X

Proiectul de lege pentru noile cărți de identitate cu cip a trecut de Senat. Marii duhovnici: Nu mai luați niciun document nou

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Introducerea noului tip de carte de identitate a fost votată ieri, 6 dec. 2017 de Senat în ședință, urmând să intre acum în dezbaterea Camerei Deputaților. Astfel, conform proiectului, românii vor putea avea cărți de identitate electronice, inclusiv copiii sub 14 ani. Noile buletine vor veni la pachet cu multe facilități: nu doar că le vom putea folosi pentru serviciile electronice, dar acestea vor putea ține locul cardurilor de sănătate actuale. Esențial e că nimeni nu va fi obligat să-și facă un astfel de buletin, dacă nu dorește, scrie avocatnet.

Introducerea unor noi documente de identitate este o problemă discutată de ceva ani de către autorități. Concret, cărțile electronice de identitate ar fi trebuit eliberate începând cu 2014, doar că acest lucru nu s-a putut face, deoarece Guvernul nu a stabilit cum vor arăta noile buletine și ce date vor cuprinde. Primii pași în realizarea acestui plan s-au făcut anul acesta, când un proiect legislativ a trecut de Guvern și a intrat în dezbaterea Parlamentului.

Senatul a aprobat Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români. Mai departe, el va merge la dezbatere și vot în Camera Deputaților, Forul decizional aici, dar aplicarea sa depinde și de aprobarea prin decret de către șeful statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Iată ce știm, la acest moment, despre modificările adoptate de Senat azi la capitolul actelor de identitate:

1. Românii vor avea un buletin electronic, pe care-l vor putea folosi și online

Cartea electronică de identitate va putea fi folosită de titularul său și online, pentru a beneficia de serviciile electronice bancare, fiscale, sociale, de educație ș.a.m.d. Noul tip de buletin ar aduce garanții suplimentare de securitate, micșorând tot mai mult posibilitatea folosirii unor documente false de identitate. Documentul de identitate va cuprinde și o imagine facială a titularului, dar și amprentele a două degete (opțional).

2. Buletinul va putea fi folosit drept card de sănătate

Odată ce noul buletin (cartea de identitate electronică) va fi emis titularului, acesta nu va mai avea nevoie și de cardul de sănătate pentru a proba calitatea sa de asigurat în sistem, pentru că buletinul va înlocui cardul de sănătate.

“Noul document de identitate nu va conține date medicale, ci doar datele de identificare ale titularului. Cardul de sănătate își încetează valabilitatea în momentul emiterii către titular a unei cărți electronice de identitate.  Pentru persoanele care nu vor solicita eliberarea unei cărți electronice de identitate, se vor emite în continuare carduri de sănătate, în aceleași condiții din prezent”, scrie în comunicatul Guvernului.

3. Și copiii sub 14 ani vor putea avea buletin electronic sau simplu

Acum, regula este că actul de identitate se eliberează abia de la vârsta de 14 ani. Proiectul de lege ar putea schimba acest lucru, pentru că le-ar da părinților posibilitatea să ceară o carte electronică de identitate și pentru copiii lor mai mici de 14 ani. “În cazul minorilor, la solicitarea părinților sau a reprezentaților legali, se introduce posibilitatea eliberării unei cărți de identitate simplă sau electronică, indiferent de vârsta copilului“, se specifică în comunicat.

4. Nu toți românii vor fi obligați să aibă cărți electronice de identitate

Actul în dezbatere propune ca, pentru românii care nu sunt de acord cu ideea de carte electronică de identitate, din motive religioase sau de conștiință, aceștia să poată avea un tip de carte de identitate simplă. Asta înseamnă că buletinul lor nu va conține datele lor biometrice, adică imagina feței și, după caz, amprentele a două degete și că nu-l vor putea folosi pentru serviciile on-line de care vorbeam mai sus. Practic, acest tip de buletin simplu nu ar fi foarte diferit de ceea ce avem în prezent.

5. Alte perioade de valabilitate pentru cărțile de identitate

Totodată, actul va stabili termene diferențiate de valabilitate a actelor de identitate, în funcție de vârsta titularului, astfel încât să fie surprinse mai bine schimbările aspectului nostru fizic: valabilitate de doi ani, pentru cei de până la 14 ani; patru ani, pentru cei între 14 și 18 ani; zece ani, pentru cei care împlinesc 18 ani și valabilitate nelimitatăpentru cei care împlinesc 60 de ani, însă numai pentru buletinele simple, nu și cele electronice.

Atenție! Proiectul de lege privind cartea electronică de identitate NU se aplică la acest moment. Pentru a intra în vigoare, el trebuie să treacă de votul Camerei Deputaților, să fie promulgat de șeful statului și publicat apoi în Monitorul Oficial.

NOTĂ OrtodoxINFO

Parintele Adrian Fageteanu : Lupta trebuie continuata… fara bravare

„Deci sfatul meu: sa nu le primeasca nimeni. Sa nu primiti nimic din ce va dau astia, pentru ca sunt vicleni, vicleni, vicleni. Sa nu se primeasca ceea ce se da de acum inainte.

Lupta trebuie continuata… fara bravare. Ceea ce aveti in suflet numai Dumnezeu sa stie, nu dusmanii vostri. Mantuitorul spune : Cand veti fi prigoniti intr-o cetate, fugiti in alta

Citiți și: Revin buletinele cu cip. Se oferă și alternativa fără cip. Marii duhovnici: Nu mai luați niciun document nou

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

17 comentarii

 1. vine vine ..viitorul suna bine di tot 🙂 …romanii sunt ocupati cu grija zilei de maine si o parte din ei cu alergatul dupa bani …intre timp Globalizare se aseaza ca zapada iarna ..incet dar sigur ..sclavi cu cipuri …

 2. Cum adica sub 14 ani din doi in doi ani copii trebuie sa dea cu subsemnatul la politie? de ce trebuia politia sa ii pozeze si amprenteze la fiecare doi ani ca niste infractori sub pretextul buletinului?

