X

Bogații lumii au devenit cu un trilion de dolari mai bogați în 2017, câștigând de 4 ori mai mult decât anul precedent

de null

Cei mai bogați oameni din lume au devenit mai bogați cu peste 1 trilion de dolari în 2017, câștigând de peste 4 ori mai mult decât în 2016, aceste date fiind colectate de Bloomberg. Miliardarii chinezi au avut cele mai mari profituri.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În 2017 a fost o creștere de 23% a numărului miliardarilor, conform Bloomberg Billionaires Index, firmă care întocmește topul celor 500 de „saci cu bani” ai lumii în mod regulat, spune agenția.  Un total de 440 miliardari din listă au fost capabili de a-și mări profitul net anul trecut, ajungând împreună la cifra astronomică de 1,05 trilioane $ (NT adică peste 1 000 000 000 000 $).

Averile cumulate ale celor din top 500 s-au ridicat de la 4,4 trilioane $ la 5,3 trilioane între 27 Decembrie 2016 – 26 Dec 2017. Principala sursă de câștig au fost speculațiile bursiere.

S-au produs unele schimbări în topul indexului cu Bill Gates care a fost cel mai bogat om din lume din 2013, fiind înlocuit de Jeff Bezos de la Amazon. Bezos a avut cel mai mare profit în ultimul an, adăugând 34,2 miliarde $ în conturile sale. Până acum a acumulat 99,6 mld. $ depășindu-l pe Gates cu 8,3 mld $.

În concluzie, sectorul tehnologic de activitate a fost cel mai profitabil (35%) comparativ cu alte domenii industriale, însumând 57 de moguli din sfera tehnologiei ce câștigă 262 mld.$. Cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg, s-a clasat al 5-lea pe listă cu al 4-lea cel mai mare profit, mărindu-și averea cu 45%, adică 22,6 mld.$

SUA a avut cei mai mulți reprezentanți în lista cu 159 miliardari ce au gâștigat câte 315 mld. ce dețin împreună 2 trilioane. Totuși cei 38 de magnați chinezi au gâștigat cel mai mult în 2017, averea lor crescând cu 65 % adică 177 mld. După ei se află miliardarii indieni ce au devenit cu 43% mai bogați.

Cei 27 de magnați ruși au fost de asemenea în creștere anul trecut, în ciuda sancțiunilor SUA și UE. Aceștia au câștigat 29 mld iar acum sunt mai bogați (275 mld.) decât înainte ca țara să fie sub embargo și restricționată datorită unirii Crimeei cu Rusia în 2014 și a conflictului Ucrainean, spune Bloomberg.

Între timp, 58 miliardari din top 500 au suferit pierderi anul acesta, cumulate fiind în cuantum de 46 mld $. Unul din perdanți este prințul Alwaleed Bin Talai, cel mai bogat om din Arabia Saudită ce are în prezent 17,8 mld după un proces anti corupție din partea Prințului coroanei Mohammed bin Salman, ce l-a costat 1,9 mld.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE