X

Patriarhul sârb Irinej: ,, Încă NU a venit timpul pentru VIZITA în Serbia a Papei Francisc”

Serbia nu va putea niciodată să cedeze Kosovo-Metohija a declarat miercuri seara Patriarhul sârb Irinej.

Irinej a mai adăugat că încă nu a venit timpul pentru vizita în Serbia a Papei Francisc, potrivit tanjug.rs.

„Kosovo poate  fi răpit, ocupat, așa cum este astăzi, dar Serbia nu poate niciodată spune «o să vi-l facem cadou», pentru că ceea ce se oferă este pierdut pentru totdeauna, și ceea ce este răpit cu forța, de asemenea nu se retrocedează„, a spus patriarhul într-un interviu acordat pentru postul de televiziune Hram, comentând dialogul intern referitor la Kosovo-Metohija.

Serbia nu va recunoaşte statul Kosovo doar pentru facilitarea aderării la Uniunea Europeană, a declarat în noiembrie  ministrul sârb de Externe, Ivica Dacici.

„Vrem să ajungem la un acord, vrem o soluţie justă şi durabilă, dar să recunoaştem acte unilaterale – niciodată, nici măcar cu preţul eşecului privind aderarea la Uniunea Europeană. Le datorez multă recunoştinţă prietenilor noştri care ne ajută în această privinţă, din punctul de vedere al sprijinului politic pentru poziţia noastră. Argentina este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Serbiei”, a spus Dacici, în cadrul unei vizite la Buenos Aires.

Şeful diplomaţiei de la Belgrad a suliniat că aderarea ţării sale la Uniunea Europeană reprezintă prioritatea absolută a politicii externe. Serbia este una dintre cele şase naţiuni din Balcanii de Vest care doresc să adere la Uniunea Europeană, alături de Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Macedonia şi Muntenegru.

Serbia a început în mod oficial discuţiile pentru aderarea la Uniunea Europeană în luna ianuarie a anului 2014. UE a cerut reforme de guvernare şi reforme anticorupţie din partea Belgradului, precum şi o soluţionare a disputelor din această ţară cu fosta ei provincie, Kosovo.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. „Încă nu a venit timpul pentru vizita papei în Serbia „, adică mai are de lucrat, săracul patriarh, la educarea în duh ecumenist a clerului și a poporului pentru a-l aduce pe autostrada antihristică pe care toată lumea trebuie să meargă. Ce patriarh ortodox cu adevărat ar da o astfel de declarație? Când e timpul pentru vizita unui apostat ereziarh ca papa? Nu-i ajunge că a semnat pro-creta în numele sârbilor, deși două treimi dintre episcopii sârbi nu au semnat unele documente, vrea mult mai mult.

  2. Confor filmului Inger digital (profetia unui monah gabriel), Seriva se va rupe inca o data, Voievodina deveni independenta. in Belgrad nu va ramane „piatra pe piatra”, apele se vor otravi, majoritatea izvoarlor cu apa curata vor fi privatizate de Coca-Cola, pamanturile agricole vor fi luate cu japca de occidentali la pret de nimic….

  3. Sarbii au avut mari sfinti contemporani cu noi de care nu au ascultat: Iustin Popovici, Staretul Tadei, Patriarhul Pavel. Poate si pentru neascultarea asta mai grava decat daca poate nu i-ar fi avut pe acesti sfinti, le-a permis Dmnezeu Yankeilor sa ii plezneasca de inviere cu rachete pe care scria „Hristos a inviat”. Doamne fereste de inca un macel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!