X

Părintele Gheorghe Calciu despre defăimătorii Mișcării Legionare: „Aceasta este o răzbunare a evreilor”

– De o bună perioadă apare această acuză, că apartenența la Mișcarea Legionară din tinerețea unor oameni de fapt a marcat întreaga viață, opera lor totală și, vezi Doamne, trebuie pusă la index. Să nu uităm de scandalurile provocate de Emil Cioran, acum vreo 2-3 ani în Franța. Iată, acum, Constantin Noica.

– Aceasta este o răzbunare a evreilor, pentru că ei sunt exclusiviști, ei nu acceptă nimic din ceea ce ar face o anumită opoziție față de influența lor în lume. Eu nu am nimic împotriva evreilor, dar nu-i socotesc pe evrei ca pe un popor bolnav pe care trebuie numai să-l lauzi, să-l mângâi, să-i dai medicamente.

– Un popor normal.

– E un popor normal, sigur că da. Ei au greșelile lor, au valorile lor, ceea ce nimeni nu poate contesta, dar ca să distrugi o cultură și un om numai pentru că ți se pare că a fost antisemit, asta este o crimă. Pentru că noi recunoaștem toate lucrurile bune ale evreilor. Yehudi Menuhin, ceilalți, sunt acceptați. De ce este nevalabilă numai pentru că nu este făcută într-un sens filosemit, să spunem? Eu cred că lucrurile acestea sunt lucruri bolnave din punct de vedere spiritual, din punct de vedere cultural, și că trebuie să menținem valorile noastre, indiferent de unde vin, atunci când ele sunt pozitive față de Biserică și față de neam.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Mișcarea Legionară
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!