X

ISLAMIZAREA Crăciunului: după 2000 de ani, Pruncul Iisus este din nou ALUNGAT

http://static3.evz.ro/image-original-605-388/cache/2017-12/desen_1-465×390.jpg

Corectitudinea Politică a stricat bucuria Crăciunului în tot Occidentul, transformându-l într-o mascaradă fără nici o legătură cu originile sărbătorii.

În aproape toate țările europene, Crăciunul 2017 a purtat urmele controverselor legate de Islam. Majoritatea acestor conflicte au fost provocate de elitele politice și religioase multiculturaliste din Europa, care s-au străduit din răsputeri să laicizeze ostentativ Crăciunul, pentru a evita ca o sărbătoare creștine să irite sensibilitățile musulmanilor, se arată într-un amplu documentar realizatde Gatestone Institute.

Numeroase târguri tradiționale de Crăciun au fost rebotezate: Amsterdam – Parada de Iarnă, Bruxelles – Bucuriile Iernii, Kreutzberg – Târgul de Iarnă, Londra – Orașul de Iarnă, München – Sărbătoarea Iernii etc.

Mai îngrijorătoare au fost tentativele de islamizare a Crăciunului. Această re-teologizare a Crăciunului se bazează pe falsul postulat că Iisus din Biblie și Iisus (Isa) din Coran sunt aceeași persoană.

Această fuziune religioasă, numită uneori „Chrislam”, câștigă tot mai mult teren într-un Occident devenit analfabet din punct de vedere biblic.

În Marea Britanie, de exemplu, biserica Tuturor Sfinților din Kingston pe Tamisa a sărbătorit de curând dubla aniversare a lui Iisus și Mahomed. „Milad, Advent and Christmas Celebration” din 3 decembrie a avut drept scop „semnalarea aniversării profetului Mahomed și așteptarea cu nerăbdare a aniversării lui Iisus”.

Serviciul religios de o oră a inclus o perioadă de rugăciune islamică și a fost urmat de împărțirea unui tort aniversar.

Foarte popularul blog creștin „Archbishop Cranmer” a criticat deschis lipsa de discernământ a bisericii din Kingston pe Tamisa:

„Nu poți decât să fii șocat de acest eveniment care ‘marchează aniversarea profetului Mahomed’, fără a manifesta nici un entuziasm pentru apropiata Naștere a Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Lui Mahomed i se recunoaște statutul de profet, în timp ce lui Iisus Hristos i se contestă dimensiunea profetică și sacerdotală; El și-a pierdut de asemenea și dimensiunea împărătească și mesianică. Este slăvit Profetul Mahomed alături de banalul Iisus, deoarece recunoașterea la cel din urmă a celei mai mici pretenții de divinitate ar fi descurajat, bineînțeles, numeroși musulmani (ca și cum nu ar fi fost suficient de descurajați de haram – lucru interzis în Islam) de la orice manifestare interconfesională și misionară, nu-i așa?”

Blogul adaugă că glorificarea lui Mahomed în biserici duce la proclamarea acestuia ca fiind mai mare decât Iisus:

„De fiecare dată când o biserică lipește epitetul ‘Profet’ de Mahomed, ea respinge Răstignirea, neagă Învierea și refuză să accepte Întruparea Cuvântului printre noi, tocmai pentru că Mahomed a respins toate aceste principii fundamentale ale credinței creștine.”

În ianuarie 2017, catedrala episcopală din Glasgow organizase, de Bobotează, citirea unui fragment din Coran care nega că Iisus este Fiul lui Dumnezeu,

Gavin Ashenden, confesorul Reginei, a calificat acest eveniment drept „blasfemie”. El a adăugat că „există alte metode, mult mai bune, de a crea ‘punți de înțelegere’ cu musulmanii.

La Londra, un grup parlamentar multipartit care se ocupă de musulmanii britanici, compus din membri ai Camerei Comunelor și Camerei Lorzilor, a dat publicității un raport intitulat: „Un Crăciun Fericit musulman”, cu scopul de a atrage „bunăvoința” musulmanilor de Crăciun. Raportul arată:

„Foarte adesea, organizațiile caritabile musulmane sunt tratate în presă în mod negativ… Auzim foarte puțin vorbindu-se de ‘Crăciunul Fericit musulman’. Cantinele săracilor, băncile de alimente, cinele de Crăciun, operele de binefacere, sărbătorile de sfârșit de an – totuși organizațiile caritabile musulmane vor fi la datorie în perioada de Crăciun.”

