X

DREPTUL devine OBLIGATIE? Colegiul Medicilor cere Camerei Deputatilor sa adopte cat mai RAPID legea VACCINARII: ,,Vaccinarea este un DREPT al copilului”

Colegiul Medicilor a trimis Camerei Deputatilor o adresa prin care solicita adoptarea cat mai curand a legii privind vaccinarea, imunizarea reprezentand masura profilactica cu cel mai mare succes din istoria medicinei, cu impact major in sanatatea publica prin prevenirea bolilor infectioase grave, a complicatiilor sau a deceselor produse de acestea, arata reprezentantii Colegiului Medicilor.

Iata ce putem citi pe hotnews.ro:

Vaccinarea a contribuit decisiv la scaderea mortalitatii si morbiditatii prin boli infectioase si a dus la cresterea substantiala a sperantei de viata, subliniaza reprezentantii Colegiului Medicilor, intr-un comunicat citat de Agerpres. In fiecare an, circa 3 milioane de vieti sunt salvate prin vaccinare.

Colegiul Medicilor arata, de asemenea, ca vaccinarea este un drept al copilului, necesar pentru a obtine cea mai buna stare de sanatate posibila si a nu fi expus in viitor pericolelor reprezentate de unele boli infectioase grave.

„Din acest motiv, Colegiul Medicilor a incurajat o reglementare legala solida a activitatii de vaccinare, responsabilizarea clara a celor implicati, incepand cu autoritatile, corpul profesional medical dar si reprezentantii legali ai copiilor. Colegiul Medicilor din Romania isi doreste ca aceste responsabilitati sa aiba ca rezultat, in primul rand, protejarea vietii copiilor dar si a persoanelor adulte iar, in al doilea rand, reglementarile sa respecte principiile de baza ale exercitarii profesiei medicale consacrate, a drepturilor constitutionale dar si a tratatelor si conventiilor internationale la care Romania este semnatara”, se arata in comunicatul Colegiului Medicilor.

Colegiul Medicilor arata ca a urmarit cu atentie etapele parcurse de ‘Legea privind vaccinarea persoanelor din Romania’ si a transmis puncte de vedere constructive care sa ajute la adoptarea unui act normativ coerent, in acord cu principiile fundamentale precizate:

„Aflat in procedura parlamentara la Camera Deputatilor, proiectul de lege se afla in situatia in care numeroase amendamente solicitate pot schimba semnificativ principiile care au stat la baza elaborarii acestuia si pot influenta negativ modul de aplicare a legii, ceea ce reprezinta o lovitura data sanatatii publice si responsabilitatii pe care trebuie sa o avem cu totii fata de sanatatea copiilor nostri.”

Adresa trimisa catre Camera Deputatilor a fost semnata de Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Mircea Toma, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Anca Draganescu, presedintele Asociatiei Proimunizare, Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie, Dr. Ruxandra Ulmeanu, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, Victoria Arama, presedintele Societatii de Boli Infectioase si HIV/SIDA si Oana Falup Pecurariu, presedintele Societatii Nationale Romane de Boli Infectioase Pediatrice.

 Nota noastra:

Poate cineva ar trebui sa-i spuna acestui colegiu al medicilor ca exista diferenta intre un drept si o obligatie. Dreptul nu inseamna obligatie.

 

Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. Asta cu „dreptul” seamănă izbitor cu ceea ce am pățit eu când am fost pentru ultima data la mec după mulți ani, la insistențele unor colege. A intrat un cerșetor imediat după noi, cerându-ne bani. Până să apuc să îi dau omului, o sefă de tură disperată la propriu, a început să urle la mine: „aveți dreptul să nu îi dați bani!”. Văzând că nu reacționez, s-a apropiat și mai amenințător de mine (ea fiind după ghișeu) și aplecându-se peste ghișeu încerca să îmi apuce mâna în care deja țineam banii, îndreptată spre bietul om. În tot acest timp, nu contenea să urle la mine : „Dooaamnăăă! Aveți tot dreptul să nu îi dați bani!”. „Dooaamnăăă!”… Încontinuu. Bine că n-a fost lângă, mine că mă și lua la bătaie, ca să înțeleg mai bine cum stă treaba cu drepturile mele.
  Ce m-a întristat însă foarte tare, nu a fost reacția demonică a acelei individe, ci reacția colegelor mele la toată scena. Au pus capul în pământ și le-a fost rușine cu mine. Le-am rugat apoi să plecăm de acolo și au refuzat.
  Cam asta e cu „drepturile” din ziua de azi.

