X

Austria: Festivalul DEMONULUI Krampus. ÎNDRĂCIREA ia AMPLOARE

facebook.com |

În fiecare an, de Sf. Nicolae, în Austria are loc un festival în care o creatură pe nume Krampus sperie chipurile, copiii neastâmpăraţi.

Originea sărbătorii drăcești

Incepand cu secolul 17 povestea din zona Alpilor austrieci spune ca dihania pedepseste copii rai, in contradictie cu Sfantul Nicolae care le da daruri. În Austria, copiii care nu au fost cuminţi nu doar că nu primesc cadouri de la Moş Nicolae, dar sunt capturaţi şi târâţi în bârlogul unei creaturi înspăimântătoare numite Krampus.

În folclorul ţărilor din Alpi, Sf. Nicolae vizitează copiii noaptea însoţit de acest demon înfăţişat adesea cu coarne, blană şi dinţi fioroşi. Legenda spune că el îi bate cu lanţul pe copiii foarte răi înainte de a-i târî în lumea lui.

În seara de 5 spre 6 decembrie, pe străzile unor oraşe din Austria precum Lienz sau Graz defilează bărbaţi îmbrăcaţi în Sf. Nicolae, dar şi în costume înspăimântătoare care îl reprezintă pe Krampus. Parada se numeşte Krampusnacht sau Krampuslauf.

Austria nu este singura ţară în care acest monstru pedepseşte copiii neastâmpăraţi. În sudul germaniei, el este cunoscut sub numele de Pelzebock sau Pelznickel, în Ungaria i se spune Krampusz (referindu-se la toate creaturile de acest fel), iar în Elveţia este Schmutzli.

 

Provenind dintr-o veche traditie pagana, Krampus a fost o buna bucata de timp interzis de Biserica Catolica. Recent insa, Krampus a inceput sa castige din nou popularitate.

Iată-i pe austrieci sărbătorindu-l pe diavol in 2017:

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți vă rog și:

KRAMPUS – reinvierea unei traditii dracesti

HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul lor corp drept punte de manifestare in planul fizic. Adica indeplinesc exact lucrul de care ar trebui sa se protejeze”

Categorii
ExterneSatanism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Mulți români au vrut o „țară ca afară”. Dacă nu și-au dat încă seama cum este și ce înseamnă „afară”, nu cred că se mai poate face ceva pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!