X

Stema României de pe Ambasada din Budapesta a fost pângărită de cârpa secuiască, pusă de extremiștii membri ai “Mișcării celor 64 de comitate”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: Instigatorii ar avea dublă cetățenie, fiind veniți din România, iar faptele s-au petrecut sub ochii poliției maghiare.  Cârpa a stat peste stema României 8 ore!!!


Stema României de la Ambasada României din Budapesta a fost acoperita de către membrii “Mișcării celor 64 de comitate” in noaptea de 12-13 ianuarie, adica vineri spre sambata.
De obicei Ambasadele sunt păzite chiar de personal din țara gazdă. Cum e posibil sa se permită asemenea sacrilegiu?
Pana acum nu a avut loc nicio reacție din partea autorităților române, nici președintele, nici ministrul de externe!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

25 comentarii

 1. Arborarea steagului secuiesc la ambasada Romaniei reprezinta o recunoastere a faptului ca Tinutul Secuiesc e parte a Romaniei, nu? :)

  1. Mai bine zis, vor să înlocuiască ambasada României cu cea a “ținutului secuiesc”.
   E o provocare separatistă la care trebuie răspuns prompt și cu sancțiuni.

 2. toti secui inbarcati pe tren si pusi la granita ungara sa stea intre granite si ridicarea cetateniei romane, cu mic cu mare toti din regiunea harghita, covasna si mures, toti ungurii trimisi acasa…se vede ca lie dor de casa, iar romania sa se pregateasca bine de razboi si sa faca rapid incorporari masive, toti tinerii peste 18 -19 ani pina la 45 sa fie chemati sub arme…

  1. “În anul 1599, când Mihai Viteazul traversa defileul Oltului pentru a cuceri Transilvania, secuii au trecut imediat de partea armatei românilor şi au venit la Şelimbăr să-l sprijine pe voievodul muntean, care le promisese restituirea drepturilor furate de nobilii maghiari. Ridicarea la arme a secuilor fusese una spontană, iar oamenii conduşi de Moise aveau nevoie de un stindard care să îi reprezinte în luptă. Atunci a fost inventat steagul secuiesc, aşa cum apare şi astăzi. Iar sub stindardul pe care corpul de armată al lui Moise Secuiul l-a purtat în oastea voievodului muntean a fost câştigată bătălia de la Şelimbăr, care a dus, după şase luni, la prima unire a tuturor românilor: cea sub Mihai Viteazul.”

   “După ce întemeiază statul maghiar în Pannonia, ungurii îi duc pe secui, presupuşi urmaşi direcţi ai hunilor, în curbura arcului carpatic, în actualele judeţe Harghita şi Covasna. Aici îi întâlnesc pe “blacki”, adică pe valahi, respectiv români, de la care învaţă scrierea. Acelaşi lucru spune cronica lui Anonymus, scrisă pe la 1.220 la curtea regelui maghiar Bela al III-lea. Mai mult, “alfabetul secuiesc” are 12 semne comune cu alfabetul de la Tărtăria. Doar că scrierea descoperită la Tărtăria, judeţul Alba, are o vechime de 7.000 de ani, pe când secuii au venit în curbura Carpaţilor cu doar 800 de ani în urmă…” (sursa: libertatea.ro)

 3. E fara precedent acest atac marsav asupra insemnelor statului roman.! Unde e reactia PRESEDINTELUI,dar a Guvernului.?! Ne pierdem timpul in scandaluri sterile,in loc sa fim uniti,echilibrati,dar..fermi.! Romani,e timpul sa ne ridicam glasul,aici e vorba de fiinta nationala,de insasi existenta noastra ca neam si TARA.!

 4. trebuie facuta nationalizarea a tot ce este in tara si granitele strajnic aparate, trebuie sa ne pregatim sa declaram legea martiala pt 2 ani si facut curat in tara, tradatorii,hotii, coruptii, criminalii, dusmanii poporului arestati si executati, mafia din politica, justitie, servicii secrete, masonii trebuie pusi cu botul pe labe, inlaturati , executati la zid pt saracirea poporului si distrugerea tarii…

 5. Eu zic să le facem pe plac. Retragem toată administratia românească din Cv si Hr., să se declare stat după care înconjurăm ac.tinut cu granită din sârmă ghimpată. După care instituim un regim drastic de vize. Să mai iasă de acolo când ne-om mai aduce noi aminte de ei.

 6. Conform ultimului recesămănt în România sunt căteva zeci de secui,au fost prostiți sa se declare maghiari, nu stiu căți știu dar secuii nu sunt maghiari.