 2. Pregătiți-vă sufletele cu tot mai multe încercări. Gândiți-vă că sânt adevărate antrenamente pentru ce urmează. Dacă nu vă pregătiți acum, mai târziu nu veți rezista. Rugăciunea permanentă vă va oferi răbdarea. Cereți-o de la Dumnezeu și v-o va da.

  Și mai am un lucru să vă spun. Iertați-mă că îndrăznesc să vorbesc despre asta, tocmai eu – păcătoasa, dar nu pot tace, văzând că nimeni nu abordează această problemă. TELEFOANELE – un obiect util, dar în același timp inutil. Util pentru cei care trăiesc în lume și nu sânt interesați de mântuirea sufletelor lor, inutil pentru cei care vor mântuirea. Este unealta diavolului. Vă împiedică să vă rugați, fraților. Și nerugându-vă, nu veți putea comunica niciodată mental cu părinții voștri duhovnicești. Aveți impresia falsă că telefoanele vă vor ajuta în viitorul apropiat să comunicați, în situațiile de criză care vor urma, cu preoții și frații voștri, dar vă înșelați. Rugăciunea comună părinte duhovnic – fiu duhovnicesc vă oferă combustibilul, mijlocul de comunicare și transportul de care aveți nevoie, fără nici un cost material. Vă mai oferă nădejde, hrana cea de toate zilele, putere, răbdare și multă bucurie că aparțineți Lui Hristos..

  Iar preoților – vă rog pe toți încă o dată să mă iertați – le recomand să NU mai vină la spovedanie cu telefoanele în buzunar!! Nimic altceva nu este mai urgent în acel moment ca însăși Taina Spovedaniei. Nimic altceva preacuvioșilor părinți! Sufletul celui aflat sub epitrahilul domniilor voastre este cel mai important lucru în acel moment. Este mărgăritarul pe care Hristos îl așteaptă de la dumneavoastră. Mulți dintre dumneavoastră vorbiți la telefoane și în timpul spovedaniei și în timpul Sfintelor slujbe. Sânteți în mare pericol. Ce să mai spun de „abilitățile” acestor unelte drăcești? Înregistrează TOT. Și când sânt pornite, și când sânt oprite. Cu baterie sau fără, totuna este. Folosiți comunicarea verbală pentru situațiile neprevăzute. Folosiți „ștafeta” pentru poștă, mesagerie, diverse ascultări. Astfel ne pregătim cu toții. Oamenii sânt încercați și pregătiți pentru ce urmează. Se întăresc legăturile frățești.
  Iertați-mă.

 3. „Colegiul medicilor,, sunteti colegiul paparudelor din Romania
  Ati devenit peste noapte functionari , activisti si bisnitari ai sistemului mafiot de productie la banda rulanta cu seruri din celule puroiate de maimuta fabricate in Botzuana , Taiwan si Singapore ..la comanda dracilor fara coarne de jidani si yankei.
  NU VA ESTE RUSINE PENTRU MIZERIILE LA CARE ATI AJUNS SA VA VINDETI DREPTUL DE LIBERA PRACTICA DEONTOLOGIG SI DAT SUB JURAMANT ?
  DOAR PENTRU A VA SATISFACE VIATA LUXURIANTA IN SCHIMBUL DE A NENOROCI VIETI NEVINOVATE ALE PRUNCILOR ?.
  CE A FACUT COLEGIUL PAPARUDELOR ATUNCI CAND S A SISTAT PRODUCTIA DE VACCINURI ROMANESTI LA CANTACUZINO ?

