X

Fondatorul Wikileaks, cetățean ecuadorian

Related image

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a primit cetățenie ecuadoriană, în condițiile în care beneficiază de azil în ambasada Ecuadorului de la Londra începând din 2012, a anunțat joi Ministerul de Externe de la Quito, citat de presa străină.

Ecuadorul a transmis că vizează o rezoluție „demnă și corectă” în cazul lui Assange, care a cerut statut diplomatic.

Ministrul ecuadorian de Externe, Maria Fernanda Espinosa, a precizat că fondatorul Wikileaks nu va părăsi ambasada de la Londra fără „garanții de securitate”, adăugând că există mai multe amenințări la adresa lui Assange din partea unor „țări terțe”.

Tot joi, Marea Britanie a respins cererea Ecuadorului de a-i acorda statut diplomatic lui Julian Assange. Suedia a cerut extrădarea lui Assange.

În luna mai a anului trecut, procurorii suedezi au renunțat la ancheta privind presupusul viol, dar Assange ar putea fi arestat pentru că a încălcat condițiile de cauțiune din Suedia. Arestarea lui Julian Assange reprezintă o prioritate pentru SUA.

WikiLeaks a publicat zeci de mii de documente militare și diplomatice clasificate, într-una dintre cele mai mari divulgări de informații din istoria SUA.

Categorii
Anti-sistemExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Citiți și

Close