X

Mesajul SFÂȘIETOR al Cameliei Smicală de Crăciun: ”Copiii mei nu mai au curajul să vorbească”

de null

Drama Cameliei Smicală, medicul originar din Piatra Neamț care s-a stabilit în Finlanda în urmă cu 12 ani, continuă. Cei doi copii ai ei, (Maria, 10 ani şi Mihai, 11 ani), au petrecut Crăciunul cu lacrimi în ochi, departe de mama lor, în centrul de plasament unde sunt ținuți de statul finlandez încă din mai 2015.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Camelia Smicală se luptă cu statul finlandez și cu legile lui și cere ajutor autorităților din România pentru a-și recupera copii, însă toate încercările ei de până acum nu au avut decât niște ecouri surde. În înainte de Crăciun, femeia a mers să-și vadă copiii minori conform programului stabilit de Serviciul Social și, într-o postare publică, a povestit suferința micuților care au ajuns să se teamă să vorbească, dar care sunt încă puternici cu gândul la momentul în care se vor putea întoarce la mama lor. Femeia povestește că, în condițiile în care altor copii aflați în aceeași situație cu ai ei li s-a permis să meargă în familie de Sărbători, Mariei și lui Mihai le-a fost refuzat acest drept. Întâlnirea celor trei, deși în apropierea unui moment festiv, nu a avut nici un pic din bucuria sărbătorii. De, altfel, Camelia Smicală își începe mărturia exact așa: ”Noi nu avem Crăciun”.

Dacă mi-au luat copiii, mi-au luat tot. I-au furat şi nu le pasă de sufletele lor, ăsta e adevărul. 
Nici lacrimi nu mai am, le-am plâns pe toate.
Am fost vineri la ei, le-am dus cadourile, m-am străduit să fiu pozitivă…Copiii mei nu mai au curajul să vorbească: lucrurile importante mi le spun doar la ureche, cu grijă să nu fie surprinşi. 
Maria spune râzând că va veni acasă. A învăţat singură să se liniştească în felul ăsta… Dacă o întreb ce este în sufletul ei, cum se simte, într-o secundă o năpădesc lacrimile iar vocea pur şi simplu i se stinge.
Mihai slăbeşte văzând cu ochii şi e din ce în ce mai nesigur. Băiatul meu, care ne cumpăra flori cu banii din puşculiţă…care era plin de energie, care nu ştia ce-i teama…Mihai al meu, abia îndrăzneşte să-mi spună în şoaptă că mă iubeşte şi că rezistă, rezistă…
Alţi copii au fost ,,învoiţi” să meargă acasă pe perioada sărbătorilor, dar copiii mei, nu. De ce ar face cei de la social asta, din ce motiv, dacă nu acela că vor să le inducă ideea că sunt o mamă rea, nocivă, şi din dorinţa de a le anihila voinţa, de a distruge tot ceea ce am clădit în copiii mei prin felul în care i-am educat?!
Mă doare tot. Dacă aş desena o hartă a durerilor mele, aş fi o pată întunecată pe hârtie.
Nu am putere să răspund la telefon sau la mesaje. Ştiu că vă gândiţi la noi şi vă mulţumesc. 
Crăciun fericit tuturor!” – este povestea Cameliei Smicală.

Un alt caz de abuz în țara lui Moș Crăciun

În urmă cu 12 ani, Camelia Smicală Jalaskoski s-a căsătorit cu un cetățean finlandez cu care a avut doi copii. Tot de atunci, românca, de profesie medic, locuiește în Finlanda. Pentru că mariajul nu a mers, ea a decis să se despartă de tatăl copiilor săi și să meargă să lucreze în alt oraș. Acela a fost și momentul în care statul finlandez a decis să ia copiii în grija sa. Camelia s-a zbătut și s-a opus acestei decizii cu toate puterile, însă fără succes. Se întâmpla în mai 2015, iar un an mai târziu, în mai 2016, copiii erau internați într-un centru administrat de Serviciile Sociale finlandeze. În luna noiembrie anul acesta, cei doi micuți au lansat un apel video prin care cereau ajutor pentru a se putea întoarce la mama lor.

https://www.facebook.com/camelia.smicala/videos/1724129894288149/

Statul român, neputincios în fața legilor finlandeze

Cazul Cameliei Smicală a ajuns și în atenția statului român care încă din 2016 a promis că se va implica pentru a pune capăt acestei drame. Din păcate, însă, statutul de cetățeni finlandezi ai copiilor împiedică un demers concret din partea autorităților de la noi.

