X

Republica Moldova: 15.000 de fete cu vârsta de 10 ani vor fi vaccinate cu GARDASIL, vaccinul MORTII

de null

Iată ce putem citi în articolul-propagandă de pe agora.md:

Această acțiune va oferi oportunitatea de a proteja fetele adolescente împotriva cancerului de col uterin, care este cel mai răspândit tip de cancer determinat de HPV. Pentru ca vaccinul să aibă eficiență maximă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă prioritară vaccinarea fetelor cu vârsta între 9 și 14 ani, adică până la debutul vieții sexuale. În Republica Moldova, vor fi vaccinate benevol fetele care s-au născut în 2007. Acestea urmează să fie vaccinate gratuit, în instituțiile ce acordă asistență medicală primară.

Cursul integral de vaccinare constă din administrarea a două doze de vaccin la un interval de cel puțin 6 luni între ele. Fetele, născute în anul 2007, la care nu se va reuși inițierea vaccinării în decembrie 2017, vor avea posibilitatea de a fi vaccinate cu prima doză de vaccin Gardasil la începutul anului 2018. Cea de a doua doză de vaccin   va fi administrată începând cu luna iunie 2018. În aprilie-mai 2018 va fi inițiată vaccinarea cu prima doză de vaccin Gardasil a fetelor născute în anul 2008, urmând să fie cuprinse cu cea de a doua doză în lunile octombrie-noiembrie 2018.

„Studiul de cost-eficiență realizat la acest capitol estimează că, odată atinsă rata de vaccinare de 90%, vom salva 98 de vieți în fiecare an și vom economisi pentru tratamentul cancerului de col uterin”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș.

Până a fi  licențiate și distribuite pe piață, vaccinurile au fost testate timp de aproximativ 15 ani, în cadrul unor studii clinice importante. Vaccinul anti-HPV a fost introdus în calendarul imunizărilor de rutină pentru fete în 74 de țări (inclusiv 33 de țări din regiunea europeană a OMS). În rezultat, în țările respective numărul cazurilor de cancer uterin a fost redus drastic, iar vaccinul anti-HPV a fost declarat de OMS drept măsura cea mai eficientă și modernă de reducere a riscurilor cancerului colului uterin, de rând cu screeningul.

În Republica Moldova, în anii 2010-2016, în medie anual se înregistrau aproximativ 300 de cazuri noi de cancer de col uterin și circa 170 de decese cauzate de această maladie. În țara noastră din cauza cancerului de col uterin în medie decedează o femeie la fiecare 2 zile.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Părinți nu vă lăsați păcăliți de vaccinul Gardasil. Pe vremea lui Adrian Năstase a venit in vizita Secretarul de Stat, Madeleigne Albright, numită și „Doamna Bombardier”, că a fost pentru bombardarea Iugoslaviei, o jidancă din Chehoslovakia care pare că urăște creștinii ortodocși. A venit să facă propagandă și să impună Gardasilul toxic, refuzat de doctori si interzis în unele țări dezvoltate.
    Dacă vreți să aveți fete sănătoase și nepoți nu vă vaccinați fetele.
    Doamne ajută.

  2. Singurul vaccin anti HPV este abstinența, adică normalitatea. Virusul se transmite prin sex, așadar mizeria de Gardasil vrea să transmită următorul mesaj: „Vă puteți destrăbăla fără limite, avem noi grijă să nu pățiți nimic!”
    Este deosebit de grav faptul că sexul apare tot mai devreme, așa se explică intervalul 9 – 14 ani. Dacă ești major și nu ai făcut sex, ești considerat de societate un nebun. Practic toate relațiile bărbat – femeie sunt sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.