X

Domnul doctor CACOVEAN ADRIAN este pro HOMEOPATIE. Noi suntem contra. Ii propunem o DEZBATERE pe aceasta tema

Iata comentariul domnului doctor Cacovean Adrian postat la Doctor Adrian Cacovean: “Am trăit SPAIMA devenirii de DONATOR de ORGANE, credeam că am murit când îi AUZEAM ce au de gând și INTELEGEAM ce teste urmează să facă pe mine”:

 

Ati fost vreodata la medic? Aveti medic de familie? Stiti ce fel de medicina practica? Cum, nu stiti? Toti medicii practica medicina hipocratica si toti au jurat lui Hipocrate. Hipocrate a fost crestin sau pagan?
Asta inseamna ca daca apelati la medicina clasica, moderna, hipocratica, sunteti pagani?
Scrisul a fost inventat de chibezi.
Cine a scris articolul este adeptul filozofiei chinezesti?
Inventatorul becului si electricitatii a fost mason. Cam toate aparatele merg cu elctricitate in zilele noastre si cobnform judecatii dumneavoastra sunteti mason daca urcati in lift, daca aprindeti becul, daca scrieti la calculator, daca mergeti cu masina sau deschideti televizorul.
Cine vorbeste de rau despre homeopatie, nu cunoaste homeopatia, are o mare barna in ochi si nu-si vede pacatele din cauza acestei barne si erori de logica.
Homeopatia face parte din medicina hipocratica, alaturi de alopatie.
Homeopatia a fost redescoperita la Sibiu si explicatiile pe care le da Hahneman au cazut de multa vreme.
Ceea ce ati citat dumneavoastra este similar cu citatele din autorii stiintifici si crestini inainte de a se descoperi ca Pamantul este rotund.
Homeopatia este contrara vaccinarii si medicii homeopati sunt cei mai fini observatori ai efectelor vaccinarilor, avand si remedii pentru tratarea vatamarilor produse de vaccinuri.
Autorii paginii pseudostiinta sunt provaccinisti obligatorii, arondati intereselor industriei farma si platiti de producatorii de vaccinuri si anticrestini declarati. Unul dintre acestia este Ovidiu Covaciu.

 

Iata si raspunsul nostru:

 

Doamne ajuta!

In primul rand felicitari pentru curajul de a lupta impotriva vaccinarii obligatorii si a uciderii donatorului.

Referitor la homeopatie, ne cerem iertare ca v-o spunem, dar folositi exact tehnica pro vaccinistilor. Adica lozinci. Va rog sa nu le mai folositi, ci sa discutam pe argumente. De exemplu, neinteresant daca prima scriere a aparut in China sau in Mesopotamia. Homeopatia nu e similara scrisului. Homeopatia ar fi mai degraba similara artelor martiale orientale, daca tot vrem sa fortam comparatii. Care arte martiale orientale fara draci nu merg, daca vorbim de performante, caci sunt strans legate de religia lor.

Noi am adus argumente ortodoxe impotriva homeopatiei la articolul:

http://ortodoxinfo.ro/2017/07/19/homeopatia-este-demonica-fondatorul-samuel-hahnemann-fost-mason-homeopatii-sunt-vrajitori/

Deocamdata v-ati limitat la a spune ca nu conteaza ca Hahnemann a fost mason. Dar n-ati demonstrat si motivul.

Dezvoltati va rog de ce considerati ca si restul argumentelor noastre nu sunt corecte. Dar fara lozinci de genul Ceea ce ati citat dumneavoastra este similar cu citatele din autorii stiintifici si crestini inainte de a se descoperi ca Pamantul este rotund.”

Neinteresant ca homeopatii sunt impotriva vaccinarii. Asta nu e un argument ca homeopatia ar fi buna. Si yoghinii sunt impotriva vaccinarii. Si noi, ortodocsii traditionalisti, suntem impotriva vaccinarii.
Nu stiu la ce va referiti in randurile de mai jos:

“Autorii paginii pseudostiinta sunt provaccinisti obligatorii, arondati intereselor industriei farma si platiti de producatorii de vaccinuri si anticrestini declarati. Unul dintre acestia este Ovidiu Covaciu.”

Va propunem deci ca la rubrica de comentarii a acestui articol sa dezvoltam aceasta tema, pana ne-om lamuri.

 

Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

56 comentarii

 1. Daca dl doctor Cacovean nu are ca reper credinta ortodoxa…pe Dumnezeu, care ne vb prin sf parinti, este f greu sa inteleaga ca homeopatia nu e buna.
  Numai asa poate sa inteleaga ca este un razboi duhovnicesc care iti afecteaza mantuirea.

  1. Sfintii parinti nu au avut contact cu homeopatia. Guti flo nu este om, ci postac cu nume fals, fara identitate. Nici nu ar merita un raspuns acest vierme de internet, care nu are curajul sa posteze cu numele lui.

   1. Cacovean Adrian

    Adica lumea va vorbeste frumos pe aici si dumneavastra ii numiti viermi? Pai nu spunem noi bine ca homeopatia indraceste?

