X

Preotul Staicu își etalează bunele maniere: “Noapte bună, pungașule!”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vii cu noi, ești ca un frate, nu vii, ești ca doi!

(principiu misionar al
preotului Ciprian-Ioan Staicu)

Odată cu publicarea proiectului de rezoluție Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!, propus de șase membri ai Sinaxei Ortodoxe Naționale a preoților, monahilor și credincioșilor care au oprit pomenirea ierarhilor ecumeniști (la care a subscris și părintele Vasile Ioviță, membru al sinaxei), preotul Ciprian Staicu s-a dezlănțuit într-o campanie de manipulare și denigrare care nu face cinste unui om, unui creștin și cu atât mai puțin unui preot ortodox.

Fără niciun motiv real, deoarece proiectul de rezoluție este un set de principii generale echilibrat, care nu face referiri la cineva anume și nu reproșează nimănui nimic, preotul Staicu și-a reluat atacul furibund asupra unor membri ai Sinaxei Ortodoxe Naționale, pe care îl duce neîncetat de câteva luni bune încoace.

Într-una dintre postările pe siteul personal, preotul Staicu lansează, printre insulte și manipulări grosolane, ideea că la o sinaxă despre care spune că se va desfășura în ultima parte a lunii ianuarie va fi prezentat un document ce conține 60 de argumente care să demonstreze că studiul teologului Mihai-Silviu Chirilă despre părtășia la erezie nu este ortodox.

Într-un email scris de unul dintre redactorii OrtodoxINFO i s-a cerut să facă public acest studiu, deoarece a considerat că nu există niciun motiv pentru care el să fie ținut în secret.

La acest mesaj, preotul Staicu, în stilul care îl caracterizează, a răspuns că îl va pune pe net doar în ziua preconizatei sinaxe, ținându-l secret până atunci, adăugând la sfârșit: “Noapte bună, pungașule!”.

Din mesajul de răspuns al preotului Staicu deducem că, la sinaxa la care face referire, mai mulți participanți ar intenționa “să demaște” mai mulți “eretici”. Se pare că aceștia doresc să se folosească de sinaxă pentru a demonstra că, printre alții, teologul Mihai-Silviu Chirilă ar fi… eretic și, pentru ca acesta să nu se poată apăra, ar avea de gând să țină cele 60 de argumente în secret și să le prezinte doar în ziua sinaxei, unei audiențe care ar trebui să îi creadă pe cuvânt, deoarece nu are nici timpul, nici instrumentele să verifice dacă acestea sunt adevărate sau teologic corect formulate.

Într-una dintre postările de pe siteul personal, preotul Staicu lansează ideea că semnatarii proiectului de rezoluție ar putea să participe la sinaxă, dar “să îi ia cu disperarea, că acolo vor fi prezenți mulți cu multe argumente contra «teologiei» lor proecumeniste”. Nu ne spune dacă acești mulți vor aduce împreună acele 60 de argumente despre care vorbește, nici de ce se face o sinaxă care să combată pe semnatarii acelui proiect de rezoluție, numiți în text “gruparea legitimă”.

Încercând să le transmită adepților ideea că membrii sinaxei care au semnat proiectul de rezoluție s-ar teme de argumentele acelor mulți care îi vor combate, preotul Staicu, ne arată, prin ceea ce în psihologie se numește un “act ratat”, ce duh de frațietate și de unitate îl animă și cât de mult își dorește de fapt ca acești membri ai sinaxei să fie prezenți la întâlnirea despre care vorbește, atunci când propune “soluția” pe care o consideră “una singură”: “Vii cu noi, ne ești ca un frate, nu vii, ne ești ca doi”.

