X

Bebelușul Lisei a SUPRAVIEȚUIT avortului. Clinica de măcelărit copii s-a oferit s-o ucidă din nou pe micuță, dar mama a refuzat: “Dumnezeu a ținut-o în viață”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Când “Lisa”, o femeie de 25 de ani, a sunat la Centrul de Asistență Crossroads din Auburn Hills, Mich. , în toamna 2015, simțea că a rămas fără timp, fără opțiuni, și sortită să suporte stadiile rămase ale unui avort pe care deja îl regreta.

Cu o săptămână în urmă, Lisa ingerase mifepristone – prima din cele două pastile făcând parte dintr-o combinație de avort chimic, menit să curme viața copilului ei nenăscut. Luase chiar și cea de-a doua pastilă (misoprostol) pentru a induce travaliul dar contracțiile nu au apărut.

Lisa simțea ca ceva era în neregulă.

La o consultație ulterioară, Lisa a comunicat personalului clinicii simptomele sale, și s-a confirmat prin ultrasunete că avortul chimic eșuase iar bebelușul ei încă trăia.

În acel moment, angajații i-au dat Lisei două “opțiuni”: puteau finaliza avortul prin intermediul unei operații sau se putea face încă o încercare de avort chimic.

“Nu a ales niciuna dintre acestea”, a zis Tracey Fish, doctor ce lucrează pentru Centrul de Asistență Crossroads. “Dorea să păstreze copilul, dar nu i s-a oferit posibilitatea. Așa că ne-a sunat întrebându-se dacă o putem ajuta.”

Sunând în afara orelor de program, Lisa – ce se afla la Crossroads în timp ce încă încerca să decidă dacă să păstreze copilul sau nu – a intrat în legătură cu Tim Stickel, directorul executiv al centrului, ce se întâmpla să fie prezent la birou.

Crossroads a introdus-o apoi pe Lisa unui ginecolog pentru tratament de urgență, și pentru restul sarcinii. Între timp Stickel, Fish și alții au petrecut ore prețioase în rugăciune și consiliere cu Lisa și tatăl copilului – atât în timpul cât și după sarcină.

În primăvara anului 2016, Lisa a dat naștere unei fetițe sănătoase.

“Dumnezeu a ținut-o în viață”, a zis Stickel. “Niciodată nu am plâns mai mult și nu ne-am rugat mai mult pentru cineva. Fusese o tornadă emoțională. A fost necesară investirea a mult timp, dar numai după ce Dumnezeu și-a împlinit lucrarea de a-l proteja pe acel copil.”

În timp ce Stickel și echipa sa de la Crossroads – ce are peste 200 de clienți pe lună – au urmărit cum Lisa s-a razgândit și a reușit să-și salveze pruncul de la un avort în desfășurare, au început să exploreze noi căi de a ajuta femei în aceeași situație.

Începând din Martie, Crossroads se va alătura Rețelei Abortion Pill – peste 350 de lucrători medicali pregătiți să salveze bebeluși de la avort prin protocolul Abortion Pill Reversal.

Peste 400 de mame au reușit să-și salveze pruncii prin Abortion Pill Reversal din 2007, când doi doctori au pionierat tratamentul – o injecție de urgență urmată de un program de tratamente progesterone ce au fost utilizate pentru a preveni pierderile de sarcină începând din anii ’50.

Pentru Stickel, cât și pentru Fish, decizia de a se alătura rețelei a fost una ușoară, în special după ce au asistat la eforturile Lisei de a-și salva copilul.

“Dorim să deschidem oportunități pentru femei de a avea opțiuni dacă se răzgândesc”, a zis Fish.

Fiind determinați să ajute femei, să le satisfacă necesitățile și sa le ofere opțiuni a fost obiectivul Crossroads de când și-a deschis porțile în 1984 în Rochester. La sfârșitul anului 2017, Camera de Comerț locală a onorat centrul – ce s-a mutat la adresa sa din Auburn Hills în urmă cu 17 ani – ca exemplificând Regula de Aur.

Stickel știa că Crossroads fusese nominalizat pentru premiu, dar nu se aștepta la mare lucru.

“Am fost complet surprins”, a zis Stickel. “În majoritatea orașelor, organizațiile pro-life nu sunt tocmai binevenite. Suntem binecuvântați cu o Cameră a Comerțului deosebită.”

De fapt, Camera Comerțului a fost prezentă atunci când Crossroads a ținut o zi a porților deschise cu tăiere de panglică pentru sediul său redenumit la începutul anului 2017. A fost un motiv semnificativ pentru redenumire – de la Crossroads Pregnancy Center la Crossroads Care Center – identificarea mai precisă a preocupării centrului pentru comunitate.

“Am început teste pentru boli cu transmitere sexuală în martie 2016 și ni s-a părut avantajos”, a zis Stickel. “Este o schimbare de față. Clientela noastră se schimbă, [căutând] mai multe servicii medicale: ultrasunete, mai multe teste de sarcină, mai multe teste pentru boli cu transmitere sexuală.”

Pășind în afara zidurilor centrului, Crossroads aduce un program de evitare a riscului sexual către aproximativ 10.000 de elevi din 52 de școli în nouă districte – încă un mod prin care centrul afectează pozitiv Auburn Hills.

Aceste oportunități, ce sunt adesea criticate de susținători ai avortului, adeseori aduc rezultate pe termen lung mai bune decât se așteptau Stickel și echipa sa. Recent, un elev de liceu ce a râs de o profesoară Crossroads în primul an le-a împărtășit colegilor schimbarea pe care programul de evitare a riscului sexual a adus-o în viața sa, a mai spus Stickel.

“Am pus la inimă vorbele ei de acum patru ani”, a zis tânărul. “Am fos celibatar în tot acest timp și n-am intenții să întrețin relații sexuale până când mă căsătoresc, și vreau doar să vă mulțumesc.”

Notă LifeNews: Gayle Irwin scrie pentru PregnancyHelpNews, unde a apărut inițial acest articol.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button