Imaginati-va trimitand un e-mail sau raspunzand la telefon doar gandindu-te la asta. Potrivit  New York Times, catre asta ne indreptam…

 

In curand, am putea interactiona cu smartphone-urile si computerele noastre pur si simplu prin utilizarea mintiile noastre. In cativa ani, am putea aprinde luminile de acasa doar gandindu-ne la asta, sau sa trimitem un e-mail de pe smartphone fara sa scoatem macar dispozitivul din buzunarul nostru. Intr-un viitor mai indepartat, robotul care te va asista va apărea langa tine, cu un pahar de limonada, pur si simplu pentru ca stie ca iti este sete.

Cercetatorii de la Emerging Technology Lab Samsung testeaza tablete care pot fi controlate de creier, folosind o casca care seamana cu o caciula de schi impanzita cu electrozi de monitorizare, , a declarat luna aceasta  revista de stiinta si tehnologie a Institutului Tehnologic din Massachusetts, MIT Technology Review.

Tehnologia, adesea numita interfata creier-calculator, a fost conceputa pentru a permite persoanelor cu paralizii si alte dizabilităti sa interactioneze cu calculatoarele sau sa controleze brate robotizate, toate doar prin simplul gand la astfel de actiuni. Nu peste mult timp, aceste tehnologii ar putea fi de asemenea, produse electronice de consum.

 

Deci, cat de indepartata este o astfel de tehnologie?

Conform unui articol Computer World UK , Intel crede ca vor avea implante neuronale conectate la internet pana in anul 2020…

 

Pana in anul 2020, nu vom mai avea nevoie de tastatura si mouse pentru a controla computerul, spun cercetatorii Intel. In schimb, utilizatorii vor deschide documente si vor naviga pe web folosind nimic mai mult decat undele lor cerebrale.

Oamenii de stiinta de la laboratorul de cercetare Intel din Pittsburgh lucrează la gasirea modurilor de a citi si de a exploata undele creierului uman, astfel incat acestea sa poata fi utilizate pentru a opera computere, televizoare si telefoane mobile. Undele cerebrale ar putea fi exploatate de senzori Intel implantate in creierele oamenilor.

Oamenii de stiinta spun ca acest plan nu este o scena dintr-un film science-fiction, Big Brother nu iti va implanta cipuri in creier impotriva vointei tale. Cercetatorii asteapta ca consumatorii sa isi doreasca libertatea pe care o vor avea, cu ajutorul implantului.

 

Si asta va fi doar inceputul.  Ray Kurzweil este, de fapt convins că vom avea în cele din urma hoarde de nanobots care vor rula în corpurilor noastre pentru monitorizarea sănătătii noastre si pentru cautarea bolilor…

 

A doua punte este revolutia biotehnologica, in care vom putea reprograma biologia fara boli.

Si asta nu este deloc sfarsitul.

A treia punte este sa mergem mai departe de biologie, la revolutia nanotehnologica.

La acel punct vom avea mici roboti, care se numeau candva nanobots, care va  vor creste sistemul imunitar.

 Vom putea crea un sistem imunitar care recunoaste toate bolile, iar daca apare o boala noua, poate fi reprogramat sa faca fata noilor patogeni.

Acesti roboti, conform lui Kurzweil, vor ajuta la lupta cu bolile, vor imbunatatii  sanatatea si vor permite oamenilor sa ramana activi  pentru un timp mai indelungat..

 

Sunteti pregatiti pentru un viitor ca acesta?

Aceste tehnologii sunt dezvoltate chiar acum, si ele vor fi adoptate cu entuziasm de un segment larg al publicului.

La un moment dat, in viitor, un implant de creier ar putea fi la fel de comun cum este astazi utilizarea unui smart phone.

Si, desigur, mass-media ne va spune tuturor cat de minunat este sa avem un implant pe creier. Daca te indoiesti de acest lucru, doar verifica urmatoarele stiri ale NBC in care ni se tot spune ca ne putem astepta sa avem implante cu microcip pana in anul 2017…

Deci, esti gata pentru aceasta noua lume?