„Precizăm că atât doamna Camelia Jalaskoski, cât şi ambii minori rezultaţi din căsătoria încheiată în Finlanda deţin dublă cetăţenie, română şi finlandeză, şi au domiciliul pe teritoriul Finlandei. Din perspectiva autorităţilor finlandeze, cetăţenia efectivă atât a mamei, cât şi a minorilor, este cea finlandeză, care prevalează în raport cu cetăţenia română, aspect învederat constant de către partea finlandeză cu ocazia solicitărilor şi demersurilor diplomatice şi de asistenţă consulară ale Ambasadei României la Helsinki”, a fost poziția MAE, transmisă în mai 2017.

NOTĂ OrtodoxINFO
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

14 comentarii

 1. Sa-mi fie cu iertare, dar doamna asta NU a gasit niciun ROMAN vrednic cu care sa se casatoreasca ?! Cumva l-a adus la adevarata credinta pe acel finlandez, inainte de a se casatori cu el ?! Eu stiu ca astea sunt regulile stabilite de catre Sfinti. Se pare ca nu prea le-a respectat. Nu ca as dori sa o judec, dar trebuie vazut si recunoscut care sunt cauzele durerii omului: nerespectarea Sfintilor, indiferenta fata de Cuvantul lui Dumnezeu care este HRISTOS ADEVARUL !!! Noi suferim in viata aceasta pentru ca NU suntem cu Dumnezeu !!!!!!! Aceasta este cauza tuturor suferintelor din viata aceasta !
  Pe omul care este cu Dumnezeu, suferinta, durerea nu-l atinge ! Poate fi bolnav sau chiar sa moara de anumita boala, poate fi infirm ori altfel de neputinta trupeasca, dar durerea pe acesta nu-l atinge ! De ce ?! Pentru ca el este cu Dumnezeu !!!!!!! Este in ADEVAR ! Traieste in Duhul Dragostei pentru fiecare suflet si pentru toate sufletele ! Traieste in Duh si in ADEVAR !
  Doamna aceasta cred ca trebuie in primul rand sa ceara iertare de la Dumnezeu ! Apoi sa se spovedeasca la un duhovnic adevarat, care a oprit pomenirea ierarhului (ierarhilor) eretic (eretici) ! Si sa ceara sfat acestul parinte, adevarat slujitor al lui Dumnezeu ! Dumnezeu va face minuni si copiii vor reveni la mama. Dar Dumnezeu asteapta ca mama sa-si “vina in fire” !!!

  Doamne ajuta !

  1. Ce usor e sa vorbeasca omul cand e bine, sanatos si la ,,caldurica” ,dar daca e in greutati si durere ,atunci oare mai are omul asa un comportament drept, judecator si executor ?!!Aici fiind un caz umanitar si o nedreptate totala ,fiindca copii sunt ai parintilor ….punct ,nu ai statului (spurcaciunea spurcaciunilor si dusmanul absolut al omului) nu are rost sa invoci dogmele ortodocsiei si sa dai etichetari ,sa nu zic… sa judeci…asupra vietii femeii,fiindca nu stii detalii despre viata ei si nici nu e un caz legat de credinta.Si eu daca te-as ,,descoase” pe tine mai in detaliu sigur sunt ca voi gasi multe pacate si greseli in viata ta ,a unui ,,drept credincios” de 2017,asa ca …sa ne vedem de barna noastra a fiecaruia,iar daca poti sa ajuti cu ceva aceasta familie distrusa de stat (dracii si oamenii -demon care il apara ) fa-o spre binele lor si mantuirea ta ,iar daca nu iart-o (pe doamna si pe a sa familie) spre iertarea ta si …abtine-te de la ,,teologhie” in acest caz trist si sfasietor…Ma opresc aici ,iarta-ma !!