În Scoția, guvernul regional a fost acuzat că a ignorat Crăciunul, minând astfel moștenirea creștină a Marii Britanii, dar a finanțat „festivalurile de iarnă” ale minorităților etnice.

Ministrul scoțian al Dezvoltării Internaționale, Alasdair Allen, a alocat 400.000 de lire sterline (450.000 de euro) pentru finanțarea a 23 de evenimente programate în timpul iernii. El le-a numit „date cheie în calendarul nostru național” și a adăugat că acest program „pasionant și diversificat” îi va ajuta pe scoțieni să „celebreze tot ce este formidabil legat de minunata noastră țară în lunile de iarnă.” Însă nici unul din aceste evenimente nu are vreo legătură cu Crăciunul. Un purtător de cuvânt al Bisericii Catolice a declarat:

„Constatăm cu regret că guvernul scoțian a ales să nege realitatea religioasă a Crăciunului în toate manifestațiile Festivalului Iernii: mai bine de jumătate din populație și-a reafirmat apartenența la religia creștină cu ocazia ultimului recensământ. Catolicii și creștinii în general au tot dreptul să își pună întrebări în legătură cu acest festival, finanțat din fonduri publice, care nu cuprinde nici un eveniment care să-i ajute pe scoțieni să celebreze Nașterea lui Hristos, evenimentul cel mai important al iernii.”

În Danemarca, o școală primară din Graested a anulat serviciul religios tradițional de Crăciun pentru a nu-i ofensa pe elevii musulmani. Unii părinți au acuzat școala de dublu-standard: anterior, ea organizase un eveniment numit „Săptămâna Siriei” care i-a familiarizat pe copii în cultura Orientului Mijlociu. Ignorând plângerile părinților, inspectoraul școlar a luat apărarea școlii:

„Inspectoratul susține decizia școlii de a crea noi tradiții pentru copii și tineri.”

Prim-ministrul danez Lars Lokke Rasmussen, care a învățat la această școală, a declarat că decizia de a renunța la serviciul religios de Crăciun ar trebui anulată.

În Franța, târgul de Crăciun de la Lyon a fost anulat din cauza costurilor de securitate exorbitante generate de frica de terorism. Dar Săbătoarea Luminilor (în cinstea Fecioarei Maria) a fost păstrată. Guvernatorul militar de la Lyon, generalul Pierre Chavancy, a declarat că din cauza caracterului „sensibil” al evenimentului, 1500 de soldați și polițiști au fost desfășurați, însoțiți de câini și de echipe de deminare.

În Belgia, șeful Crucii Roșii de la Liège, André Rouffart, a ordonat celor 28 de birouri din oraș să înlăture crucile pentru a afirma identitatea laică a asociației. Criticii au afirmat că această decizie face parte dintr-un demers mai larg de „modificare a terminologiilor” și de „rupere cu tradițiile și rădăcinile noastre” pentru a nu-i deranja pe musulmani.

„Înainte, vorbeam de vacanța de Crăciun, acum spunem vacanța de iarnă”, a declarat un voluntar local al Crucii Roșii. „Târgul de Crăciun de la Bruxelles a fost rebotezat ‘Bucuriile iernii’. Lucrurile ar trebui lăsate așa cum sunt.”

În Germania, o școală din Luneburg a declarat serbarea de Crăciun după ce un elev musulman a făcut plângere, deoarece colindele sunt incompatibile cu Islamul. Acest lucru a provocat un val de reacții de nemulțumire și „chiar amenințări la adresa conducerii școlii”, relatează revista Focus. Pentru a-i liniști pe părinți, directorul Friedrich Suhr a declarat că colindele de Crăciun „non-creștine”, precum „Rudolph, the Red Nose Reindeer” vor fi păstrate.