Nu putem să nu ne întrebăm:

 1. Ce fel de întâlnire pregătește preotul Staicu pentru sfârșitul lunii ianuarie? O sinaxă a preoților nepomenitori sau un sinedriu care să condamne, în numele unor acuze fanteziste de “erezie”, “ecumenism”, “schismă” câțiva dintre membrii sinaxei, pe care preotul Staicu îi urăște personal?
 2. Cum e posibil ca un om care a reclamat la momentul respectiv faptul că a fost caterisit la capătul unui proces nedrept să propună linșarea unor membri ai sinaxei naționale fără să le dea măcar drepturile la apărare pe care i le-au dat consistoriile bisericești? Cine l-a autorizat să se erijeze în judecătorul unora și al altora?
 3. Cum se poate ca ceilalți membri ai sinaxei naționale, preoți cu mare experiență duhovnicească, să accepte și să participe la astfel de răfuieli personale ale preotului Staicu, duse în numele unei presupuse cruciade pentru apărarea purității credinței contra celor care luptă, la rândul lor, contra ereziei ecumeniste, după propriile puteri?
 4. Cum se poate împărtăși cu Sfintele Taine preotul Staicu cu prilejul fiecărei Sfinte Liturghii, în condițiile în care se vede că poartă o ură viscerală neîmpăcată unor oameni, știut fiind că acest lucru este o abatere disciplinară pe care canoanele și regulamentele bisericești o sancționează?
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

 1. De ce va temeți de aceasta sinaxa.Ce rău poate fi un studiu.Se va vedea care a gresit si va face pocaintă publica.Nu intaleg cum se pot certa ortodox si intre ei

  1. Cei care se tem sunt cei care ascund ce vor sa faca, ascund anumite studii fata de pliroma, de frica sa nu fie demontate.

  2. Parinte Tihon,

   nu va necajiti, tot timpul se va incerca batjocorirea Adevarului, sa ne amintim doar cum a fost batjocorit Mantuitorul. Nu trebuie sa ne mai punem nadejdea in internet…

   Adevarul va fi intotdeauna batjocorit,parinte, si purtat de la Ana la Caiafa, asa trebuie sa fie, nu avem cum face dreptate, ci trebuie sa induram palmele si scuiparile…

   Iar cat il priveste pe parintele Ciprian care i-a luat de rand ca duhovnici sau sfatuitori pe Ioan Miron, Macarie Banu,Claudiu Buza, iar acum face pe apostolul, ii vom vedea mai tarziu pe toti care vand pe arginti si batjocoresc Adevarul, dand sarutarea tradarii…

 2. Oare se vor lasa preotii din sinaxa manipulati de acesti smecheras? Nu cred! Ar fi o dezamagire prea mare despre ce inseamna Sinaxa celor care au intrerupt pomenirea.
  Adica nu i-a biruit erezia si sa-i biruie un individ cu mentalitate schismatica, care-i numeste chiar si pe unii nepomenitori ca fiind eretici? Nu mai mult de un an e cand Staicu tragea sforile pentru a-i compromite pe parintii nepomenitori din Moldova, lasand zvonuri ca p Antim ar fi schismatic sau altii ca nu stiu ce probleme ar avea – totul scris public pe cloaca sa de blog.
  Ne meritam soarta daca acest individ nu este exclus din Sinaxa. A semanat prea multa dezbinare

 3. Un adevar este incontestabil pe care ar trebui sa il recunoasca .Cine???
  pai domnul Silviu Chirila care si-a sustinut teza de teolog in ecumenism,,,sa nege daca poate ,sa argumenteze,,dar nu o va face,,,personal nu il recunosc sa ma reprezinte ,,

  1. Ca sa vezi ca te toleram cu prostia ce-ai spus-o, probabil plecand urechea la vreun vrajmas al Adevarului, dar asta nu te scuza, caci si tu creier sa gandesti si sa cauti, dl. Mihai si-a dat licenta intr-o tema despre dialogul ecumenist intercrestin si interreligios, unde explica pur si simplu care e stadiul mișcarii ecumeniste si care e invațatura ortodoxa.
   Tu l-ai condamna si pe p Zisis care a fost intr-adevar un ecumenist, fara sa tii cont ca acum marturiseste cu toata puterea impotriva ciumei ecumeniste.
   Ia si citeste tot ce-am publicat noi scris de dl. Mihai-Silviu si daca vei scrie mai ortodox decat el, atunci pe tine te punem reprezentantul nostru.