   1. Pai tocmai asta e ajutorul care il recomanda …intoarcerea la Dumnezeu!
    E gresit sa intelegi ca atunci cand un om iti aminteste de un lucru care te poate scoate din incurcatura.. te judeca.
    Doamna este in fata faptului implinit acum…ne rugam pt dansa..este tot ce putem face…nu o judeca nimeni, ca stim cu toti ca nu este al nostru a judeca si cat de greu e sa te desparta cineva de ce iti este mai drag….dar sa tina cont de acum inainte ca la Dumnezeu este scaparea. Sa inteleaga ca nu este de gluma sa ignori sfaturile sf parinti…ortodoxia.
    Pt toti cei cu copii care locuiesc in aceste tari periculoase.. sa incerce sa plece de acolo daca vad cu ochii lor ce se intampla…asta daca pt ei copii sunt cel mai pretios lucru.
    Iar pt cei inca necasatoriti de pe acolo…sa traga si ei concluzii din toata treaba asta!
    E bine sa faceti diferenta intre a judeca si a sfatui pe cineva!

    1. Unii ,dintre ,,alesi” sunt prea filosofi si mult prea ,,teologisti” fara fapte si …atat !!!Mie mi-e ura ptr orice familie pe care o dezbina STATUL ,fiindca e un adevarat conglomerat satanic si nu ma refer la religia nimanui…In functie de fapte si erezii vom fi cu totii judecati,dar aici e ceva fortat de ..STAT=mamona

     1. Ai dreptate cu filozofia!
      Dar totusi, nu ne spune Sfanta Evanghelie ca nu poti sluji la doi stapani?…ori lui Dumnezeu, ori lui mamona! ..
      Stiu ce vrei sa spui, nu judeci omul dupa religie!.. dar cand ai dat religia (dreapta credinta) la o parte, si vezi lucrurile “lumeste”, ai intrat din start pe mana cui nu trebuie.
      Daca ai realizat cine este statul… = mamona, si tie “ura” pe el…ca de la Hristos am invatat cine este mamona, de ce sa-L dai la o parte , si sa vezi lucrurile lumeste?..oare e corect asa?..eu cred ca mai corect este sa-l previi pe cel in cauza si sa-i spui ce stii!
      Nu asa ne spune Mantuitorul.. ori , ori! ? Calea de mijloc, lumeasca,este doar o parere…soptita de vrasmas la ureche, doar doar sa ramai pe mana lui.
      Frate, daca nu ai dreapta credinta ca temelie..ca punct de reper…in orice, asta inseamna sa renunti la aerul curat care il respiri…si sa intri pe tubulatura alimentata cu gaze..si sa mergi cu tubul dupa tine..cand afara aerul este cat se poate de curat ..si sa-i mai certi si pe alti ca nu fac ca tine(vb in gen). Sa ma ierti, dar exemplu asta mi-venit in minte.
      ” Fara Mine nu puteti face nimic” . “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”…ne spune Domnul.
      Asta e medicamentul pt orice om, indiferent de suferinta lui…Dumnezeu.
      Sa nu crezi ca cel care indruma pe cineva la Adevar, la dreapta credinta, face filozofie sau mai stiu eu ce. Iar daca cumva cel care indruma la asta, judeca si chiar se crede filozof…Dumnezeu sa-l scape de inselarea asta!