   2. Florian ma numesc daca va ajuta la ceva,
    Sfantul Paisie Aghioritul este un sfant contemporan!
    Daca sf prooroc David spune ca este vierme…eu ce sa mai zic?
    Va multumesc ca mi-ati adus aminte!
    Dar daca un vierme va vb respectuos si va aduce aminte ca fara Dumnezeu nu faceti nimic, ar trebui sa va ridice un mare semn de intrebare!

 2. Acum citesc o carte,”Homeopatia”,scrisa de Oana și Alexandru Iftime și, da,am ajuns și eu la concluzia ca nu sunt compatibile cu ortodoxia;de fapt,majoritatea terapiilor alternative sunt prelungiri oculte și se bazează pe o concepție despre lume contrară credinței ortodoxe.

  1. Mergi si te vaccineaza atunci. Ortodoxia ta falsa nu te apara de vaccin. Tu nu distingi intre ocultismul vaccinistilor si crezi ca Dumnezeu se potriveste cu chimia.

 3. Bine spus @ guti flo

  Ortodoxinfo inceraca sa abordeze subiectele de pe coordonate de credinta ortodoxa, care nu insemana ca se infirma in vreun mod stiinta .

  Insa, pentru ca o dezabtere de acest fel sa fie productiva in inteles si lamurire , trebuie purtata preponderent de pe coordonate de credinta, adica cum afecteaza intregul om nu doar corpul ci si sufletul.

  Parerea mea.

  Mantuire

 4. Saccsiv, ti-am spus acum mai bine de 2 sapt ca dl Cacovean e pro homeopatie si ca m-a blocat pe Facebook cand am incercat, cu documentatie de pe siteul tau, sa ii arat ca homeopatia nu e ortodoxa. E f bine ca lupta impotriva vaccinarii si impotriva donarii de organe. Sper ca va citi acest articol si ca il va pune pe ganduri.
  Te rog, nu ma mai bloca si nu mai avea degeaba impresii gresite despre mine.

  1. Daca nici medicina „stiintifica” nu este buna ca te vaccineaza, nici homeopatia nu este buna ca este a dracului, inseamna ca tu nu ai leac tu Violeto!

   1. Dle Cacovean, eu v-am vorbit respectuos si pe Facebook (cu Nume si Prenume) si aici pe portal. Pe langa faptul ca apreciez cu adevarat lupta dvs fatisa antivaccinare obligatorie si anti-donare de organe, as dori sa intelegeti ca toti cei care va avertizam despre pericolele homeopatiei o facem din dragoste de Adevar, precum si din dragoste pt dvs ca om, pentru a va trezi si a va feri de vatamarea sufleteasca cauzata de practica aceasta.
    Asa ca nu inteleg de ce folositi un ton peiorativ catre oricine care incearca sa va explice pericolul duhovnicesc al practicarii homepatiei.
    La un ortodox adevarat nu exista sau nu ar trebui sa existe ideea de a alege intre raul mai mic si raul mai mare, crestinul trebuie sa aleaga doar binele. Binele cel adevarat, nu un rau care imbraca „forma” de bine.
    Eu nu cred nici in „stiinta” din spatele vaccinurilor, nici in „magia” homeopatiei, pentru ca ambele vin de la aceeasi sursa, de la cel rau…
    Mai exista totusi fitoterapia, plantele lasate tot de bunul Dumnezeu pe pamant, fara dilutii etc. Pana la urma doctorul trateaza atat trupul cat si sufletul, pt ca boala nu e doar a trupului, insa singurul care vindeca e Dumnezeu.

   1. Cacovean Adrian

    Sfintii se adresau tuturor. Un Sfant sau mare duhovnic invata poporul credincios despre capcanele dracilor. Si poporul credincios se fereste de aceste capcane.

  1. Asa cum sfintii nu au nevoie de impartasanie, ca sunt sfinti, medicina este pentru oameni slabi de inger. Cand esti mandru, mana intinsa ti se pare ca-i de la demoni, atunci accepti vaccinul, operatiile, citostaticele, iradierile, ca-s medicina! Bravo!

   1. Cacovean Adrian

    „sfintii nu au nevoie de impartasanie”? Orice vietuitor de pe acest Pamant, are nevoie. Sau la ce va referiti?

 5. Domnule doctor si stimata redactie,
  Iata ce spune un alt medic despre pericolul homeopatiei. Omul pare avizat, va rog sa cititi:

  Cu mila lui Dumnezeu sunt și medic și teolog și am studiat aceste fenomene ca ‎o lucrare de licență. Am fost pacient homeopat al celui mai renumit medic ‎homeopat din țară.

  Am pățit-o rău de la acest fel de tratamente și cunosc cazuri ‎de vătămări trupești ireversibile grave, îndrăcire și chiar moarte de pe urma ‎tratamentului homeopat, atingându-se de cele mai multe ori mentalitatea victimei ‎pacient deci veșnicia lui. Soția medicului de mai sus, și ea homeopată pasionată, ‎ce se străduia să fie bună creștină, dar nu putea din cauza medicinei alternative ‎care îi stricase vederea minții, devenind obsedată de masonerie și clevetitoare ‎osârdnică a ierarhiei bisericești, când a încercat să se atingă de centura Sfântul ‎Ioan Iacob Hozevitul nu a reușit, strigând: „Mă arde!” și leșinând, înjunghiind-o ‎tocmai într-o rană de nevindecat ce o avea la picior. A murit într-un mod cum ‎numai vrăjitorii mor, scufundată în obsesia ei masonică, sugrumată în baie de o ‎forță nevăzută, fiind încuiată baia pe dinlăuntru.‎