Alexander Gauland, lider al formațiunii politice anti-imigrație AfD, a declarat că decizia școlii este o „capitulare insuportabilă în fața Islamului” și o „nedreptate lașă” la adresa copiilor ne-musulmani.

La München, reclamele pentru „Târgul de Iarnă” au înfățișat un om de zăpadă purtând burqa. Președintele AfD din Bavaria, Petr Bystron, a remarcat ironic: „Un om de zăpadă cu burqa în semn de toleranță?” La Halle, Târgul de Crăciun a fost renumit Târg de Iarnă.

La Berlin, Târgul tradițional de Crăciun a trebuit protejat de parapeți de beton pentru a împiedica repetarea atacului terorist jihadist, care anul trecut a ucis 12 persoane și a rănit alte peste 50.

La Sttutgart, un bărbat de 53 de ani a fost arestat în târgul de Crăciun după ce a spus că are o bombă în rucsac.

La Potsdam, târgul de Crăciun a fost închis după ce a fost primită o scrisoare capcană de către o farmacie din vecinătate.

La Bonn, târgul de Crăciun a fost evacuat după o amenințare cu bombă.

În Italia, o școală din Milano a eliminat orice referire la Crăciun, serbarea fiind intitulată „Marea Sărbătoare a Vacanțelor Fericite”.

Pe Facebook, Samuele Piscina, un edil local, a acuzat școala de „stângism corect politic”, care îi lipsește pe copii de bucuria Crăciunului:

„După iesle și crucifixe, până și serbările de Crăciun sunt interzise în școli: cuvântul Crăciun, simbolul credinței și culturii noastre, nu discrimnează pe nimeni: eliminarea simbolurilor Crăciunului nu garantează respectul, nu fac o școală și o societate mai primitoare, ci promovează doar intoleranța față de cultura noastră, obiceiurile noastre, legile și tradițiile noastre. Cred cu fermitate că tradițiile noastre trebuie respectate.”

La Bolzano, pomul de Crăciun comandat de primărie a fost dat jos pentru a evita „ofensarea sensibilității” musulmanilor. Un ales local, Alessandro Urzi, s-a indignat: „Rigiditatea birocratică care a făcut să dispară bradul pentru a evita să irite sensibilitatea unora nu face decât să arate sălbăticia climatului nostru cultural.”

În Norvegia, o școală din Skien a anunțat că festivitățile de Crăciun includ anul acesta, nu doar lectura obișnuită a versetelor din Biblie, dar și a celor două versete din Coran care se referă la Iisus. Scriitorul Bruce Bawer a comentat:

„Crăciunul de la școala Stigerasen oferă un alt exemplu de dorință de supunere a Europei în fața islamului. Anul acesta, câteva versete din Coran vor fi citite la serbarea de Crăciun; anul viitor, aceeași serbare va celebra ambele religii pe picior de egalitate; și nu peste mult timp serbarea copiilor va avea loc fără cruce, nici pom de Crăciun, doar cu covorașe de rugăciune, cu binecuvântări în arabă și hijaburi pentru fete.”

În Spania, consiliul municipal din Madrid a înlocuit festivitățile de Crăciun cu un „târg internațional al culturilor” neopăgâne. Potrivit Manuelei Carmena, primarul orașului și fostă (?) militantă comunistă, este vorba de necesitatea descreștinării Crăciunului pentru a-l face mai inclusiv:

„Toți știm că Crăciunul este o sărbătoare de origine religioasă, dar este și o celebrare a umanității și solidarității. De aceea, primăria Madridului va face uz de toate mijloacele de care dispune pentru ca toți locuitorii orașului, indiferent de unde vin, să se bucure de Crăciun.”

Rupând tradiția, primăria Madridului a refuzat și să amplaseze o iesle la Puerta de Alcala, cel mai emblematic monument din oraș. Alesul local Jose Luis Martinez Almeida a acuzat-o pe Carmena de „sărbătorirea cu entuziasm a Ramadanului” și de „ascunderea simbolurilor creștine de Crăciun”. El a adăugat: „Dați-ne înapoi valorile noastre culturale și religioase!

