X

Prof. dr. Vasile ASTĂRĂSTOAE: Portretul tefelistului român

    Atenție, această postare ar putea să vă afecteze emoțional. Terminam o postare anterioară cu următoarea remarcă: De ce...

Atenție, această postare ar putea să vă afecteze emoțional.

Terminam o postare anterioară cu următoarea remarcă: De ce echipa Facebook nu blochează conturile în care oamenii credincioși sunt batjocoriți, oamenii săraci sunt minimalizați și jigniți, iar singurele argumente folosite sunt „proști, inculți, ignoranți,” etc. Aceste epitete sunt compatibile cu corectitudinea politică?

Postarea a fost redistribuită și la una dintre aceste redistribuiri am văzut comentrariul unui tânăr frumos și liber:

Ce vrea ala ba???? Sa respect oamenii credinciosi??? Sa mi inchida contul ca ii consider ANIMALE? pai ce altceva sunt sclavii hotilor in sutane..ai pedofililor? Auzi abjectie…vrea conturi inchise pentru cine nu suge moaste. Nu vrea si exorcizari?? Sa ma omoare ca le dau in gura…in loc de bani?? Asta e chiar aberant. BAI P&LA…DE LIBERTATE AI AUZIT?”

Înainte de a-i răspunde, am vrut să văd despre cine este vorba. Surpriză. Nu avea declarate niciun fel de informații. Era o pagină de Facebook cu un nume și atât, dar care în mod foarte clar era a unui susținător sau poate membru al USR-ului. Nedialogând cu persoane, care își ascund identitatea reală, l-am lăsat în plata Domnului. Iată, însă, că pe Hotnews (site de propagandă) apare o așa-zisă analiză politică în care se vorbea despre propaganda rusă în România. Era un material, care mi-a adus aminte de ședințele de învățământ politic și ideologic a PCR-ului. La acele ședințe se explica că toate relele vin din occident prin intermediul Europei Libere și a Vocii Americii. Pe Hotnews ni se spune că toate relele vin de la Putin și că cine are o atitudine conservatoare și tradiționalistă este în mod cert omul lui Putin. Așa am aflat că Bogdan Duca, Mircea Badea, Liviu Pleșoianu, Activenews.ro, corespondenții Radio România Actualități și TVR la Moscova etc. sunt toți (voluntar sau involuntar) agenți ai lui Putin.

Fiind un site de propagandă al cărui acționariat s-a modificat constant de la înființare și până în prezent (sau poate nu), nu aș fi acordat atenție dacă printre comentatori nu l-aș fi întâlnit pe oponentul meu anonim. Citind și celelalte comentarii, am constatat că se poate realiza un pattern al USR-iștilor, tineri frumoși și liberi. Care sunt caracteristicile lor? Voi lucra cu stofa clientului (postările lui).

În primul rând, majoritatea au frustrări pe care și le defulează într-un limbaj de o vulgaritate excesivă:„Asa, din solidaritate. Fara exemplificari sau povesti.Eu sunt victima acestei natii de oligofreni,de hoti,ipocriti si mutanti.”

Apoi au un dispreț, ba pot spune că chiar urăsc poporul din care fac parte: „Acestui popor care poate nu reprezinta chiar tiganii Europei, inca nu s majoritari, dar sigur constituie mizeria, wc-ul Europei.”

A fi heterosexual, a respecta instituția familiei este pentru ei un păcat capital: Religiosii planetei,familistii absoluti, aceste rebuturi hidoase ce pot fi catalogati oricum,numai oameni nu.”

Sunt liberi cugetători și luptători împotriva Bisericii Creștine. Atenție, nu împotriva altor religii, ci numai împotriva creștinismului: „Astia care pupati oase la Iasi…sa va fie rusine,javrelor!!!! Defilati cu biserica aia care i numeste SATANISTI pe mortii din Colectiv. DE SPITALE N AVEM BANI…AVEM DE BISERICI SI AUTOCARE SA VA CARAM PE VOI SA SUGETI OASE. ASASINILOR!!! SI VOI SUNTETI CRIMINALI !!!!”