    2. Omule toata lumea se roaga la Dumnezeu,dar daca Dumnezeu ingaduie sa vina niste fufe imputite ,impreuna cu niste ciobeni si marlani cu muschi,iti sparge usa casei tale ,te imbranceste in casa ta si iti ia copii tai ,dati de Dumnezeu cu Binecuvantare …mergeti si va inmultiti…iar dupa o perioada altcineva ,unul (unii) din ,, cei alesi” si drept credinciosi ,probabil ,care nu te cunosc si nu te-au vazut niciodata in viata ta la 2 metri in fata ,nu-ti stiu glasul vocii tale ,nu se afla intr-o asemenea cumpana si durere a vietii ,se roaga muuult mai mult decat persoana in cauza a fi, nu judecata ,ci ,,etichetata’’ poftim… si mai ales sfatuita ,pe de rost si fara sa cunosti personalitatea si caracterul acelei persoane…daca te rugai si mai mult nu pateai…. alt barbat n-ai gasit ,ca defapt el e de vina ca tu te-ai poticnit in finlanda si de aia meriti ce patesti azi…etc…etc…,dar tu cel care esti probabil unul din cei alesi ,un staruitor in rugaciune si nu un mandru si indreptatit sfatuitor (dupa capu’ tau) al celor mai putin credinciosi,dar tu cel ales, te rogi ,esti credincios ,dar stai la caldurica ,in fata calculatorului si ai toate cele necesare a ,,sfatui” pe altii ,ca nu esti tu doar ,in prigoana sau fugi cu doi copii in brate sa le salvezi viata de la moarte ,ca nu e inca razboi si macel ( dar sa fii sigur ca vei prinde si asa ceva),dar e bine sa te ,,joci” cu durerea din sufletul omului care e in razboi la propriu cu diavolul si oamenii demon ,slugile sale si sa-i reamintesti ca daca …se ruga,daca nu avea sot si daca nu pleca in finlanda si daca….etc…Omule asta e sadism ,daca nu ai pic de compatimire si mila fata de drama acestei femei muuuult mai pacatoase si mai prost inspirate ,decat unul ca tine,cel ales.Sa stii ca si rugaciunea va fi pana la un moment dat ,dar daca ai un tanc in fata ta si te omoara in timp ce te rugai si nu te-ai ferit din calea sa ,aia e sinucidere si nu mucenicie…ai mare atentie…Pune-ti sufletul tau ptr altul ,atunci cand va aparea momentul in fata ta si fericit vei fi ,iar pana atunci lasa sfaturile plicticoase pe care le stie toata lumea,ca faptele sunt zero .De la atatia drepti si credinciosi, staruitori in rugaciune dar fara fapte si fara sa se sacrifice ptr altul (egoismul si lipsa de sacrificiu ptr aproapele e una din principalele caracteristici ale romanilor,imediat suntem viteji …dar la vorbe si atat) s-a ajuns la vreo cincii mii de oameni treji in ziua de azi,iar dintre acestia sunt o parte care inca pot cadea oricand. Roagate tu si ptr doamna cu durerea pierderii copiilor pe care o are in suflet si incearca sa trezesti si tu personal la Dreapta Credinta si sa aduci la Adevar macar un suflet ratacit ,nu unul caldicel si asa ar trebui sa facem toti care suntem impotriva sclerozelor care se intampla din cauza noatra a tuturor !!Iarta-ma ca sunt revoltat ,dar mi se pare un caz chiar dureros si eu personal ,avand mai multi copii ,decat alti cetateni evoluati si acel caz a lui Botnariu m-a impresionat ,cu toate ca erau pocaiti si aia!!

     1. Pai asta ziceam si eu, doamna este in fata faptului implinit..nu mai trebuie sa pui sare pe rana(judeci)…dar asta nu inseamna sa nu-i aduca cineva aminte de Dumnezeu…daca e in razboi cu diavolul.
      Sa ii recomanzi un duhovnic , nu e rau deloc, practic este ce ii trebuie?
      Asta cu ” alt sot nu ai gasit” , e inutila…ca faptul este implinit..dar cei necasatoriti au de invatat de aici, si e bine sa caste ochii inainte sa faca pasul!
      Una peste alta vindecarea o da Dumnezeu…daca cineva nu crede lucrul asta..si prefera sa creada altceva…este probl. lui, consecintele le va vedea pe pielea lui.
      Ca durerea mamei este uriasa, asta e clar , nu sunt cuvinte sa fie descrisa…suntem alaturi de ea…dar cum ar putea un crestin sa fie alaturi de durerea acestei mame, fara s-o indrume in primul rand catre Dumnezeu?!