 

 

Categorii
Islam
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

20 comentarii

 1. Agarenii vor fi de vii inghititi de panantul ce se va casca sub picioarele lor asememi vor fi rasi de pe fata pamantului si budistii ca si toti idolatrii precum si catolicii care au rastalmacit Adevarul .
  Insa in Bucuresti s au adunat toate spurcaciunile de pe tot pamantul si prin ceea ce se intampla cu privitul la ” revelion ” se petrece faptic indracirea romanilor.
  Nu iti vine sa crezi ce vezi de la revelionul cel asezat cu artisti care jucau pe oamenii simpli de la tara care cu bune cu rele aveau o frica de DUMNEZEU acum la trecerea dintre ani poporului i se serveste prin asa numitii ” artisti ,” circul si comedia dracilor din iad …cateva imagini arata demonizarea acestora cum acesti comedianti si cantareti sunt ca si dracii din iad dau ca apucatii din capete, din funduri iar vrajitorii si iudaii canta la microfon ca de ” romanul trebuie sa joace dupa cum ii cantam”
  Joaca romane de esti prost dupa cum iti canta slugile iadului ca doar asa te au dresat si ti a furat libertatea .
  De asta …Bucuresti va fi ras de pe fata pamantului.

  1. Maria
   Incearca sa intelegi ca Domnul nu vrea moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu!…sa ne asemanam cu El ..pe cat este posibil!
   Sfanta Evanghelie dupa Matei,
   „Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău”.
   Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,
   Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.”
   Mai avem exemplu celor din Ninive carora deja le era pecetluita soarta…dar Bunatatea lui Dumnezeu a facut sa nu fie asa!
   Ori daca tu ai pecetluit deja bucurestiul….crezi tu asta vrea Dumnezeu de la noi?
   Exista un lucru care opreste orice hotarare dreapta a lui Dumnezeu, spre orice oras sau orice om , cat de pacatos ar fi… rugaciunile Maici Domnului…si pocainta!
   Lipseste acest indemn de rugaciune si pocainta din textul tau…. Daca proorocii indemnau mai intai oamenii la pocainta….noi ce facem..nu le mai dam dreptul asta?!
   Mai bine sa ne rugam sa existe cativa drepti in acest oras..ca sa fie salvat..si sa vina oamenii la lumina cunostintei..decat sa fim asa drastici in hotarari!
   Da , este mare stricaciune in Bucuresti, asa este…dar sa sti ca un stricat din asta…daca se atinge Dumnezeu de inima lui…iubeste cat toti la un loc! Domnul o spune :

   1. ” Şi iată era în cetate o femeie păcătoasă şi, aflând că şade la masă, în casa fariseului, a adus un alabastru cu mir.
    Şi, stând la spate, lângă picioarele Lui, plângând, a început să ude cu lacrimi picioarele Lui, şi cu părul capului ei le ştergea. Şi săruta picioarele Lui şi le ungea cu mir.
    Şi văzând, fariseul, care-L chemase, a zis în sine: Acesta, de-ar fi prooroc, ar şti cine e şi ce fel e femeia care se atinge de El, că este păcătoasă.
    Si răspunzând, Iisus a zis către el: Simone, am să-ţi spun ceva. Învăţătorule, spune, zise el.
    Un cămătar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar celălalt cu cincizeci.
    Dar, neavând ei cu ce să plătească, i-a iertat pe amândoi. Deci, care dintre ei îl va iubi mai mult?
    Simon, răspunzând, a zis: Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult. Iar El i-a zis: Drept ai judecat.
    Şi întorcându-se către femeie, a zis lui Simon: Vezi pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta şi apă pe picioare nu Mi-ai dat; ea însă, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele şi le-a şters cu părul ei.
    Sărutare nu Mi-ai dat; ea însă de când am intrat, n-a încetat să-Mi sărute picioarele.Cu untdelemn capul Meu nu l-ai uns; ea însă cu mir Mi-a uns picioarele.
    De aceea îţi zic: Iertate sunt păcatele ei cele multe, căci mult a iubit. Iar cui se iartă puţin, puţin iubeşte.Şi a zis ei: Iertate îţi sunt păcatele.