  Alte proiecte de lege in dezbatere in parlament sunt vaccinare obligatorie cu mercur, gradinita obligatorie de la 3 ani, recent s-a infiintat avocatul copilului care e un bavernet deghizat etc

  Toate sunt anti copil, de ce statul s-a pus deodata sa atace copii fara mila? Se repeta istoria din biblie cand imparatii cautau pruncii sa ii omoare? acum vremurile nu permit actiuni pe fata astfel ca se fac subtil pe sub nasul masei adormite prin pretexte cu “binefacerile” statului,

  Trebuie sa ne aparam copii de statul diabolic, probabil se tem enorm ca ei ar putea in viitor sa nu fie sclavii lor cum suntem noi in prezsent si ca le vor distruge sistemul corupt si depravat prin care mentin omenirea in mizerie.

  Probabil Dumenezeu vazand vremurile mizerabile pe pamant a trimis copii care in viitor sa ii invinga iar conducatorii papusilor din parlament stiu asta.

 3. Pai acte cu chip pentru toata lumea, ca ”industria satanica” are nevoie de ”piese de schimb”. Restul legilor de care amintea vasile mai sus este pentru distrugerea familiei, scoaterea lor de sub ocrotirea parintilor si crearea unor batalioane de copii ”emancipati” numai buni de folosit pe post de carne frageda.

 4. Ca sa poti REFUZA un astfel de buletin trebuie facut un alt pas înainte: RENUNȚAREA DEFINITIVĂ LA TOT CE INSEAMNA TEHNOLOGIE MODERNĂ: iphone, ipad, laptop, smartphone, tv, card bancar/credit, chiar noile mașini (luate prin leasing sau prin credite, ca deh… da bine la oameni!) rețele de socializare etc…. degeaba refuzi noul buletin dar ai smartphone ultima apariție pe piata…. noile telefoane “știu tot” despre tine…. chiar dacă ai conturi false și nu dai detaliu despre tine….. “cineva” are grija sa stie tot despre tine…
  dacă de tel nu te “lepezi” cum o vei face cu buletinul nou?

  Fiti CORECȚI cu voi înșivă!!!
  Adică am 4 – 6 “draci” in casa in birou in buzunar etc, si nu ii scot afară! Dracii aia nu is asa de draci… sau nu am dreptate…. !?
  ce iese din pisică, șoareci mănâncă!!!!

  Evident totul rămâne la latitudinea fiecăruia….. după cat de trează ii este conștiința….

  Din pacate cam avem conștiințe adormite….

  1. e o diferenta, actele reprezentand identitatea noastra in raport cu statul… cat despre tehnologie, marii duhovnici ne-au sfatuit sa o folosim cu masura si intr-un scop bun.

   1. Păi, mă bag și eu în seamă. Dar mașinile mici nu sânt folosite într-un scop bun? Și le poți conduce fără permis – cartea diavolului? Admin, tehnologia și actele merg ÎNTOTDEAUNA împreună.

  2. Ai dreptate.

   Da ne intoarcem la Adam si Eva cu marul din pomul interzis…. si transpunem in ziua de azi ce observam? Apple cel diabolic tocmai asta foloseste “marul “ muscat …..

 5. e ceva extrem de dubios la punctul 4 ;

  ” Actul în dezbatere propune ca, pentru românii care nu sunt de acord cu ideea de carte electronică de identitate, din motive religioase sau de conștiință, aceștia să poată avea un tip de carte de identitate simplă. Asta înseamnă că buletinul lor nu va conține datele lor biometrice, adică imagina feței și, după caz, amprentele a două degete și că nu-l vor putea folosi pentru serviciile on-line de care vorbeam mai sus. Practic, acest tip de buletin simplu nu ar fi foarte diferit de ceea ce avem în prezent.”

  pai daca nu e diferit de cel din prezent atunci de ce sa nu raminem cu vechiul format( cei care nu vor sa se satanizeze)?

  Inseamna ca ” oarece” diferente exista fata de cel actual…si nu ma refer doar la dimensiuni si culoare….

  SIGUR…mai e ceva ascuns in el…ceva care nu e CHIP dar nici prea departe…

  .ceva care sa nu-i acuze ca au pus CHIP…dar care sa te manjeasca de satanism…probabil vreun simbol ocult gravat pe el( pe document)

 6. Ce frumos din partea lor ca o sa ne ofere și noua creștinilor, cei ce nu dorim cartela cu cip, o alternativa.
  Ce mult le pasa de noi, ma întreb oare de ce au luat în calcul și aceasta varianta.
  Un articol citit de mine zicea :
  planul a) câștigați dându-le ce vor într-o anumita măsură asa încât sa fie mulțumiți și sa nu se opună
  Planul b) este obligarea, prin anumite metode, ca să accepte (o metoda ar fi cum zice și biblia sa nu poată nimeni cumpăra sau vinde fără acest semn )
  Am înțeles ca aceasta cartela va fi buletin, carnet de conducere, card de sănătate, card bancar (și astfel prin desființarea banilor cash vei fi nevoit sa ai acest card ca să cumperi)

  1. E un șiretlic, de fapt noi trebuie să considerăm orice act de la stat o broșură a minciunii, îți dă un mărunțiș și te pune sa girezi cu libertatea la banca mondială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button