  Cu toată dragostea vă rog să vă lepădați de orice fel de medicină alternativă ‎pentru a nu vă primejdui sănătatea trupească și mintală și mai ales viața veșnică.‎ Vă recomand cartea de mai jos, care dezbate, cu argumentele și experiențele ‎date chiar de homeopați, atât teoria lor științifică cât și efectele pseudo-medicale ‎ale tratamentului homeopat, dar mai ales efectele secundare demonice, la concret. ‎În final dă și o dezlegare ortodoxă a problemei.‎

  Concluzia cărții: nu tot ce zboară se mănâncă, nu tot ce se numește medicină ‎este știință, nu tot ce face bine trupului vindecă, nu tot cel ce se numește medic ‎ortodox, are discernământ.‎

  ‎Nu vă riscați mântuirea pentru o vindecare falsă și părută, de fapt un confort ‎amăgitor, ci căutați pocăința, spovedania, rugăciunea, răbdarea, mântuirea, iar ‎dacă doriți să vă alinați suferințele mergeți la medicina științifică, experimentală, ‎care cu multă trudă se străduiește să descopere și să folosească ceea ce a pus ‎medical Dumnezeu în fire. ‎

  Cu alte cuvinte alergați la medicina suprafirească a asemănării, adică la Sfânta ‎Biserică Ortodoxă, la medicina firească, adică cea din natură, a chipului, cu ‎logica ei minunată, purtătoare de rațiuni ce-L laudă pe Domnul și fugiți ca de ‎moarte de medicina subfirească, demonică, a grozăviei neasemănate:‎ homeopatie, acupunctură, osteopatia ca și chiropractică, masaj bioenergetic, ‎shiatsu, medicina ‎holistică, radiestezie, cromoterapie, cristaloterapie, ‎reflexoterapie, reflexologie, medicina ‎ayurvedică, dialogism transcendental, ‎meditația transcendentală, numărul de aur, puterea gândului, ‎gândirea pozitivă, ‎mișcarea de integrare spirituală în absolut MISA, urinoterapia, ‎helioterapia, ‎longevitate, aromoterapie, botanoterapie, presopunctură, bioenergie, ‎magie albă, magnetoterapie, ‎magnetism, scientologie, auditare, electropsihometru ‎‎(E-metru), dianetică, engramele minții, ‎orgonomie, spiritism, medium, credința în ‎puteri energetice, cosmice, vrăjitorie cu calculatorul ‎‎(biorezonanță) și orice altă ‎medicină cu orice altă denumire care nu se folosește de puterile ‎vindecătoare pe ‎care le-a pus Dumnezeu ori în Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe ori în ‎legile ‎naturale fizice sau chimice (cum sunt bunele metode medicale clasice: ‎medicamentele, plantele, ‎fizio- și kinetoterapia).‎

  Conflictul apare datorită faptului că homeopatia, ca și multe alte lucruri de azi, ‎este la intersecție și nu știe încotro să o apuce. În cazul ei se află între știință ‎‎(limbaj) și religie (conținut). Nu toți medicii sunt teologi și nu toți teologii sunt ‎medici ca să înțeleagă cele prezentate de ea ca știință, dar de fapt, în realitate ‎ritual panteist.‎ Medicii văd efectele ei secundare, dar le ascund fiindcă nu știu că sunt ‎manifestări demonice.‎ Teologii aud explicațiile științifice, dar nu se amestecă zicând că este medicină, ‎fiindcă nu își dau seama, din necunoaștere, că încalcă legile termodinamicii și, ‎deci, manifestările ei sunt de sub fire.‎

  CELE TREI ERORI ȘTIINȚIFICE ȘI TEOLOGICE ALE ‎HOMEOPATIEI:‎

  ‎1.‎ Diluția;‎

  ‎2.‎ Dinamizarea;‎

  ‎3.‎ Memoria apei.‎

  ‎1.‎ Diluțiile peste numărul lui Avogadro arată cu nu mai este nici o moleculă ‎din substanța originală în produsul final homeopat.‎

  a.‎ Eroarea științifică: nu se tratează cu substanțe farmaceutice ci cu granule ‎sau siropuri goale de conținutul medicamentos;‎

  Ca să fim mai expliciți:‎

  Un om merge la crâșmă să bea un pahar cu vin. Cârciumarul îl convinge că dacă ‎îi dă vin cu apă este mai răcoros. După ce bea jumătate din paharul comandat, cu ‎vin licoros, îi completează restul cu apă. După ce mai bea jumătate, iar îi ‎completează restul cu apă. Și face așa de încă 27 de ori. La sfârșit îl convinge pe ‎client că i-a dat 30 de pahare de vin, din ce în ce mai răcoroase, atât de bune că ‎nu-l îmbată, cu efect garantat de curățire al rinichilor. Nota de plată depășește ‎desigur 1 pahar de vin și apa trecută prin apometru, e la prețul de 30 de pahare de ‎vin, la care se adaugă și taxa pe calitățile medicale ale curei. Desigur că patronul ‎tavernei homeopate este în halat alb, cu o mulțime de diplome de om de știință, ‎ca să fie mai convingător.‎

