X

FÂȘIA GAZA.Soldații ISRAELIENI au deschis FOCUL/Protestatarii MUSULMANI: „Întregul oraş Ierusalim este al nostru”

Zeci de mii de manifestanţi au defilat vineri în Fâşia Gaza pentru a protesta împotriva recunoaşterii de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului, au transmis corespondenţi ai agenţiei France Presse.

Zeci de palestinieni au fost pe de altă parte răniţi de gloanţe în timpul unor ciocniri cu soldaţi israelieni în apropiere de bariera de securitate la frontiera dintre enclava palestiniană şi teritoriul israelian, conform autorităţilor mişcării islamiste Hamas, care controlează Gaza, scrie agerpres.ro.

După rugăciunea musulmană săptămânală, zeci de mii de persoane au ieşit în stradă în mai multe sectoare din Fâşia Gaza pentru a manifesta împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump.

Protestatarii au afişat pancarte pe care era scris:

„Întregul oraş Ierusalim este al nostru”.

La manifestaţie au participat şi lideri ai unor mişcări palestiniene.

Mii de palestinieni au defilat de asemenea şi în Cisiordania ocupată.

Joi, liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a făcut apel la manifestaţii în fiecare vineri în ţările musulmane şi în Teritoriile Palestiniene pentru a protesta împotriva deciziei SUA.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.