 2. Am primit o mărturie directă de la români din Norvegia. Lucruri care se întâmplă în egală măsură și în celelalte țări nordice. Modul în care sânt furați copiii în mai toate cazurile. Cei care nu au copii, dar vor, se duc pe la mai multe gradinițe și își aleg de acolo copilul (sau copiii) pe care îi doresc. Apoi se duc la „asistența socială” și cu eventuale poze, iar cei de la „asistența socială” încep urmărirea și pregătirea dosarelor prin care își iau dreptul de a răpi pur și simplu copiii. Fie direct de la grădiniță, caz în care vin și îi iau pur și simplu fără prea multe explicații („asistența” are putere de executor judecătoresc), fie de acasă, caz în care se prezintă cu măcelarii la ușa răpindu-ți copiii cu forța. Așa procedează. Le-am zis acestor români să nu mai aștepte și să se întoarcă acasă, dacă mai vor să se mântuiască. Dumnezeu să le ajute tuturor românilor, să îi lumineze și să se întoarcă acasă sănătoși.

 3. Sa nu o judecam ca nu a gasit un barbat roman cu care sa-si creasca puii, ci sa ne rugam pentru ea si copilasii ei care sunt hartuiti si sechestrati de niste legi strambe, antihristice si demonice. Sa ne rugam toti pentru ei, ca mult poate face rugaciunea pentru tot sufletul intristat si necajit. De exemplu, sa ne rugam toti dupa ora zece seara, cand ne terminam treburile si interesele noastre si sa zicem:
  Maica Domnului ceea ce esti multmilostiva si multindurata, cerceteaza pe Camelia si pe copilasii ei Maria si Mihai si adui pe toti impreuna in staulul cel bineplacut al fiului tau si Dumnezeului nostru si drept sa marturiseasca cuvantul adevarului.

  Cine poate sa ajute mai mult sa citeasca pentru ei Acatistul Buneivestiri si cele doua paraclise ale Maicii Domnului, asa pe rand, intr-o zi actatist in alta primul paraclis in alta cel de-al doilea si asa ne vom ajuta si pe noi si pe ei.
  Iertare si Doamne ajuta!

 4. Sfasietor cand un om spune disperat “te rog”. Dar cand o spune un copil disperat, ratiunea se prabuseste.

  CUTREMURATOR!!!

  Stat Roman? O adunatura de moluste tradatoare!

  Retragi ambasada si intrerupi relatiile diplomatice cu acea tara. Declari razboi acelei tari. Trimiti agenti ai serviciilor speciale si recuperezi copii. Copii unui medic !!! Nu tigani plecati la furat si cersit, asa zisi cetateni romani, care in realitate sunt apatrizi caci majoritatea nu au acte !!!

  Asta inseamana sa faci totul pentru cetatenii tai, care toti la un loc sunt statul si nu acea entitate de pe hartie care e o masinarie birocratica de subjugare si suprimare a dezvoltarii umane pe toate planurile, “STAT ROMAN” !!!

  Dar tu stai, ca doar esti “stat”.

  Bine ca trimiti soldati(cetateni romani) sa moara, “stat roman”, pentru a avea altii petrol aproape gratuit.

  Dar cetatenii tai, nu conteaza !

  Suntem membrii NATO ! Unde e securitatea de care ni se vorbea la PROst TV ?

  1. Poate inteleg odata pt totdeauna cei care inca se incred in stat, cine este cu adevarat.
   Daca nici prin exemplu asta nu inteleg…nu cred decat ca sunt oameni care gasesc satisfactie in propria suferinta …le place sa fie umiliti…spun asta ca sa nu folosesc cuvantul ala care face trimitere si la altceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button