  Ceea ce în cârciumă s-ar numi hoție, în medicină se numește homeopatie. ‎Sintetizând cele două termene avem cuvântul sugestiv hoțeopatie.‎

  Adică, afirmația că homeopatia este un sistem de medicină ‎fundamentat pe ‎principiul ”Similia Similibus Curantur” (care se traduce ca „ceea ce ‎este ‎asemănător vindecă”) este falsă, deoarece în remedii nu mai rămâne nimic nici ‎asemănător, ‎nici contrar. De fapt homeopatia este tipotopatie (lb. greacă τίποτα ‎‎= ‎nimic) sau nihilopatie, având ca principiu: Ex nihilo nihil. Din nimic nu se ‎face nimic.‎

  Bine ar fi să fie doar atât: o excrocherie. După cum vom vedea mai jos, este ‎mult mai grav.‎

  b.‎ Eroarea teologică: se crede că prin diluții succesive se ajunge la esența ‎dumnezeiască a substanței de la care s-a pornit. Deci, cel ce ia tratament ‎homeopat se împărtășește cu misterii panteiste, interpretate ca fiind firea lui ‎Dumnezeu.‎

  Așadar, după homeopați, natura este Dumnezeu, deci avem de a face cu neo ‎păgânismul. Noi știm că doar prin Sfânta Împărtășanie ne unim cu Trupul și ‎Sângele lui Iisus Hristos, Dumnezeu-omul, prin El ne facem părtași ‎dumnezeieștii firi, după har, neajungând dumnezei după fire, cum susțin păgânii ‎și homeopații, prin practicile lor. Produsul homeopatic se vrea a fi un substituent ‎și o hrană ce depășește Sfintele Taine, făcându-ne dumnezei după fire, mai mari, ‎prin alți dumnezei după fire (remediile homeopate) mai mici.‎

  Cu alte cuvinte, cine ia remediul Abies canadensis se împărtășește, poate fără să ‎știe, cu zeul Abies canadensis, și la fel procedează cu celelalte remedii, într-un ‎ritual idolatru, cu mască de tratament medical.‎

  Așadar homeopatia ar trebui de fapt numită idolopatie sau demonopatie.‎

  ‎2.‎ Dinamizarea (transmiterea de energie cu efect terapeutic remediilor) ‎prin diferite metode.‎

  a.‎ ‎ Eroarea științifică: nu se poate păstra vreo energie transmisă fără a avea o ‎sursă cuplată sau vreun suport de păstrare, izolat de mediul înconjurător. Este ca ‎și cum ai susține că, după ce trece un curent electric printr-o sârmă, chiar și după ‎ce ai scos-o din priză, te mai poți curenta, dacă o atingi. Pentru a mai avea curent ‎este necesară o baterie care să-l înmagazineze sau să lași sârma în priză. În ‎medicamentele reale energia firească este înmagazinată în substanța chimică, ‎care, în remediile homeopate, după cum am văzut mai sus, lipsește. În orice ‎fizioterapie aparatul este cuplat la o sursă energetică, iar în kinetoterapie ‎mișcarea produce energia vindecătoare, fiind administrată în timpul ‎tratamentului. În homeopatie, contrar fizicii, nu avem nici sursă, nici baterie, căci ‎sursa ce administrează energia este omul, care însă nu este prezent, fiindcă nu ‎dinamizează remediul în timpul administrării, ca să presupunem că ar transmite ‎energie termică sau electrostatică, iar toate moleculele substanței active au fost ‎evacuate. Homeopații susțin însă că transmit bioenergie care se păstrează în ‎remedii până acestea, după lunga călătorie comercială, ajung în pântecele ‎pacientului. Lăsând la o parte faptul că vindecarea prin bioenergie este o ‎escrocherie, chiar și bioenergia (căldura corpului, undele electromagnetice și ‎lucrările homeostaziei) se disipează în mediul înconjurător. Ca să iasă din impas ‎homeopații au introdus ideea memoriei apei, care ar avea rol de baterie. Cu ‎alte cuvinte, apa ține minte ce substanță a fost diluată în ea și această memorizare ‎imprimă niște proprietăți speciale apei care vindecă. Fiindcă de fapt toate ‎remediile homeopate constau nici mai mult nici mai puțin decât într-o biată ‎rețetă, de care s-ar rușina orice gospodină începătoare: granule dulci, alcool și ‎apă.‎

  În ambele situații (dinamizare și memoria apei) se încalcă legea a doua a ‎termodinamicii, exprimată prin fie echilibrul termic, fie prin entropie.‎

  În primul caz (dinamizarea bioenergetică, neținând cont de memoria apei) este ‎ca și cum ai lua un ibric de cafea de pe foc și ai susține că, datorită energiilor ‎tale, îl poți lăsa pe masă să clocotească tot atâta vreme cât durează transportul de ‎la producătorul homeopat până în pântecele pacientului. Echilibrul termic ne ‎spune însă că în mediul ambiant ibricul ajunge, în scurtă vreme, la temperatura ‎camerei, dacă nu i se mai administrează căldură.‎

