X

Ex-preşedinte Facebook, despre MANIPULAREA din spatele uriașei rețele de socializare: Pierdere de timp, DEPENDENȚĂ, amplificarea dorinței de „VALIDARE SOCIALĂ” . Pe scurt: RĂZBOI PSIHOLOGIC

de null
FOTO: http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2018/01/08/5a539178df52022f754de6f4/646×404.jpg

Cum să consumăm cât mai mult din timpul şi atenţia conştientă a utilizatorilor?”, aceasta a fost ideea de bază de la care a pornit dezvoltarea Facebook, a spus Sean Parker, fost preşedinte al gigantului social media. Specialistul a vorbit despre efectele nedorite ale reţelei sociale.

„Fondatorii Facebook au ştiut de la început că au creat un sistem care provoacă dependenţă prin exploatarea vulnerabilităţilor psihologice ale oamenilor”, a declarat, la un eveniment desfăşurat la final de an, preşedintele fondator al companiei, Sean Parker.

Parker, a cărui participare la înfiinţarea Facebook l-a făcut miliardar, a criticat reţeaua socială la un eveniment organizat în noiembrie, de compania Axios, în Philadelphia. Acum, fondatorul şi preşedintele Institutului Parker pentru Imunoterapia de Cancer, Parker a participat la eveniment pentru a vorbi despre progresele realizate în domeniul terapiilor pentru cancer. Cu toate acestea, el şi-a făcut timp pentru a oferi o perspectivă asupra gândirii timpurii de la Facebook, conform The Guardian.

„Doar Dumnezeu ştie ce face cu creierul copiilor noştri”

Parker a descris cum în primele zile ale dezvoltării Facebook oamenii îi spuneau că nu sunt pe reţeaua socială pentru că preţuiesc interacţiunile din viaţa reală. „Eu le spuneam: OK, o să fii în curând în reţea”, şi-a amintit Parker.

„Nu ştiu dacă am înţeles cu adevărat consecinţele pe care le aveau vorbele mele”, a adăugat el, arătând care sunt „consecinţele neintenţionate” care apar atunci când o reţea socială ajunge la mai mult de 2 miliarde de utilizatori: „Se schimba, practic, relaţia noastră cu societatea, relaţia cu ceilalţi. Probabil interferează cu productivitatea noastră la muncă în moduri ciudate. Doar Dumnezeu ştie ce face cu creierul copiilor noştri”, a spus el.

FOTO: http://www.freeiconspng.com/uploads/facebook-like-logo-24.png

Ce rol are butonul „LIKE”

Parker a explicat că atunci când Facebook era în curs de dezvoltare obiectivul era: „Cum vom consuma cât mai mult din timpul şi atenţia conştientă a utilizatorilor?”. Această gândire a condus la crearea de caracteristici cum ar fi butonul „LIKE” care ar da utilizatorilor „o mică porţie de dopamină” pentru a-i încuraja să încarce mai mult conţinut.

„Este o buclă de feedback pentru validarea socială, exact genul de lucru la care s-ar gândi un hacker ca mine, pentru că astfel exploatezi o vulnerabilitate în psihologia umană”, spune Parker.

„Minţile noastre pot fi deturnate”

Parker, care a fondat anterior site-ul de distribuire a fişierelor Napster, s-a alăturat echipei Facebook în 2004 la cinci luni după lansarea site-ului ca reţea a studenţilor de la Harvard. Parker a văzut potenţialul site-ului şi, potrivit lui Zuckerberg, a fost „esenţial în a ajuta Facebook să se transforme dintr-un proiect de colegiu într-o companie reală”.

În 2005, poliţia a găsit cocaină într-o casă de vacanţă pe care Parker o închiriase şi a fost arestat pentru suspiciunea de posesie a unei substanţe interzise. Nu s-au făcut acuzaţii oficiale împotriva lui, dar arestarea a neliniştit investitorii şi Parker a demisionat la scurt timp după incident.

Mulţumită, în mare parte, contribuţiei scurte pe care a avut-o la dezvoltarea Facebook, averea netă a lui Parker este estimată la peste 2,6 miliarde de dolari. El a înfiinţat Fundaţia Parker în iunie 2015 pentru a-şi folosi o parte din averea sa pentru a sprijini „schimbările sistemice la scară largă” în ştiinţele vieţii, sănătatea publică globală şi angajament civic.

Parker nu este singurul antreprenor din Silicon Valley care îşi exprimă regretul faţă de tehnologiile la a căror dezvoltare a ajutat. Fost angajat al Google, Tristan Harris este unul dintre mai mulţi specialişti intervievaţi de The Guardian care critică industria.

Toţi suntem conectaţi la acest sistem. Minţile noastre pot fi deturnate. Alegerile noastre nu sunt atât de libere pe cât credem noi că sunt”, a spus el.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brotherSocial
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Adevarat dar si voi folositi acelasi site, pentru portal!.. Inseamna deci ca va numarati printre cei manipulati de proprietarii site-ului (indiferent de cum veti considera, de exemplu ca e doar o platforma media, de stiri etc.). Ati fi putut foarte bine sa va limitati la site-ul web al portalului.. si ati fi avut acelasi succes (ca si blogul saccsiv).

    facebook (cu litera mica totusi) distruge familii!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.