X

EXPERIMENTUL Venezuela, sau cum MONEDA VIRTUALĂ rezolvă o CRIZĂ financiară

de null

Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anuntat crearea unei monede virtuale care se va numi “Petro”. Aceasta se va baza pe rezervele naturale ale tarii si ar urma sa ajute statul din America de Sud in lupta impotriva “blocadei financiare” aplicate de SUA.

“Venezuela va crea o criptomoneda, Petro, pentru a avansa in materie de suveranitate monetara, pentru a proceda la tranzactii financiare in pofida blocadei financiare. Aceasta ne va permite sa avansam spre noi forme de finantare internationala pentru dezvoltarea economica si sociala a tarii”, a declarat Maduro, in emisiunea sa saptamanala de la televiziunea nationala.

“Petro” se va baza pe depozitele naturale de petrol, gaze, aur si diamante ale Venezuelei, potrivit presedintelui statului din America de Sud.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pusa in dificultate de ieftinirea petrolului – resursa care ii furnizeaza 96% din valuta – si sanctionata de agentiile de rating, Venezuela este constransa sa-si restructureze datoria externa, estimata de unii experti la 150 miliarde de dolari. Mai multe agentii de rating apreciaza ca statul si compania petroliera nationala PDVSA sunt deja in incetare partiala de plati. In tot acest timp, populatia sufera din pricina lipsei de alimente si medicamente.

Guvernul de la Caracas acuza SUA de “persecutie financiara”, in conditiile sanctiunilor economice decretate de presedintele american Donald Trump la sfarsitul lunii august.

“Petro” ar urma sa intre pe piata internationala pe care exista deja monede virtuale ca: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin si Dogecoin.

NOTĂ OrtodoxINFO

Venezuela a devenit  un experiment pentru ceea ce se va instaura la nivel global. In urma declansarii crizei economice, statul venezuelean a rationalizat ajutoarele de hrana. Cartela de ratie a fost inlocuita cu ,moderna” carte de identitate electronica, pentru care cetateanul se lasa amprentat asemenea unui infractor.

Totodata, Venezuela devine un model de iesire din criza financiara prin utilizarea monedei virtuale. Iata cum, acest experiment le-a adus papusarilor exact ce si-au dorit.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Venezuela era pomenita de Aaron Russo cum ca vor trebui sa intre acolo si sa-l lichideze pe acel dictator. Asta s-a petrecut acum cativa ani. Iar acum se vede mai limpede planul avut.

  2. pai practic nu mai exista state pe harta lumii (moderne) care sa fie cu adevarat anti- sistem (nice NK, nice Cuba nice Papua Noua Guinee nice Burundi nice Vietnam nice Georgia etc..nada) toate is incolonate intr-un fel sau altul..stiti singurii care nu si nu cu “modernismul” is niste triburi pagane izolate prin niste insule din oceanul indian (Andaman-sentinelese) sau prin jungla amazoniana.. care vietuiesc dupa legea firii..”ala” are terenul gata pregatit, covorul rosu mai lipseste..

  3. Kosk intai razboiul mondial 3 si dupa aia ,,el,, acum chiar si lui i ar fi imposibil sa faca toate statele sa asculte de el , adica sa si lepede presedinti guverne strategii dorinte de expansiune etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button