  După cum căldura ibricului este dată de energia din foc, așa și puterea ‎vindecătoare administrată, susțin homeopații, este dată prin dinamizarea ‎homeopată deoarece nu poate proveni de la substanța farmaceutică, care nu mai ‎există (prin diluții). Însă dacă această energie ar fi firească, datorată procedurilor ‎fizice, s-ar pierde imediat, prin echilibrul termic, după cum ne învață legea a ‎doua a termodinamicii. Dacă ea este, însă, prezentă mai departe, după cum susțin ‎cu insistență homeopații, înseamnă că are o sursă (un aragaz de dat în clocot) ‎nevăzută și permanentă de energie. Care este oare aceasta?‎

  b.‎ Aici intervine eroarea teologică:‎

  Caracterul veșniciei este al lui Dumnezeu, uzurpat de puterile demonice care vor ‎să-i ia locul, mimând permanența. În primul caz este vorba de Sursa ‎suprafirească, în al doilea de sursa subfirească.‎

  Având în vedere că orice energie are o sursă de o raționalitate unică, ca să fie ‎dumnezeiască trebuie să vină de la, să fie susținută de, și să ducă la Hristos, ceea ‎ce se întâmplă în materie numai cu Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe. Dacă ‎sursa are o cauză mincinoasă, un mijloc mincinos și o finalitate mincinoasă, ‎fiindcă face apel la o credință greșită în cauză, în mijloace, sau finalitate este clar ‎că această sursă este subfirească sau de la duhurile minciunii, ce vor să se ‎substituie lui Hristos

  Sursa homeopată are mincinoase toate acestea trei:‎

  ‎-‎ Cauza: căci susține panteismul, prin ideea că ‎toate remediile, de fapt, prin ‎diluție, ajung la esența dumnezeiască a naturii;‎

  ‎-‎ ‎Mijlocul: panteist căci susține că omul poate transmite o ‎energie ‎vindecătoare din sine, deci este sursă dumnezeiască de sănătate;‎

  ‎-‎ ‎Finalitatea: este panteistă fiindcă susține că poate da o energie ‎veșnică, ce se ‎sustrage echilibrului termic, nu se supune legilor firii stricăcioase ‎și ‎trecătoare, ca toate celelalte metode firești.‎

  Homeopatia lucrând, așadar, ca o religie nihilistă. Fiindcă remediile homeopate ‎nu sunt de fapt homeopate, ci nihilopate. Cum totuși apar reacții la tratamentele ‎homeopate (unele chiar mimând însănătoșirea) aceasta înseamnă că agenții ‎vectori ce intervin sunt duhurile necurate. Lucrul acesta este observat ‎experimental foarte clar din efectele secundare arătate chiar de homeopați, ‎identice cu manifestările demonice din războiul nevăzut.‎

  ‎3.‎ În al doilea caz, avem Memoria apei.‎

  a.‎ Eroarea științifică: Apa este o substanță simplă, una din cele patru stihii: ‎aer, apa, foc și pământ. Structura ei chimică nu permite înmagazinarea de ‎informații. Complexitatea diferitelor ape este datorată tocmai celorlalte substanțe ‎care sunt dizolvate în ea, iar nu datorită diluțiilor ei până rămâne chioară.‎

  Cu cât dorim mai multă informație, în lumea văzută, trebuie să creștem ‎complexitatea suportului material, exemplul cel mai concret fiind moleculele de ‎ADN și ARN. Orice substanță compusă, are în sine principiul luptei între ‎componente, de aici al dezbinării și deci al descompunerii. Materia lăsată fără ‎suportul ei susținător tinde să se simplifice, să se omogenizeze, să se ‎descompună iar în cele patru stihii. De aceea este valabilă și aici legea ‎echilibrului termic, existând o legea a doua a termodinamicii exprimată prin ‎informație sau entropie. Ca să crești informația sau să o păstrezi trebuie să ‎înmagazinezi energie sau să furnizezi un suport stabil și complex, la fel ca și la ‎căldură. Nu poți păstra informația fără a o susține, sau rău, reducând-o prin ‎pierderea suportului până la nimicire.‎

  Dacă vrem să păstrăm fotografii, înregistrări audio sau video, ori documente ‎scrise avem nevoie de curent electric și suport informațional. Cu cât este mai ‎multă informație de păstrat trebuie să cumpărăm aparatură mai scumpă și mai ‎complexă.‎

  Dacă un om merge la un magazin de calculatoare și spune vânzătorului că ‎dorește să își păstreze amintirile din toată viața, pe care vrea să le proceseze ‎rapid, întrebând ce trebuie să cumpere, probabil că i se va recomanda un ‎calculator scump, de ultimă generație, cu un sistem de back-up NAS, de mare ‎capacitate, exprimată în TB. Dacă însă vânzătorul este homeopat îi va demonstra ‎într-un limbaj foarte sofisticat IT, cu convingere călduroasă în glas și autoritate ‎competentă științific, că e suficient un stick de date, cu condiția ca să își spargă ‎toate CD-urile pe care le are și să elimine cât mai multe hard disk-uri din ‎calculatorul vechi, să își ardă sursa și să le arunce rapid, cât mai are vreme, pe… ‎apa sâmbetei. Cam așa ar suna tradus în limbaj curent memoria apei.‎

