X

Cod ROȘU de ninsoare în Spania. Mii de mașini BLOCATE pe o autostradă din cauza zăpezii

Mii de oameni au petrecut noaptea blocați în mașini pe o autostradă din Spania după ce o ninsoare abundentă a forțat administratorii drumului din regiunea Castilia și Leon din Spania să-l închidă, scrie Euronews.

https://mediacdn.libertatea.ro/unsafe/810×0/smart/filters:contrast(8):quality(80)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2018/01/spania-ninsoare.jpg

El Pais din Spania a transmis că între 3.500 și 4.000 de mașini au fost blocate pe autostrada AP-6 la Segovia sâmbătă noaptea așteptând ca mașinile de dezăpezire să intervină pentru a-i ajuta să înainteze.

În dimineața zilei de duminică, circa o mie de vehicule mai erau blocate pe autostradă, a declarat Direcția Generală a Traficului din Spania (DGT).

Conducătorii auto au apelat la social media pentru a se plânge de lipsa de comunicare din partea autorităților. Unii au spus că „fuseseră blocați peste 12 ore fără a primi ajutor sau explicații”.

„Este ora 8:30 [duminică, 7 ianuarie] și suntem aici de la ora 19.00 [sâmbătă, 6 ianuarie] .Nimeni nu vine, sunt metri și metri de zăpadă, suntem complet prinși fără să știm ce se întâmplă. haos complet „, a spus un internaut pe Twitter.

Duminică, în jurul orei locale 09.00, oamenii au început să scrie că militarii au venit să ajute la deszăpezire. O şcoală din localitatea San Rafael a devenit punct medical, unde, potrivit cifrelor oficiale, sunt îngrijiţi 80 de oameni.

Meteorologii au emis alerte de ninsori pentru 29 de provincii – cel mai mare risc, în La Rioja şi Navarra, pentru care a fost dat cod roşu. Căderi masive de zăpadă sunt prevăzute pentru Asturias, Gipuzkoa, Álava, Madrid, Soria, Segovia, Burgos, Ávila, Toledo, Guadalajara, Cuenca şi Cantabria.

 

Categorii
Semnele vremurilorVremea
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!