 4. Așa înțelegem acum de ce părintele Adrian Fageteanu spunea că trăim vremurile lui ,,Scapă cine poate!”. Ne îngrădim de una, dar dăm în alta! E atât de firava granița între mânia sfântă și mânia pătimașă! Dacă facem un lucru bun, vine din urmă și mândria care ni-l fură fără sa ne dăm seama.

  Sfinții ne recomandă să ne considerăm ultimii, sa ne întristam pentru aproapele căzut în patimi la fel ca samarineanul milostiv, ca sa fim noi înșine plăcuți lui Dumnezeu. Dacă vrem sa se smerească cineva, mult mai repede o va face dacă ne smerim noi înșine în fața lui. Sa ne rugăm lui Dumnezeu sa ne dea curajul sa spunem creștinește ,,Iarta-mă! ” si tăria de a ierta din inimă.

  Indiferent de subiectul dezbaterii, necuratul poate sa ne învrăjbească, de să nu ne vedem! Care e vinovatul? Desigur, mereu altul. Orgoliul nu ne lasă să ne observam propria vina…Să ne oprim o clipa și sa vedem cine este adevăratul dușman al nostru și al aproapelui! Nu au cumva același tata?

 5. Buna ziua la toti adevaratii ortodoxi.Pai nu e de mirare ca acet ,numit preot,ai denigreaza pe ceilalti.Unde e credinta,e lupta mare. Anticristii nu rabda adevarul lasat de bunul dumnezeu. Nu e de mirare. Cum spun sfintii parinti se apropie sfarsitul,nu mai poate rabda toate denigrarile aduse de cei superficiali. Fratilor aici trebuie un alt vlad tepes. Doane ajuta sa iesim din aceasta mocirla. Asa sa ne ajute bunul dumnezeu

 6. Toata aceasta tulburare vine din lipsa de <>. Oameni buni noi avem nevoie de Iisus Hristos, de Duhul Sfant care sa ne lumineze, sa ne indrume in toate cate facem. Noi folosim doar ratiunea lumeasca, fiindca nu ne smerim si nu ne desprindem de Statul satanic, care ne-a bagat pe gat: (CNP= lepadare de duhul sfant, Carduri= lepadare, PC= Zapaceala mintala) Ratiunea care se foloseste in aceste probleme *Nu are nici un loc in viata duhovniceasca. *Duhul Sfant coboara singur, atunci cand va afla conditiile duhovnicesti in om* Noi am devenit niste numere ale Statului, Iar Duhul Sfant nu are legatura cu niciun numar, ci doar cu numele dat la Sfantul Botez.

 7. Pai cel mai bine e sa nu il mai bage nimeni in seama pe Ciprian Staicu, si asa va fi foarte cunoscut in casa lui.
  Sa vorbeasca acolo la el ce vrea, si cat vrea, ca eu zic ca cine a vrut sa se lamureasca cum e cu Creta, s-a lamurit de 10 ori pana acum.

  Eu nici nu prea mai inteleg ce rost au toate proiectele astea de rezolutii si toate vorbirile astea pe tema creta.
  E ca si cum iti e frica de ceva anume, si tot incerci sa te justifici, sa te explici… Cam cum a fost comunicatul ala de la Petru Voda (dupa moarta Parintelui Justin) pe tema biometrie, acte cu cip….,.care era bun in teorie, dar se citea mama fricii in el. Si asa a si fost, ca dupa 3 zile l-au retras.

  Oricum, bor (oficiala) nu poate fi influentata, nu asculta pe nimeni, si fiecare merge pe drumul ales.

 8. De acord cu Mircea v…nu’si au rostul atatea discuții si atata polemica.ne dorim cu toții sa va intalniti la sinaxa si luminați de Duhul Sfânt sa aflati Calea ce trebuie urmată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button