  b.‎ Eroarea teologică: apa, deoarece a fost binecuvântată la creație de purtarea ‎pe deasupra ei a Sfântului Duh, este un suport al rațiunilor nevăzute, prin firea ei. ‎Dar având mintea creată libertatea de a alege poate decide ce să imprime în apă. ‎Ea nu poate memora material ceva, însă se imprimă nevăzut de duhul ce lucrează ‎asupra ei, pecetluind-o. Dacă este un duh mincinos, ce dorește să susțină ‎panteismul avem apă vrăjită sau remediu homeopat. Dacă este invocat Sfântul ‎Duh de preotul Ortodox, prin cuvintele sale sfințite, avem aghiazmă, care nu se ‎strică. Cei ce susțin că în homeopatie lucrează memoria apei cred, poate fără să ‎își dea seama, că au găsit un înlocuitor de aghiazmă, care nu se strică și are puteri ‎vindecătoare.‎

  Hristos a înviat!‎ Dr. Alexandru Anastasiu

  https://stomatologiemicroscopicadranastasiu.wordpress.com/

 6. O carte recomandata domnului doctor de la editura Evanghelismos, dar o poate citi si pe net in forrmat pdf:
  ORTODOXIA SI HOMEOPATIA de parintele Serghie Filimonov.
  Luminare…

   1. SFINŢII RUŞI DESPRE HOMEOPATIE

    Sfântul Teofan Zăvorâtul (1815-1891)
    Părintele SERGHIE FILIMONOV, medicul care tratează şi sufletul

    „Ar trebui să i se înalţe un monument”
    „Magnetismul este considerat la voi o lucrare a celui rău. Şi pentru că magne­tis­mul este o par­te componentă a homeo­patiei, este aşezată şi homeopatia în aceeaşi cate­go­rie. Este o gre­şeală să gân­dim aşa. Mag­netis­mul nu par­ti­ci­pă la pro­duce­rea pre­­para­te­lor homeo­pa­tice. Aici totul se face deschis şi simplu şi toţi pot vedea cum decurg lucrurile. Nu trebuie să bănuim de­loc că ar exista o putere ascunsă. Este treaba voastră dacă vreţi sau nu vreţi să vi se ad­ministreze tra­tament homeopat, dar nimeni nu tre­buie să gândească astfel. În cazurile în care timp de cinci săptămâni tratamentul alopat nu schimba cu nimic situaţia pa­cien­­tului, homeopatia acţiona simţitor, într-o jumătate de zi. Cred că totuşi ar trebui să i se înalţe un monument!”

    Sfântul Serafim al Leningradului (1856-1937)
    Părintele SERGHIE FILIMONOV, medicul care tratează şi sufletul

    „Nimeni nu a îndrăznit să vorbească despre sistemul lui Hahnemann ca despre o nouă metodă eficientă de tratament”
    „Acum o sută de ani (aceste rânduri sunt scrise în 1891 – n.red.) a apărut un nou sistem de tratare a bolilor numit homepatie, dar în ciuda acestui inter­val de timp, nici reprezentanţii ştiinţelor medicale, nici intelectualitatea nu au cercetat această metodă de tratament, pentru a avea o înţe­le­gere corectă a ceea ce este ho­meopatia. Datorită prejudecăţilor, oamenii de ştiinţă n-au mai încercat să citească cărţi despre homeopatie, ci au atacat-o cu o înverşunare suspectă. În societatea noastră, prin homeopatie s-a obiş­nuit să se înţeleagă acea doză mică de preparate care se oferă pacien­tului sub forma unor fire de zahăr. Nimeni nu a îndrăznit să vor­bească despre sistemul lui Hahnemann ca despre o nouă metodă eficientă de tratament, ca despre o ştiinţă întemeiată pe un principiu cunoscut, pe lege. De fapt, nu există un alt prin­cipiu de ghidare a efectului medicamentelor în afară de legea homeopată a similitudinii. Unele sisteme de tratament, cum este medicina alopată, îl folosesc inconştient, instinctiv, nedo­rind să cerceteze prea mult pricina efectelor acesteia şi expli­când această atitudine doar printr-o experienţă pozitivă.”
    fântul Ioan de Kronstadt (1829-1908)
    Părintele SERGHIE FILIMONOV, medicul care tratează şi sufletul

    „În Însăşi persoana Dumnezeului-Om avem un exemplu de tratare a similarului prin similar”
    „Metoda dum­neavoastră (homeopa­tă – n.red.) este cea mai raţională şi cea mai co­rec­tă. Însăşi înţe­lep­ciunea lui Dum­nezeu nu a găsit o metodă mai potrivită de tra­tare a uma­nităţii îmbolnăvite de pă­­cat şi de nu­me­roasele boli care au cu­prins-o, de­cât cea a simi­larului prin simi­lar. Înainte de Cruce, de moartea şi Învie­rea Sa, pentru toate veacurile, Hristos a stabilit ca cel mai eficient tra­tament destinat omenirii păcătoase să fie Taina Împărtăşirii cu Trupul răstignit şi cu Sângele Său, unite cu Dumnezeirea. Înseamnă că în Însăşi persoana Dumnezeului-Om avem un exemplu de tratare a similarului prin si­milar.”

