X

Desprins din MEMORANDUM. Rock’n’ roll ”monahal” cu BINECUVÂNTAREA starețului

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Persoana ierodiaconului Rafail Romanov a ajuns atît de cunoscută, încît și enciclopedia Wikipedia i-a dedicat o pagină în rusă cu biografia sa. 

De acolo se poate de aflat că încă din timpul școlii cînta la chitară, iar în anii ’80 a început a compune piese. Ajuns monah la începutul anilor ’90, Rafail a încetat să mai cînte la chitară, chiar dacă a cerut nu o dată binecuvîntarea starețului Ilie Nozdrin pentru crearea unei formații muzicale ”ortodoxe”. Însă pe atunci pr. Ilie l-a refuzat pe ierodiacon. În mănăstire părintele Rafail cînta în strană și avea ascultarea de apicultor.

Într-un sfîrșit, în 2005, ierodiaconul Rafail a primit binecuvîntarea starețului Ilie pentru crearea formației muzicale ”ortodoxe” cu numele de ”Fiii Rusiei” («Сыновья России»). Creația ierodiaconului Rafail a primit și binecuvîntarea pseudo-patriarhului Kiril Gundeaev al Moscovei.

La 2 august 2012 pseudo-Patriarhul Kiril i-a acordat dreptul ierodiaconului Rafail să poarte dublul orar diaconesc.

În atenția voastră, piesa ”Cine respectă albinele…” din albumul cu același nume al formației părintelui Rafail Romanov:

https://youtu.be/qpOzxpC2UV4

3rm.info via l.o.

Notă: starețul Ilie Nozdrin, schiarhimandrit și duhovnic al frăției mănăstirii Optina, este și duhovnicul personal al pseudo-patriarhului Kiril al Moscovei. Ambii, Ilie Nozdrin și Kiril Gundeaev, sunt ucenicii fideli a lui Nicodim Rotov, mitropolit al Leningradului din timpul URSS-ului, un aprig și înverșunat ecumenist și modernist, fost șef al Departamentului de Relații Bisericești Externe al Patriarhiei Moscovei, un presupus cardinal papist și iezuit sub acoperire, ce a murit la picioarele ereticului Papă Ioan Paul I al Romei la doar 48 de ani, precum i-a și proorocit Cuvioasa Pelaghia de Reazan. Despre activitatea lui Ilie Nozdrin și Nicodim Rotov vom reveni cu alte articole pe parcurs.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button