Contestă naționalismul sau mai corect nu se identifică cu națiunea și își găsesc justificarea în acțiunile clasei politice: „Nici eu nu am ce sarbatori la 1 decembrie…futu va n gura de politicieni. Sarbatoriti voi..cu poporul vostru de mutanti.”

Sunt intoleranți cu alte opinii și Doamne ferește să spună cineva ceva despre USR că reacționează cu violență: „Latrina 3: USR pierde ca urmare a razboiului din partid. Varanii insista pe ideea ca doar pnl trebuie indus publicului ca alternativa la psd. CINE SPUNE PNL…SPUNE ANTENA3 SI PSD !!! PNL=TARFA CIUMELOR COMUNISTE”.

Vorbesc despre libertate, dar numai despre libertatea lor. A celorlalți nu contează.

Sunt internaționali și, pardon, globaliști, tot ce este din țară este rău, tot ce vine dinafară este bun.

Și nu în ultimul rând, sunt într-o totală opoziție cu limba română și gramatica acesteia.

În concluzie, cu riscul de a fi declarat omul rușilor, perfer unor astfel de persoane fără sentimente naționale, vulgare, violente, intolerante, agramate și cu frustrări majore, pe cei pe care Hotnews îi etichetează a fi propagandiști ai ideilor rusești în România.

P.S. Precizez că nu am schimbat o virgulă din postările individului. Asta pentru a nu fi reclamat că promovez un limbaj vulgar. În același timp, nu trebuie să ne mire acest limbaj când îl găsim și în luările de poziții ale unor oameni care au pretenția de intelectuali și aspiră la premiul Nobel.

Categorii
Revolte
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

 1. Acceasi postaci isi fac veacul pe mai multe siteuri precum ar fi minciuna.ro, pardon adevarul, pe gandul de la cel rau .info, etc.
  Stai ca se apropie Nasterea Domnului, sa vezi acum cum blestema dracul de e in ei si fac spume la gura. Ba o sa iese si pe strazi duminica de duminica.

 2. Zeci de români spun că Facebook le-a blocat conturile sau posibilitatea de a publica, după ce au distribuit materiale despre protestele antiguvernamentale de pe 26 noiembrie.

  Un reprezentat al Facebook a declarat pentru BuzzFeed ca „un numar de pagini a fost blocat temporar din cauza unei erori in sistemele noastre automate”.

  Florin Bădiță, administrator paginii de Facebook ”Corupția ucide”, care are peste 73.000 de membri, a precizat că nu a putut posta timp de 48 de ore, deoarece sistemul Facebook îi denunța mesajul ca fiind spam.

  https://www.antena3.ro/high-tech/explicatia-facebook-dupa-blocarea-conturilor-a-zeci-de-romani-in-urma-protestelor-de-duminica-444326.html

 3. Asta arata ca Biserica si profesorii la ora de religie nu si-a facut treaba

  Unde preotii si profesorii au lucrat la sufletul omului si au pastrat la „turma” de credinciosi sa fie unita asemenea specimene nu apar?

  Ce face biserica? doarme asta face

  ati vazut sa vina in mijlocul tinerilor sa propavaduiasca pe Hristos?
  sa dea burse de merit copiiilor sau studentilor saraci?

  ce activitate civica intreprinde…

  am ajuns aici din ignoranta si delasarea parintilor a preotilor a altora care aveau datoria civica sa educe tanara generatie nu sa fie „educata” de vrajmasii condusi de ong-urile si site urile propagandistice din vest sau est.

  Tanara generatia e o reflectie a adultilor si a generatiilor de dinainte care au dormit pe ele in loc sa se ocupe de educatia lor celor tineri si uneori necopti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!