X

Bancnotele cu NOUA STEMĂ au intrat pe piață de la 1 ianuarie 2018

de null

Noile bancnote şi monede vor fi lansate de Banca Naţională a României la 1 ianuarie 2018. Banii vor avea noua stemă a României.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“În conformitate cu prevederile art. 14 și art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României și cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării”, spune BNR.

De asemenea, pe avers, noile bancnote vor avea înscrisă data “1 ianuarie 2018”. BNR precizează că “toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație”.

Noii lei “vor fi lansaţi în circulaţie eşalonat, în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei monetare”, precizează comunicatul BNR.

Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button