X

Elevii de clasa a II-a ÎNDEMNAȚI să experimenteze CRIMA: ,,Lasă un şoricel fără apă şi hrană şi observă ce i se întâmplă!”

Copiii sunt învăţaţi să lase un şoricel să moară-Manualul scris de familia Pârâială

Părinţii elevilor de clasa a doua sunt îngroziţi de un experiment care se regăseşte în suplimentarul de Matematică şi Explorarea Mediului, care îi îndeamnă pe elevi să închidă un şoricel într-un borcan şi să-l lase acolo timp de mai multe zile fără hrană şi fără apă, pentru a-i observa comportamentul.

Mai multe pagini din manual au fost publicate pe reţeaua de socializare Facebook de o utilizatoare.

„Într-o ţară în care ni se cere să învăţăm sportul din manual şi în care laboratoarele sunt învechite sau inexistente, venim totuşi cu o iniţiativă laudabilă de a aplica practic ceea ce învăţăm. Dar nu ne duce capul mai mult de atât: să lăsăm un şoricel fără mâncare şi apă şi săl observăm cum moare”, a scris o mămică.

Manualul este scris de familia Pârâială, care a semnat numeroase manuale pentru elevii de clasele I-IV.

Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Acum vreo 30 de ani erau in cartile de biologie niste experimente mai „horror” decat asta. Numai ca nu se obosea nimeni sa le puna in practica.

  2. Inainte de revolutie in a 6-a la zoologie a fost disecata o broasca si in a 7-a un iepuras, nu mi-a placut deloc, mai ales faptul ca aveam colegi foarte entuziasmati si dornici de a omora iepurasul… oricum e mult de atunci dar nu se faceau in toate scolile disectiile astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!