 7. “Salvarea” va veni de la fratele ortodox Rus-Putin. Numai patriarhul Justinian justifica în anii 1950 instaurarea comunismului în România. Iată ce afirmă ”ortodoxul” Putin: ”Ideologia comunistă este foarte asemănătoare cu cea a creştinismului, de fapt: libertate, egalitate, fraternitate, dreptate – totul este expus în Sfânta Scriptură, totul este acolo.”
  Citeste mai mult: adev.ro/p2l74z
  http://adevarul.ro/international/rusia/vladimir-putin-compara-comunismul-crestinismul-mumia-lenin-moastele-sfintilor-crestini-1_5a5c6127df52022f7584be30/index.html

 8. Rusine voua politicienilor .Dormiti? ce faceti luati masuri ca si-au cam luato -n cap.Daca li sau dat drepturi prea multe acum vor totul .Cum se spune in popor :Le dai un deget si iti ia toata mana , niciodata nu sunt multumiti desi au mai multe drepturi la noi in tara decat in multe alte tari unde .

 9. Auzi departe strigă slabii
  Și asupriții către noi,
  E glasul blândei Basarabii
  Ajunsă-n ziua de apoi.
  Și sora noastră cea mezină
  Gemând sub cnutul de calmuc
  Legată-n lanțuri a ei mână,
  De ștreang târând-o ei o duc.
  Murit-au… poate numai doarme
  Ș-așteaptă moartea de la câni
  La arme,
  La arme, dar români!

  Pierit-au oare toți vultanii
  Și șoimii munților Carpați,
  Voi, fii ai vechei Transilvanii
  Sunteți cu totul enervați
  Și suferiți în înjosire
  De la Brașov pân-la Abrud,
  Ca să vă ție în robire
  Fino-târtanul orb și crud.
  Și nimeni lanțul n-o să farme,
  N-aveți inime, n-aveți mâni?
  La arme, la arme,
  La arme, frați români.

  Maghiar, tatar cu cap de câne
  De noi și azi îți bați tu joc…
  Sub pumnul nostru vii tu mâne
  Strămutăm falcile din loc,
  Și limba ta muiată-n ură
  Ți-om smulge-o, câne tu, din gât,
  Ți-om băga pumnul nostru-n gură
  Căci, câne, te iubim atât.
  Și brațul nostru-o să vă farme
  Și robi veți fi, măriți stăpâni,
  La arme, la arme,
  La arme, frați români!

  Iar tu, iubită Bucovină
  Diamant din steaua lui Ștefan
  Ajuns-ai roabă și cadână
  Pe mâni murdare de jidan,
  Rușinea ta nu are samăn
  Pământul sfânt e pângărit…
  Mișel, și idiot, și famăn,
  Ce ai mai sta la suferit,
  De-acuma trâmbiți de alarme,
  Nălțați stindardul sfânt în mâni
  La arme,
  La arme, dar români.

  Pierduți sunteți pe Criș și Mureș,
  E moarte, e leșin, e somn?
  Au Dragoș nu-i din Maramureș,
  Au n-a fost la Moldova Domn?
  N-ai frânt a dușmanilor nouri,
  N-ai frânt pe leși și pe tătari,
  Au Dragoș, vânător de bouri,
  N-ai să vânezi și pe maghiari?
  Rușine pentru cel ce doarme,
  Sculați ca să nu muriți mâni
  La arme,
  La arme, dar români.

  Din laur nemuritorii ramuri
  O, țară pune-n frunte azi
  Și-n tricolorul mândrei flamuri
  Să-nfășuri pieptul tău viteaz.
  Și smulge spada ta din teacă
  Și-ți cheamă toți vitejii tăi.
  Și la război ea demnă pleacă
  Cu pui de șoimi și fii de zmei
  În rânduri, rânduri ea să farme
  Calmuci, tătari, dușmani, stăpâni,
  La arme, la arme,
  La arme, frații mei români.

  ©Mihail Eminovici(Eminescu

 10. Alo!! TFL-listii?!!! Unde sunt acum “tinerii frumosi si <>”? Nu mai urla de “giustitie” pe bulevard?? Sau vi se pare putin lucru ca se fura tara?! Asta nu e o incalcare pa adresa legilor justitiei?? Unde e “presedintele tuturor romanilor”? Acum nu mai e al tuturor? E doar al celor cu dubla cetatenie??? Imi cer scuze, dar se pare ca pentru acest eveniment, organizatia TFL nu a primit ordine! Asa ca de unde sa stie, saracii, ce si cum sa strige?…mai ales ca nici nu ar fi “politic corect” sa ne luam de vecinii nostri… Trist:” :(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE