X

Teribile măsuri împotriva libertății de exprimare în SUA: Cenzura comunistă e istorie. CDC interzice folosirea unei liste consistente de cuvinte precum „vulnerabil”, „fetus”, „transgender” în studiile științifice

Oficiali ai Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor, aceeași agenție însărcinată cu salvarea și protejarea vieților celor mai vulnerabili, sunt acum sub ordinul administrației Trump în vederea scoaterii din uz a cuvintelor precum „vulnerabil” din documentele financiare începând din anul 2018, potrivit Washington Post.

Într-un briefing de 90 de minute, analiștilor politici prezenți la institutul național de sănătate publică, le-a fost prezentat un meniu de 7 cuvinte interzise, a menționat unul din analiștii ziarului. Pe listă sunt: „diversitate”, „fetus”, „transgender”, „vulnerabil” „îndreptățire”„bazat pe dovezi științifice” sau „bazat pe dovezi”.

În unele din cazuri s-au înlocuit cu cuvinte alternative. De ex. în loc de „bazat pe argumente științifice” sau „bazat pe argumente”, un analist poate spune: „CDC își bazează recomandările pe știință luând în considerare standardele și dorințele comunității”, a menționat sursa. Dar pentru cei ce lucrează la efectul virusului Zika pe fetușii aflați în perioada de dezvoltare, ar putea fi o pierdere a unor cuvinte potrivite sau acceptabile.

Reacția din sală a fost neîncrezătoare, spune analistul cu ștate vechi la CDC:

„Sunteți serioși ? Glmiți?”

În timp ce știrea cenzurii cuvintelor se împrăștie la CDC, analistul așteaptă contra-reacții în creștere.

„Experții noștri în domeniu nu vor tăcea” a spus sursa. „Încă nu a ajuns la ei încă.”

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Sănătate Matt Lloyd a dezbătut raportul într-o declarație la CNN.

„Afirmația că HHS (Health and Human Services) a interzis cuvintele, este complet scoasă din contextul discuțiilor formulării bugetului”, a spus Lloyd. „HHS va continua să folosească cele mai bune dovezi științifice pentru a îmbunătății sănătatea tuturor americanilor. De asemenea HHS încurajează cu tărie folosirea rezultatelor și datelor (NT științifice) în evaluarea programelor și deciziile bugetare.”

Sâmbătă, directorul agenției, Brenda Fizgerald a trimis o notă staff-ului său referitoare la declarațiile HHS declarând că „știința este și va rămâne fundația muncii noastre”. A adăugat în memo, obținut de CNN, că: „CDC rămâne loial misiunii pentru sănătatea cetățenilor ca o instituție bazată pe știință și probe”- folosind doi din termenii interziși pentru a-și defini misiunea.

Alții, din afara agenției reacționează deja răspunzând cu propriile cuvinte alese de ei.

A pretinde și a insista că transgenderii nu există, lăsând această minciună să infecteze cercetările și prevenția din domeniul sănătății publice este irațional și foarte periculos” a spus Mara Keisling, director executiv al Centrului National pt Egalitatea Transgenderilor într-o declarație scrisă.

„Administrația Trump este plină de indivizi ce neagă știința, ce nu au nicio legătură cu sistemul public american de sănătate precum CDC” a continuat ea. „De fapt o să îi omoare pe americani dacă nu se opesc.”

Numind ordinul „necugetat” și „inimaginabil de periculos”, Dana Singiser, vice președinte pentru politică publică și afaceri guvernamentale pentru federația americană de planificare familială, s-a alăturat evaluând situația.

Nu poți lupta împotriva virusului Zika sau pentru a îmbunătăți sănătatea femeilor sau fetușilor dacă nu poți folosi cuvântul fetus. Trebuie să poți vorbi despre știință și probe dacă dorești să cercetezi leacuri pentru boli infecțioase precum Ebola” a spus Singiser.

„Trebuie să fii capabil să înțelegi natura umană a transgenderilor pentru a le satisface nevoile medicale. Nu poți șterge inegalitățile din sănătate cu care se confruntă cetățenii de culoare prin simplul fapt că interzici folosirea unor cuvinte precum „vulnerabil” sau „diversitate”.

„Iată un cuvânt încă permis: „ridicol”, a adăugat Rush Colt, Ofițer executiv șef al Asociației Americane pentru Știință Avansată.

Biroul pentru management și buget nu a răspuns imediat la cererea de a comenta adresată de CNN.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Noua Ordine MondialăTransgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Si vor crește numărul cuvintelor din lista, cu; Dumnezeu, Hristos, ortodox, și tot ce tine de credință! Ăștia nu se vor opri până la capăt! Michiduta îi împinge tare de la spate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!