  TRATATELE DE MICROBIOLIGIE INTERBATIONALA ARATA NEGRU PE ALB , VACCINUL TREBUIE SA FIE DE PFODUCTIE AUTOHTONA SI SA AIBA AMPRENTA GENETICA a POPULATIEI UNDE S A FACUT STUDIUL CLINIC .
  COLEGIUL DE IMBECILI SI INCAPABILI DE A GANDI , VRETI SA OMORATI MEDICINA CA STIINTA ?
  NU VETI REUSI SA INGROPATI ADEVARUL DIN STIINTA MEDICALA .
  VRETI SA DESFIINTATI PE HYPOCRATE pe care ati jurat ?
  NU O SA PUTETI IN VECI …
  CA SE VA INTOARCE ASUPRA VOASTRA .
  Nu sunteti „medici,” ci niste functionari incompetenti, care s au vandut pentru 30 de arginti.

 4. Dr. Gheorghe Borcean presedintele colegiului medicilor, a avut un copil, baiat, care a facut encefalopatie si a ramas cu mintea in alta lume, in urma vaccinului antivariolic. Generatia mea. Va dati seama, copil la varsta scolara, sanatos si apoi distrus. CUM POATE, CA TATA CARE A TRECUT PRIN ASEMENEA DRAMA, SA SUSTINA ASA CEVA ?

  1. Vin cu o corectura la comentariul de mai sus, care face diferenta: copilul vatamat nu era al d-lui Gh. Borceanu, ci al altcuiva. Imi cer scuze pe aceasta cale redactiei Ortodoxinfo, cititorilor si comentatorilor acestei publicatii on-line.

 5. 1) Dreptul nu e obligatie;
  2) Daca e un drept, (copilul) are dreptul sa refuze;
  3) Despre dreptul la viata al copilului nenascut chiar nimic? Are colegiul medicilor ceva de comentat pe seama macelarilor care ucid pe banda rulanta?

 6. Colegiul Medicilor din Romania ar trebui sa fie o organizatie profesionala nu politica. Ce s-o fi intamplat oare…? Nu pot rezista spagilor oferite…?

 7. Cine este dl. dr. Gh. Borceanu? Anul 1989, revolutia din decembrie il gaseste in pozitia de medic specialist chirurg al spitalului Caransebes. Membru fsn, iar mai tarziu pd (anturajul lui Frunzaverde, despre care se stie de ce soi este). Via gasca securisto-muisto-fesenista, ocupa pozitia de director al spitalului.
  Asa-zis participant la revolutie, ca medic care a stat in ambulanta, obtine certificat de revolutionar. Nu si restul personalului medical insotitor, ceea ce ne duce cu gandul ca dumnealui este de fapt un fals-revolutionar. Singurul care merita cu adevarat certificat de revolutionar in acel oras, era amaratul acela de a fost impuscat in cap in fata milititiei, sau mai bine zis familia sa.
  Ar fi necesara aici o ancheta jurnalistica, in care d-lui Borceanu sa i se adreseze urmatoarele intrebari:
  1. Cum a obtinut certificatul de revolutionar si ce beneficii necuvenite a primit de pe urma acestuia?
  2. Este adevarat ca, in calitate de director al spitalului si cu concursul asistentului-sef de pe ambulanta (marturia acestuia nu mai poate fi obtinuta, omul a murit intre timp), a folosit ambulanta in interes personal pentru deplasari pe traseul Caransebes-Bautari, spre domiciliul celei de-a doua sotii? Este adevarat ca, in acest context, a avariat ambulanta? daca da, cu concursul caror personaje a fost musamalizat incidentul?
  3. Este adevarat ca a participat la deturnarea scopului taberei in Franta, oferite gratuit pentru elevii merituosi din oras (vreo 20 de copii), de organizatia umanitara franceza care venea cu ajutoare la spital, fiind trimisi in schimb copiii clientelei de partid?
  4. Cum o obtinut postul de vicepresedinte al colegilui medicilor si ulterior de presedinte? A dat concurs sau a fost numit politic?
  (A renuntat la functia de director al spitalului municipal Caransebes in momentul in care s-a organizat concurs pentru ocuparea acesteia si, prin concurs a fost ocupata de altcineva).
  5. Si o intrebare din sfera personala: a mai primit vesti de la cei doi copii plecati definitiv in Israel cu prima sotie (evreica), sau nu-l intereseaza subiectul? Pentru ca daca nu-l intereseaza soarta propriilor copii, cum putem avea increderea si garantia ca actioneaza in interesul copiilor românilor?

  Rog redactia sa publice comentariul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!