    1. Neica nimeni
     Sfantul Paisie Aghioritul este de alta parere.
     Pt simplu fapt ca toti care sustin homeopatia, se pierd in cuvinte, si trebuie sa ai rabdare de fier sa-i asculti pana ce iti insira un intreg roman despre asta…..iar la sfarsit, nimic concret…iti ridica semne de intrebare!
     Vezi de la cine a plecat tratamentul asta homeopatic, ca sa-ti dai seama cum stai.
     Hahnemann a avut stranse legaturi cu spiritismul…asa ca la ce poti sa te astepti de la un asemenea om ?
     Parerea mea e ca daca acest”tratament” este descoperit de un vrajitor, iti da tot dreptul sa crezi ca este contrar invataturii ortodoxe!
     Daca vrei sa ai incredere intr-un om care iti insira cuvinte marete, uita-te in spatele lui si vezi ce-a facut la viata lui…si asa iti dai seama ce hram poarta, fara sa-ti mai spuna el ceva!
     Asa si cu homeopatia asta..uita-te cine a infiintat-o , si ai raspunsul!

 7. Nu am ce sa stau de vorba cu oameni care nu au pregatire medicala si vorbesc din citate despre medicina si homeopatie. Sa intru in aceasta discutie cu neica nimeni, care nu are nume, nici identitate, ar insemna sa stau de vorba cu acela care sta intre razoare, ca sa nu-i spun numele.
  Homeopatia este o stiinta la fel de bine argumentata ca si alopatia, ba chiar mai bine argumentata de experimentul stiintific.
  Limbajul si etapa de dezvoltare a stiintei pe vremea lui Hahneman nu au permis explicatii moderne.
  Nici medicina alopata nu era prea stiintifica in acele vremuri, cand se tratau oamenii cu arsenic, venesectii, purgatii si alte metode astazi depasite.
  Sa te iei de homeopatie in baza explicatiilor stiintifice ale vremurilor de acum 200 de ani este ca si cum te-ai lua de biserica pe motiv ca biserica a considerat ca esti eratic daca sustii ca pamantul este rotund.
  Pamantul era rotund si pe vremea cand se credea ca este plat si tratamentul homeopat era eficient si pe vremea cand Hahneman gasea explicatiile mecanismului de actiune conform stiintei vremii si formarii sale religioase, era crestin venit in Romania la Sibiu, din Germania.
  Cine nu cunoaste homeopatia si medicina sa se abtina de la a face comentarii.
  Nu am nevoie de aprobarea celor care se declara contra homeopatiei ca sa pot ajuta oamenii prin homeopatie si printr-un act medical integral. Nu stabiliti voi ce este cusher sau nu in medicina. Nici ce ramane in istorie nu o stabiliti voi.

  1. Dar nici dumneavoastra nu decideti !
   Homeopatia deocamdata nu este recunoscuta legislativ!
   Daca dvs considerati ca pacientii trebuie sa cunoasca si reactile adverse la orice tratament, reactii pe care dvs nu le cunoasteti, pt ca nu priviti acest lucru din punct de vedere ortodox, sau poate nu sunteti in stiinta de acest lucru…nu vad de ce va supara cand cineva citeaza de la un sfant parinte, sfaturile lui..astfel aratand reactile adverse?!

  2. Cacovean Adrian

   – Vorbiti exact precum activistii pro vaccin. Nici ei nu vorbesc cu cei ce n-au pregatire medicala.
   – Vi s-a oferit oportunitatea de a explica de ce considerati ca homeopatia nu e in contradictie cu Ortodoxia. Ca asta era subiectul propozitiei. Dumneavoastra refuzati “argumentand” ca nu aveti ce discuta cu cei ce … nu sunt specialisti in homeopatie. In primul rand dumneavoastra ati intrat pe terenul nostru, adica dogmatica, domeniu unde indubitabil suntem mai bine pregatiti decat sunt pregatiti majoritatea medicilor in domeniul lor, adica medicina. Dar ne cereti sa va credem pe cuvant. In al doilea rand, si pe tema homeopatie versus medicina alopata ne cereti sa va credem pe cuvant. Asta-i chiar culmea. Cum ar fi ca meteorologul sa nu explice de ce crede el ca maine va ploua, pe considerentul ca publicul n-a trecut pe la Catedra de Meteorologie-Hidrologie?
   – Doar acesti neica nimeni de pe acest portal au facut pe frontul anti vaccin mai mult decat toti medicii anti vaccin din Romania luati la un loc. Iar daca ii mai luam in calcul si pe ceilalti neica nimeni de pe celelalte bloguri … Pentru ca noi astia neica nimeni vorbim pe tema asta de foarte multi ani. Noi de fapt am pregatit terenul. E foarte greu sa tii peste 10 ore pe zi, zi de zi, fara weekend, fara concediu, un astfel de portal sau un blog mare. Si muncind astfel, am ajuns sa fim foarte cititi. Si fiind foarte cititi, mesajele noastre ajung la foarte multi. Deci inclusiv cele anti vaccin: traducerile articolelor si studiilor din strainatate, inregistrarile video si transcripturile lor in limba romana, etc. Si evident, inclusiv mesaje precum cele ale dumneavoastra. Deci este nedreapta vorba asta cu “neica nimeni”. Caci armata asta de furnicute neica nimeni a dus la formarea unei mase de oameni anti vaccin. Iar mesajele dumneavoastra se adreseaza unui public ce deja exista. Eventual ati determinat si dumneavoastra unii oameni pro vaccin sa-si schimbe parerea, insa procentul lor din marea masa anti vaccin este infim. Ba mai mult, chiar si dumneavoastra ramaneati cu totul necunoscut opiniei publice daca aceste furnicute, pe care le desconsiderati, nu va promovau pe internet. Pe de alta parte, ce conteaza daca stiti sau nu cum il cheama pe interlocutor? Interlocutor care aminteste ce spun Sfintii si marii duhovnici despre aceasta lucratura a iadului. Deci, dumneavoastra trebuia sa contraziceti acesti Sfinti si mari duhovnici, adica, de fapt, invatatura ortodoxa. Care invatatura ortodoxa nu se schimba precum cea catolica care a ajuns sa bata campii ca vor boteza extraterestrii sau precum cea protestanta care a ajuns sa aiba episcopi lesbiene si sa impuna folosirea unui limbaj de gen neutru cand se refera la Dumnezeu. Ce-au spus Sfintele Sinoade Ecumenice, Canoanele si Sfintii Parinti, batut in cuie ramane. Caci de la bunul Dumnezeu au vorbit. Ortodoxia nu e vreun domeniu oarecare pe care sa-l mai schimbam dupa cum ni se nazare ca am vazut pe cer unitandu-ne cu telescopul.
   – Tot repetati treaba cu Pamantul rotund. Aveti mari lacune caci … nu sunteti pe terenul dumneavoastra. Era vorba despre geocentrism. Iar ortodocsii traditionalisti, de la marii duhovnici si pana la neica nimeni ca noi, nu credem in basmele cu Big Bang.
   – Puteti practica fix ce doriti, homeopatie, acupunctura, presopunctura sau vindecarea prin pietre. Noi doar avertizam poporul credincios ca asta-i drumul dracului.

