X

Ion Cristoiu aseamănă pe tefeliști cu tinerii legionari. Exista însa cel puțin o diferență majoră : În timp ce legionarii luptau pentru a reda țara românilor, tefeliștii sunt de partea străinilor

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dacă în anul 2011, Ion Cristoiu aducea elogii Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu numindu-l: “Om de buna credință. Nu a fost corupt. Era un fanatic al ideilor de onoare și demnitate. A fost ca o necesitate. Miscarea Legionară n-a fost o miscare fascistoida, ci una nationalist crestina”, atrăgându-și admonestări din partea evreimii, asistăm acum la un linșaj de tip bolșevic asupra memoriei tinerilor legionari, tinerii curați și credincioși, care au luptat pentru România, ca să nu cadă pe mâna evreimii și a comuniștilor aduși de aceștia pe tancurile sovietice. “Ziaristul din debara” îi compară pe legionari, nici mai mult, nici mai puțin cu postacii și protestatarii sorosiști, cunoscuți și sub numele de tefelisti. Se pare că l-au reeducat destul de bine, alde Ellie Wiesel. Iată ce debitează pe blogul său Cristoiu:

Printre explicațiile de fond ale ascensiunii legionare, se remarcă incredibila paralizie a statului de drept în fața gravelor încălcări ale legii din partea tinerilor legionari.
Și spațiul în care legionarii se desfășurau în perfectă impunitate era Strada.
Zile în șir Strada se afla sub stăpînirea legionarilor, care-și făceau de cap acolo, fără ca cineva să intervină din partea statului de drept.
Strada nu era aleasă întîmplător de legionari ca teren de manifestare.
Strada le asigura impactul mediatic prin huliganismele puse la cale, între care snopirea în bătăi a celor care nu erau de acord cu demonstranții se afla pe un loc fruntaș. Mult mai important, teoreticienii Mișcării Legionare, în frunte cu Nae Ionescu, proclamaseră lupta din Stradă ca alternativă viabilă la lupta din Parlament. Care Parlament era considerat ca aparținînd politicianismului, democrației putrede, scopite, spre deosebire de Stradă, unde se manifestau tinerețea, noul, virilul.

De ce nu reacționa Statul de drept interbelic la ocuparea Străzii de către legionari?
Pentru că interesele politice meschine dictau în statul de drept interbelic.
Fiecare se gîndea să se pună bine cu tinerii din Stradă pentru a-i folosi împotriva adversarilor.
Carol al II-lea vedea în Tineri Frumoși și Liberi de atunci, așa cum se întîmplă azi cu Klaus Iohannis, susținător fățiș al Străzii pentru că vede în TeFeLiști instrumentul de luptă împotriva PSD, forța în stare să pregătească instaurarea dictaturii sale.

NOTĂ OrtodoxINFO

În contrast cu acest ziarist, marii duhovnici și părinți ai Ortodoxiei românești evocă importanța Mișcării Legionare în istoria României:

Minunea prin care a luat nastere Miscarea Legionara. Marii duhovnici ai Romaniei despre legionari si Capitan

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. #rezist ar vrea să se compare ei cu legionarii ??. Nu au nici o legătură cu legionarii ; ăia erau creştini ortodocşi îşi iubeau neamul şi credința… “Terfeliştii” doar terfelesc țara, credința şi mulți din ei sunt iubitori de ” curcubeu” şi de străini… ?. Deci comparația este total deplasată…

  2. Problema e că atat psd ul cat si toată opozitia sunt subordonati unor interese străine.media coruptă sustine starea de fapt si doreste doar manifestatii pasnice in conditiile in care starea natiunii e neschimbată in ultimii 30 de ani.lipseste scanteia care ar duce la recăpatarea demnitatii natiunii si mai lipsește un lider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button