X

Imperiul STRICĂTORILOR DE SUFLETE: Femeile „EPISCOPI” – Luteranii din SUEDIA sunt „părstoriți” de o FEMEIE

de null

Din 2014, confesiunea „Evanghelică Luterană” din Suedia este condusă de o femeie – „arhiepiscop”, Antje Jackelen.


Antje Jeckelen este primul episcop femeie născută în străinătate din istoria Suediei începînd cu sec.  12, după cum putem citi pe dailymail.co.uk.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O catedrală ce cândva a făcut parte din confesiunea de stat, cu sediul în Uppsala, 37 mile nord de capitală, are 6,1 milioane de practicanți, din cei 10 milioane de cetățeni ai țării.

Cu privire la folosirea genului neutru în cadrul serviciilor religioase, Antje Jeckelen a declarat agenției de știri TT că la conferința din 1986 s-a discutat despre un limbaj mult mai cuprinzător.

„De exemplu, dpdv teologic, știm că Dumnezeu există dincolo de genul nostru, Dumnezeu nu este uman” a declarat Jackelen.

Mișcarea este una din multele făcute de confesiunea națională luterană în modernizarea unei cărțulii veche de 31 de ani pentru a schimba felul în care se desfășoară slujbele în materie de limbă, act liturgic, imn și alte aspecte.

Schimbarea s-a făcut cu ceva manifestări critice.

Christer Pahlmblad un profesor de teologie asociat al universității suedeze Lund, a declarat unui ziar creștin din Danemarca faptul că mișcarea „subminează doctrina trinității și comunitatea cu celelalte biserici”.

„Nu e deloc înțelept dacă biserica Suediei va fi recunoscută ca biserica ce nu respectă moștenirea teologică consacrată” a spus Kristeligt Dagblad.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Citiți vă rog și:

„BISERICA” SUEDEZA schimbă denumirea de GEN a numirii lui DUMNEZEU: Fără chemarea ”EL” sau ”DOMNUL”

Nu este de glumă, odată cu sinodul din Creta, apostații vor prinde curaj și aceste măsuri vor fi luate treptat și în bisericile ce au fost cânva ortodoxe, pângărite de ecumeniști. Deja se sărbatoresc aniversările Reformei Protestante!

Ecumenismul FĂRĂ MASCĂ și apologia SODOMISMULUI în Biserică, în aplauzele reprezentanților INSTITUȚIILOR de învățământ ORTODOXE, în cadrul unei conferințe interreligioase la Minsk cu prilejul sărbătoririi a 500 de ani de la … „REFORMA” PROTESTANTĂ

 

Să ne amintim acest fragment din Vedenia Sfantului Ioan de Kronstadt despre ANTIHRIST, caderea in erezii, semnul fiarei, sfarsitul lumii …:

 

 […] Si iarasi am mers mai departe, si am intrat într-o biserica impunatoare. Am vrut sa-mi fac cruce, dar Staretul m-a oprit: „Nu se poate! Aici e urâciunea pustiirii!”.

Aceasta biserica era tare mohorâta. Pe masa din altar – stea peste stea; în jur ardeau lumânari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin cu ceva rau mirositor; prescurile – însemnate cu stele; în fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol – o femeie, rosie toata, cu stea în frunte, striga de rasuna biserica: „Slo-o-bo-o-da-a!” (Sunt libera!). Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia începura sa alerge ca niste smintiti în jurul prestolului, sa tipe, sa suiere, sa bata din palme si sa cânte cântece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamântul s-a cutremurat, si biserica s-a prabusit: si femeia, si oamenii aceia, si preotul – s-au pravalit cu totii în adâncul beznei – în abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie!

 

Citiți vă rog și:

Reeducarea credinciosilor prin preotii lesbiene

Anglicanii din Scoția aprobă CĂSĂTORIILE HOMOSEXUALE / Diversitate ECUMENISTĂ: „Nimănui nu i se cere să-și schimbe TEOLOGIA privind CĂSĂTORIA. Este o RECUNOAȘTERE oficială a DIVERSITĂȚII punctelor de vedere”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. apropos de femei..

    una care e oarecum formatoare de opinie in tara ..

    ce hal de atitudine a avut pana l-a inhatat pe alexandre eram.

    http://evz.ro/andreea-esca-detalii.html

    mizerabil si degradant pt o femeie. Credeam ca se intampla numai cu ultimele generatii. Dar esca a fost o avant-garda a ultimei generatii. Practic a fost data afara pe usa si pe geam de fiecare data, si ea si-a facut loc intr-un final langa, intr-o seara la restaurant. Stai acum sa te intrebi ce a atras-o la acel evreu ..?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button