    1. …” vor vrea a face din Bucuresti noul Ierusalim …a ouat odata gaina si cand a ouat si a dous oara ras a fost Bucurestiul de pe fata psmantului ” Psrintele Arsenie Boca
     ” Din Bucuresti va ramane doar o groapa cu apa pentru ca acolo va fi mare spurcaciune ” Parintele Ilarion Argatu
     Acesti Sfinti au spus asta si nu este o ” hotarare ” a mea .Ceea ce am spus ca indreptare pentru romanii sluga la darloga ” joaca romanule dupa cum iti canta slugile iadului,” adica iudaii si vrajitorii ca iti vor pierzarea pe acest pamant .
     Si am mai spus sa plecati din Bucuresti cat mai este timp.
     Prin marturisirea Adevarului si prin surparea idolatrilor inchinatori la baal oare nu asa se darama imparatia intunericului?

     DOAMNE AI MILA si de noi pentru rugaciunile MAICII TALE PREACURATE.
     amin.

     1. Ai mare grija cu „proorociile” astea de la Arsenie Boca sau Ilarion Argatu!
      Oare na-i auzit de inselarile lor?
      Daca mi-ai dat exemplu pe ei…este de inteles sa fi asa entuziasmata de un dezastru!
      Cauta ca sunt atatea exemple care iti va ridica semnul intrebari despre sfintenia lor!

     2. Mergi si cerceteaza i pe acesti Sfinti si dupa aia mai vorbim …la Boroaia in Suceava este racla cu Sfintele Moaste ale Parintelui Argatu Ilarion iar la Prislop vei primi raspuns negresit .
      S au scris multe osandiri ka adresa acestor Sfinti cu Putere mare de lupta in fata fiarei de asta tot ce au spus DUMNEZEU VA IMPINI .
      Intelept ar fi fost mai intai ,”sa cercetati duhurile ” si poate numai aveati aceste poveri ale hulitorilor.
      DOAMNE SI MILA

  2. Stela, apropo de București, pai ceea ce ai văzut acolo de regăsește în toate orașele mari din Romania, nu-ți imagina că Bucureștiul este unicat, mergi prin Cluj, mergi prin Constanța, mergi prin Iași s.a.m.d sa vezi destrăbălare

    1. Ai pus tunurile pe Bucuresti!!…mai usor…eu iti spun din experienta…ca nu am auzit de la un „spurcat” din Bucuresti injuraturi, precum am auzit la tara….despre insusi cele sfinte! si lipsa de respect fata de Biserica lui Dumnezeu!
     Iti vb pe limba ta…ca vad ca in asta te regasesti…in greselile altuia!
     Ai grija ca si la tara….nu numai eu am remarcat asta, ci mai multi bucuresteni, ca blesteme si ijuraturi ca la tara nu exista!
     Nu spun asta ca sa scot basma curata bucurestiul…ci ca sa vezi ca peste tot este spurcaciune….si poate sa fie mai mare acolo unde nu te astepti!
     In inima se petrece totul!

     1. Mergi si cerceteaza ,intreaba ti inima despre Sfintenia acestor Sfinti cereti iertare in fata lor si apoi mai vorbim.

     2. Maria,
      Sunt ani de zile de cand am inteles cum stau lucrurile cu acesti parinti. Nu este ceva nou.
      Tocmai de asta mi-am permis sa te sfatuiesc sa o lasi mai incet cu „proorociile” si „minunile” lor…fara sa-ti dai seama intri in duhul lor de „profetie” si vezi numai dezastre si pedepse pt cei pacatosi…iar mila si dragostea de care ne vb Domnul fata de semenul nostru , in care se implineste legea si prooroci, este lasata la urma….pt ca asa a proorocit cutare parinte!
      Fi sigura de dreapta credinta..iar nu de minunile sau proorociile cuiva…ca si diavolul face minuni, si mai face si pe proorocul, dar nu o nimereste…dar dreapta credinta nu o poate avea!
      Toti suntem supusi greseli…iar ca sa ne dam seama de asta, trebuie sa cautam ce spun dogmele si nu altceva…nu ne luam dupa „minuni” sau altceva.
      Acesti parinti au abateri de la dogme…cauta-le si ai sa le gasesti!

      Iarta-ma daca te-am facut cumva sa te simti prost…dar pt mine capitolul Arsenie Boca este incheiat de mult!

