X

Părintele Gheorghe Calciu despre defăimătorii Mișcării Legionare: „Aceasta este o răzbunare a evreilor”

de null

– De o bună perioadă apare această acuză, că apartenența la Mișcarea Legionară din tinerețea unor oameni de fapt a marcat întreaga viață, opera lor totală și, vezi Doamne, trebuie pusă la index. Să nu uităm de scandalurile provocate de Emil Cioran, acum vreo 2-3 ani în Franța. Iată, acum, Constantin Noica.

– Aceasta este o răzbunare a evreilor, pentru că ei sunt exclusiviști, ei nu acceptă nimic din ceea ce ar face o anumită opoziție față de influența lor în lume. Eu nu am nimic împotriva evreilor, dar nu-i socotesc pe evrei ca pe un popor bolnav pe care trebuie numai să-l lauzi, să-l mângâi, să-i dai medicamente.

– Un popor normal.

– E un popor normal, sigur că da. Ei au greșelile lor, au valorile lor, ceea ce nimeni nu poate contesta, dar ca să distrugi o cultură și un om numai pentru că ți se pare că a fost antisemit, asta este o crimă. Pentru că noi recunoaștem toate lucrurile bune ale evreilor. Yehudi Menuhin, ceilalți, sunt acceptați. De ce este nevalabilă numai pentru că nu este făcută într-un sens filosemit, să spunem? Eu cred că lucrurile acestea sunt lucruri bolnave din punct de vedere spiritual, din punct de vedere cultural, și că trebuie să menținem valorile noastre, indiferent de unde vin, atunci când ele sunt pozitive față de Biserică și față de neam.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Mișcarea Legionară
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.