X

Sprijinind EDIFICAREA noii lumi antihristice, ROMÂNIA, Honduras, Filipine şi Sudanul de Sud sunt țări care ar vrea să își MUTE ambasada în IERUSALIM

Israelul se află în contact cu „cel puţin zece ţări” pentru transferul ambasadei lor la Ierusalim după exemplul Statelor Unite, a afirmat luni viceministrul israelian de externe Tzipi Hotovely, citată de AFP.

„Suntem în contact cu cel puţin zece ţări, dintre care unele în Europa”, în vederea transferului ambasadei lor de la Tel Aviv la Ierusalim, după decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, a declarat Tzipi Hotovely la postul naţional de radio.

Ea a făcut acest declaraţii la o zi după ce Guatemala a anunţat transferul ambasadei sale la Ierusalim.

Viceministrul nu a dat numele ţărilor care ar putea urma acest exemplu.

„Declaraţia lui Trump va genera un curent din care am văzut deocamdată numai începutul”, s-a limitat ea să afirme.

Postul naţional de radio, citând surse diplomatice, a vorbit despre Honduras, Filipine, România şi Sudanul de Sud printre ţările care ar putea avea o astfel de iniţiativă.

Potrivit radioului israelian, în acest moment este vorba numai de contacte, şi nu de negocieri concrete pentru transferul ambasadelor acestor ţări la Ierusalim într-un viitor apropiat.

Guatemala avea o misiune diplomatică al Ierusalim ca şi alte 12 ţări până la adoptarea Rezoluţiei 478 a ONU, în 1980, care a condamnat proclamarea de către parlamentul israelian a Ierusalimului drept capitală „unică şi indivizibilă” a statului evreu. Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, Guatemala, Haiti, Olanda, Panama, Salvador, Uruguay şi Venezuela şi-au relocat la acea dată ambasada la Tel Aviv unde se aflau deja reprezentanţele diplomatice ale celorlalte ţări.

Palestinienii au calificat luni ca fiind „un act ruşinos” şi ostil decizia Guatemalei de a-şi transfera ambasada la Ierusalim.

Palestinienii consideră Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat la care aspiră. Israelul ocupă din 1967 partea orientală a Ierusalimului, anexare nerecunoscută vreodată de comunitatea internaţională.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
ExterneSionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. „Iar când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de oşti, atunci să ştiţi că s-a apropiat pustiirea lui.
    Atunci cei din Iudeea să fugă la munţi şi cei din mijlocul lui să iasă din el şi cei de prin ţarină să nu intre în el.
    Căci acestea sunt zilele răzbunării, ca să se împlinească toate cele scrise. ” (Luca 21;20-22)

  2. Ce relatii de parteneriat si chiar amicitie avea Romania lui Ceausescu ,cu tarile arabe si palestina si ce turnura a luat tara condusa de jidanii de azi (toti conducatorii din ’90 pana azi si mai mult cei de azi).Citeam pe la mediafax ca si ceremonia de inmormantare a Regelui Mihai a fost coordonata tot de un romanas numit Gelaledin Nezir,care mai e primul general din armata romana ,da’ turc.Ce a ajuns tara asta …cine mai e roman in conducerea tarii asteia ?! Si ma intreb,pe cati romanasi ii deranjeaza aceste lucruri?!!E nebunie maxima,da ‘ cica-i raiul pe pamant…se poate bea ,pornori si desfrana atat cat poate duce fiecare…iar in paralel jidanii si americanii jidani ne baga in haos!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Citiți și

Close