Ii vei lasa sa-ti puna un microcip in cap?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. “Cercetatorii asteapta ca consumatorii sa isi doreasca libertatea pe care o vor avea, cu ajutorul implantului”…..serios?! Libertate in conditiile in care esti tratat ca un soarece?
  Dar gloatele de “intelectuali” se vor ingradamadi sa primeasca nu unul, ci cat mai multe de astfel de cipuri… ca sa-si faca upgrade la creier. Ca pana atunci vor fi trait intr-o completa ignoranta! Ei, intelectualii!!!
  Vai de noi! O sa cadem din cauza mandriei noastre, pentru ca tinem cu ardoare sa demonstram ca suntem cei mai destepti… in nimic!

 2. Nu știu dacă poate fi mai explicit de atât : asta e pecetea (implant în creier, pe frunte ➡ lobul frontal este cel responsabil de personalitate, de controlul mișcării voluntare, e cel mai mare lob al creierului, iar în el au loc procesele conștiinței – diferența între bine și rău = judecata aici își are sediul fizic). Sfintii părinți vorbesc în proorociile lor, despre vremurile de pe urmă, cum că oamenii cu pecetea lui Antihrist nu vor mai fi capabili să discearnă între ce e bine și ce e rău, li se vor controla gândurile. Iarăși articolul citat descrie capacitatea nanoparticulelor de a reface structuri lezate, “îmbunătățiri” ale simțurilor, potențiale supraputeri ➡ tot sfinții părinți, și însăși scrierea Sf. Ioan Teologul, luminați de Duhul Sfant, au văzut că oamenii vremurilor apocaliptice vor căuta moartea, dar moartea va fugi de ei (daca veți căuta orice articol despre perspectiva medicală a utilizării nanoroboților, nu veți fi surprinși să aflați că regenerarea corpului este principalul obiectiv al cercetărilor lor). Toate acestea sunt ale diavolului, nu din alt motiv decât din mândrie, din dorința de a fi mai mare decât Dumnezeu, de a ne juca și a distruge creația Lui prin îmbunătățiri lumești, diavolești, ca și când Bunului Dumnezeu nu I-a reușit creația. Avem un strop de perfecțiune în noi, chipul și asemănarea lui Dumnezeu, iar ei asta vor să șteargă.
  Dragilor, pe toți vă iubesc. Toți suntem în căutarea aceluiași lucru, toți avem dorul cerului, chiar și cei din Africa, care dansează în jurul focului, chiar și japonezii care i se închină lui Buddha, chiar și păcătosul care preacurvește…doar că unii încă nu au aflat care este calea, singura cale care duce la fericirea veșnică. Să ne ducem rapid la spovedit, să mărturisim cum nu am făcut-o niciodată până astăzi, să ne pocăim cu durere, și dorința de îndreptare, cu rugaciune însetată, iar Bunul Dumnezeu și Maica Domnului se vor milostivi de noi, ne vor călăuzi spre recunoașterea și refuzul lepădării de Hristos prin pecetea fiului iadului. Ne va fi greu, nu vom avea de mâncare, vom fi bătuți, batjocoriți, chiar și de semenii noștri apropiați, dar ce sunt toate astea pe lângă o veșnicie alături de Hristos? Haideți să ne obișnuim de acum cu ideea că nu ne va fi bine, vom suferi, și să ne propunem camaraderia lui Hristos în lupta asta aprigă cu tot iadul, care acum e pe pământ.
  Domnul Dumnezeu să ne lumineze și să ne întărească credința, pe unii să ne întoarcă la credința dreaptă (chiar și cei mai păcătoși și josnici dintre noi suntem așteptați de Hristos), să ne ajute să rezistăm vremurilor apocaliptice în care ne aflăm! Doamne ajută!
  Rugăciunea Sfântului Nectarie de la Optina : “Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Care vei veni să judeci vii și morții, miluiește-ne pe noi păcătoșii, iartă căderile noastre în păcat din această viață, și ne acoperă pe noi de fața antihristului, în pustia tainică a mântuirii tale”

 3. se pare ca veni timpurile cind ne vom ruga sa intram in morminte, in locul mortilor.

  DOAMNE DUMNEZEULE,MILUIESTE-NE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button