  1. Ati cazut in capcana celor care cred ca prin minciuna pot sa le faca pe toate …insa pot sa va spun doar atat , nu va jucati cu focul si cu mantuirea voastra .
   Parintele Arsenie Boca este Foc care mistuie pe vrajmasii lui DUMNEZEU …si de aici SFINTENIA; restul ce spuneti este de la tatal minciunii sau antihristu care nu i rabda pe acestia .

   1. Pr.Arsenie Papacioc are un dialog lamuritor cu pr.Ioanichie Balan despre Arsenie Boca,pe care daca-l vei asculta iti vei schimba parerea.Daca si pr.Arsenie Papacioc vorbeste ca sa se bage in seama…

 2. Fratilor,
  De ce credeți că în București se întâmplă toate nenorocirile din această țară și cele mai mari răutăți?
  Cineva spunea că atunci când arătăm cu degetul înspre cineva, să luăm aminte că celelalte patru sunt îndreptate către noi. Oare cei spre care arătăm, cei pe care încercăm să îi facem răspunzători, nu sunt în mare parte, aleși de către noi, creditați și girați cu încrederea noastră, a prietenilor noștri, a părinților noștri sau a celor dragi nouă? Mare parte din cei pe care suntem supărați, nu sunt de aici din București, își au originile în satele și orașele patriei, educația primită de la părinții și bunicii lor, modelele lor poate se află chiar printre voi – iar exemplele pot continua. Au venit în București exact cu tarele copilăriei lor, cu bune și rele. Unii au evoluat, alții au pierdut din elan și au început să rătăcească pe diverse drumuri. Dumnezeu știe inima fiecăruia și ne îndrumă pașii spre EL, doar să dorim și noi asta, să Îi cerem ajutorul, altfel ne poticnim și nu putem face nimic nu putem înainta și cădem, devenind pradă sigură celui rău.
  Despre oameni de la țară, de la oraș – orice alt oraș în afară de București – de câte ori nu i-ați auzit blestemând, drăcuind, vorbind despre cel rău la fiecare minut, făcând din asta un act de bravură, crezând că sunt „mai credibili” în fața celui/celor cu care vorbesc. Mai mult de atât, drăcuie mâncarea pe care o bagă în gură în loc de a mulțumi Lui Dumnezeu, Îl înjură pe Dumnezeu deși nu Îl cunosc – parte din ei se declară atei cu mare mândrie, alții după ce Îl înjură sau drăcuie, cer ajutorul divin ca și când nu ar fi spus nici un cuvânt de ocară cu puțin timp înainte. Ceea ce este cel mai rău, este faptul că asta învață copiii de la părinții lor, de la mamele lor, asta văd acasă, așa vor face mai departe în viața lor, și apoi ne mirăm de cei care ne conduc sau de cei care au ajuns în București, de parcă aceștia ar fi singurii care pot fi dați ca exemple negative.
  Dacă intri în Biserică, de câte ori vezi că stau oamenii liniștiți la locurile lor, ascultând în liniște Sfânta Liturghie fără să a perturba liniștea celorlalți – femeile se amestecă fără nici o reținere printre bărbați, în partea dreaptă, vor chiar în față să fie primele la miruit că nu au răbdare 🙂 , discuții interminabile cu vecina/ vecinul, neînțelegând că preotul trebuie să slujească Sfânta Liturghie în liniște.
  În patericul egiptean se spune despre un monah, care nu avusese mare râvnă la cele duhovnicești, însă ajuns la sfârșitul vieții sale, era foarte luminat la față, liniștit și împăcat cu sine în fața morții, iar părinții (monahii) ce se aflau în jurul lui se minunau și nu înțelegeau aceasta pentru că îl cunoșteau și, și l-au întrebat care este motivul bucuriei sale; pentru a le desluși nedumerirea lor, acesta le-a spus că a ținut cu sfințenie o poruncă, o promisiune făcută de Însuși Dumnezeu: „Nu judeca și nu vei fi judecat” – și acesta era motivul bucuriei sale, bucuria de a se întâlni cu Hristos.

  Dumnezeu să ne dea înțelepciune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.