X

MMB măsluiește “în exil” la Mănăstirea Zosin alegeri pentru Consiliul parohial din Parohia Schit Orășeni

Cinci credincioși ai Parohiei Schit Orășeni s-au prezentat astăzi la Mănăstirea Zosin pentru a participa la alegerile convocate de către Protopopiatul Botoșani în Parohia Schit Orășeni. Cei cinci au avut surpriza de a fi excluși de la ședința de constituire a Adunării parohiale de către protopopul Lucian Leonte, care le-a spus că, deși sunt membri ai Adunării parohiale din Schit Orășeni, nu pot participa la acea ședință, deoarece “nu sunt pe listă”. Din relatările lor, la Zosin se aflau în jur de 20 de locuitori ai satului Schit Orășeni, iar pe listele citite se aflau și nume care nu se aflau acolo și chiar persoane care nu locuiesc în Parohia Schit Orășeni.

Alungarea unor membri ai Adunării parohiale din ședința respectivă face ca tot demersul MMB să fie nul de drept. La această nulitate se mai adaugă faptul că convocarea nu a respectat termenul de cel puțin o săptămână, ea fiind datată 5 ianuarie 2018, dar distribuită doar în urmă cu câteva zile, și faptul că ședința de constituire s-a ținut “în exil”, la Mănăstirea Zosin, nu la Parohia Schit Orășeni sau oriunde altundeva pe teritoriul parohiei.

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!