X

Patriarhul Ortodox Grec de la Ierusalim, ATACAT cu pietre de palestinieni CREȘTINI în semn de PROTEST față de decizia de a vinde terenuri unor investitori EVREI

http://www.napocanews.ro/wp-content/uploads/2018/01/99313_sinodiconul_ortodoxiei.jpg

Sute de palestinieni crestini au aruncat cu pietre si sticle de apa in vehiculul Patriarhului Ortodox Grec de la Ierusalim, Teofil al III-lea, in semn de protest fata de decizia institutiei religioase de a vinde terenuri unor investitori evrei, informeaza agentia de stiri Reuters.

Protestatarii au blocat convoiul Patriarhului Teofil al III-lea in timp ce acesta se indrepta spre o biserica din Betleem, unde urma sa participe la slujba de Craciun.

Acestia au aruncat cu pietre si sticle de apa, au lovit vehiculul cu pumnii si au scandat „tradator, tradator”, inainte ca fortele de securitate palestiniene sa-i indeparteze. Geamurile a trei masini din convoi au fost sparte, insa vehicululul patriarhului nu a fost avariat.

Presa israeliana a relatat pe larg despre aceste vanzari controversate de terenuri, inclusiv proprietati in Ierusalimul de Est si de Vest. Potentialii cumparatori sunt investitori israelieni si evrei.

Oficialii din cadrul Bisericii Ortodoxe de la Ierusalim afirma ca sunt nevoiti sa vanda terenuri pentru a plati datoriile acumulate de-a lungul timpului. Pana acum, institutia religioasa inchiria pe termen lung terenurile rezidentilor.

Palestinienii se opun vanzarii terenurilor catre investitori evrei si israelieni, considerand o actiune in acest sens drept un act de tradare.

Protestatarii sunt crestini din Betleem, Nazaret si alte orase din Israel.

Categorii
Sionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

 1. Eu, unul, nu mai inteleg nimic. Pentru o acuzatie de genul asta a fost indepartat Patriarhul Irineu.
  Acum nu stiu daca si cand a vandut terenuri Patriarhia Ierusalimului, dar daca vinzi terenuri pentru plata datoriilor curente, cand nu mai ai terenuri, ce vinzi? Sufletul?

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ……………………………………….

  Lucrurile nu-s chiar clare.

  Unele informații, din vara lui 2017, referitoare la situația proprietăților Patriarhiei Ortodoxe Grecești din Ierusalim, și la drepturile creștinilor acolo, putem să le (re)vedem și în articolul de la următorul link:
  http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.ro/2017/08/apel-international-fara-precedent_25.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!