X

Din ciclul ,,ortodoxia după ureche”: Propunere pentru CANONIZAREA Regelui Mihai

Dan Bădic, fost director al Casei Regale, a declarat că va propune canonizarea regelui Mihai.

„Judecând, în acelaşi timp, suferinţa surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfânt”, spune Dan Bădic, apropiat al regelui Mihai şi fost şef al Casei Majestăţii Sale.

Dan Bădic a spus că vrea să înainteze Patriarhului Daniel propunerea de canonizare a regelui Mihai, precizând că sunt necesare 50.000 de semnături care vor fi strânse prin intermediul asociaţiilor care susţin monarhia.

La sfârşitul acestei săptămâni, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus la o capelă ortodoxă din Lausanne pentru ultimele slujbe religioase din Elveţia.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai va fi adus în ţară, miercuri, 13 decembrie, la ora 11.00, iar în 16 decembrie, la ora 12.30 va avea loc slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală. În aceeaşi zi, la ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare, la Curtea de Argeş.

Regele Mihai va fi înmormântat pe întuneric. Mulți spun că este o batjocură, dar patriarhia zice că nu-i o problemă.

Guvernul a aprobat instituirea a trei zile de doliu naţional, în 14, 15 şi 16 decembrie.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

 1. Exagerare, desigur … de fapt o eroare.
  Cati regi au fost „facuti” Sfinti si pentru care motive?
  Surghiunul – ani de zile la curtea Reginei Elisabeta, … vreo doua decenii admis in Tara, cu despagubiri…
  Recunosc, sint convins de importanta si necesitatea Monarhiei – forma de guvernare ingaduita.
  Sint si un admirator [mai mult decat] respectuos fata de Casa Regala si de Rege, Dumnezeu Sa-l ierte si Sa-l odihneasca!
  Marturisitor neindoielnic, devotat natiei romane.
  Prin iconmie – favor fata de Suveran – cununat cu o ne-ortodoxa, … o lista de minuni inca nu am auzit sa fie facuta, si – evident – cunoscuta, …
  Nu imi dau seama cum pot veni idei din astea care ar fi fost respinse de Rege deindata daca ar fi auzit asa ceva, sint sigur.
  —–
  Despre momentul inmormantarii…
  Daca este in interiorul Catedralei nu cred caca este vreo greseala…
  De la data mortii i pana la ingropare sint multe zile si aici mi se pare ca nu e bine – o fi „normal” dupa unele practici dar nu vad cum se otriveste cu randuiala ortodoxa. … este insa Regele si se cuvine ca exceptiile sa fie conforme cu uzantele rangului.
  Probabil ca mai multe Case Regale vor fi prezente ceea ce implica masurir extra-ordinare in timp si spatiu.

 2. Este doar o aiureala spusa de unul care este total pe alturi, de Biserica . Probabil a auzit si el acest cuvant ,, canonizare” fara sa aiba habar ce inseamna …

 3. Regele insusi era om modest niciodata nu ar fi acceptat asa ceva…era om credincios.

  E o insulta la adresa lui

  Daca facea minuni sau cu pretul propriei vieti se lupta cu comunistii de la guvernare cat a mai fost rege si ae fi fost executat pentru apararea Ortodoxiei si a democratiei / monarhiei in Romania atunci da trebuia dar altfel nu…

  E o aberatie nu o sa se aplice oricum si sunt monarhist si l-am iubit pe rege stiu ce spun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!