X

Președintele CHINEI a cerut armatei să fie pregătită pentru război

Image result for ,Personalul militar nu ar trebui să se teamă de greutăți sau de moarte. Ofițerii și soldații ar trebui să fie îngrijiți în mod generos, în timp ce stilurile de lucru nedorite și corupția ar trebui să fie restricționate cu hotărâre”,

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut, joi, armatei ţării să fie pregătită pentru război şi să nu se teamă de moarte în demersul de apărare a poporului, pe fondul intensificării tensiunilor din Peninsula Coreeană, relatează site-ul televiziunii France24.

În cadrul unui discurs fără precedent, Xi Jinping s-a adresat în faţa a peste 7.000 de militari înarmaţi, în provincia Hebei din nordul Chinei.

„Personalul militar nu ar trebui să se teamă de greutăţi sau de moarte. Ofiţerii şi soldaţii ar trebui să fie îngrijiţi în mod generos, în timp ce stilurile de lucru nedorite şi corupţia ar trebui să fie restricţionate cu hotărâre”, a spus preşedintele chinez.

Xi Jinping a cerut armatei să consolideze pregătirea militară orientată spre luptă şi să se concentreze asupra mijloacelor de război de înaltă tehnologie.

„Creaţi o forţă de elită, puternică, care să fie întotdeauna pregătită pentru luptă, capabilă să lupte şi să fie sigură de victorie, pentru a îndeplini sarcinile atribuite de Partid şi de oamenii din noua eră. O atenţie deosebită ar trebui acordată digitalizării, astfel încât să fie promovate talente militare de înaltă clasă”, a mai spus liderul de la Beijing.

De la preluarea mandatului, în 2012, Xi Jinping a militat pentru dezvoltarea capacităţilor armatei chineze, care este în prezent cea mai mare din lume din punct de vedere numeric (2.285.000 – personal activ).

China este implicată în conflictul din Peninsula Coreeană privind dezvoltarea programelor nucleare şi cu rachete balistice, favorizând de mai multe ori partea nord-coreeană. În plus, regimul de la Beijing a exprimat pretenţii tot mai ferme pentru vaste întinderi din Marea Chinei de Sud, s-a angajat în confruntări cu Japonia asupra unor insule din Marea Chinei de Est, precum şi cu India în privinţa unor regiuni din Himalaya.

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

10 comentarii

 1. Nea Ping-Pong asta sa mearga el sa se bata cu cine vrea el, cu Kim-Jong-Doi, cu Donald Strumf sau cu oricine altcineva si sa lase palmasii in pace sa-si vada de viata lor.

 2. DOAMNE Ai Mila mai ingaduie Pacea Ta pe pamant si nu o lua ; Insa Dreapta Ta Cea Sfanta sa surpe toata spurcaciunea , toata pleaba si neghina .
  APARA DOAMNE TURMA TA si A Ta SFANTA BISERICA Cea Una Sobornica si Apostolica CA SA FIE CINSTITA DE TOATE NEAMURILE SI SEMINTIILE PAMANTULUI .

  Iar SFANTA ORTHODOXIE LEGE SA LE FIE PENTRU A TRAI PE TOT PAMANTUL
  Amin.

  1. Si DOAMNE ai mila de noi cei pacatosi, batjocoriti de potrivnicul vramajmas al Crucii cazuti sub Cruce cu necazuri si nevoi , ne Iarta , ne Lumineaza si ne ridica sub Sfanta Crucea Ta ca Biruinta Sfanta pe acest pamant sa putem avea .

  1. Conform wikipedia, sunt vreo 600 de mil. de cetateni (barbati si femei) care pot fi mobilizati in caz de razboi, dar activi sunt doar 2 mil si, si 800.000 in rezerva.
   Armata se numeste „Armata de Eliberare a Poporului”… Eliberare de cine? De guvernul de la Beijing, probabil,sau de amintirea lui Mao.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!