 8. Asa cum nu trebuie anatemizat nevaccinatul, la fel nu trebuie aruncata anatema pe cel ce practica homeopatia sau foloseste homeopatia sa se faca bine. Si Iisus a fost criticat de farisei. Va spun eu voua, ca si voi faceti la fel ca fariseii si carturarii, cand va legati de homeopati.
  In ce priveste unii care sunt antivaccinisti, dar se leaga de homeopati, nu va inteleg fratilor.
  Medicii homeopati sunt cei mai fideli observatori ai pacientilor, ei observand efectele adverse ale medicamentelor si ale vaccinurilor.
  Medicii homeopati sunt cei mai fideli martori ai efectelor adverse ale vaccinurilor si au solutii de remediere a acestor efecte adverse.
  Sa fiti antivaccinisti si sa va legati de singurii medici care v-ar putea sustine, sa va apere de vaccinuri si sa trateze vatamarile vaccinale, este o treaba de neinteles.
  Sa va hotarati de ce tabara sunteti, daca sunteti intradevar crestini ortodocsi sau doar de forma si impostori!
  Ca cine se ia de vaccin si de homeopati in acelasi timp, musai are o problema la cap, cam cum o au aia care il regreta pe Ceausescu si voteaza cu criminalul lui Ceausescu, PSD si Iliescu!

  1. Cacovean Adrian

   A face o asemanare intre homeopatie si invatatura Domnului nostru Iisus Hristos, este hula.

   Impostori sunt homeopatii si yoghinii anti vaccin.

   Minte putina au cei ce impun publicului sa aleaga intre vaccin si homeopatie. Sau sunt intrusi cu treaba.

 9. Sa ramanem obiectivi si sa facem o diferenta intre opiniile personale si cele oficiale.
  Plata necunoasterii acestei diferente este moartea, ca eroul al Revolutiei sau exilul sau reducerea la tacere.

 10. O observatie

  Vad ca se face o legatura intre vaccinare/vaccin si medicina clasica, si homeopatie, in diverse sensuri.
  Pt mine ca ortodox nu criteriul stiintific ma intereseaza, nu argumentul homeopatic sau medical sau stiintific sau…. ma determina sa refuz obligativitatea, ci principiul libertatii, libertate daruita noua de Dumnezeu.

  Si daca s-ar demonstra stiintific, homeopat, cum vrei, ca un vaccin e 100% bun, tot nu as fi de acord cu obligativitatea, ca asta ar insemna ca altcineva in afara de mine si de Dumnezeu sa fie stapan pe corpul meu.
  Ar trebui sa dau cezarului cele ce sant ale lui Dumnezeu.

  Asa ca, dpdv ortodox, nu este nici o legatura intre stiinta medicala, homeopatie… si refuzul ideii de obligativitate.

 11. Da, aia cu vierme si postac de internet e de prost gust. Pe mine unu nu m-a deranjat niciodata ca cineva nu isi da numele real. Important este adevarul, mesajul transmis, cartea recomandata… Si m-am folosit de foarte multe ori de cele postate de cei ce comenteaza, ca si-au dat numele sau nu.

  Ce pot sa spun e ca „guti flo” nu e vierme si postac de internet.

 12. „Argumentele” domnului doctor Cacovean sunt o dovadă în plus că Sistemul lucrează la două capete. Potrivit Sistemului „cacovean” trebuie să alegi între „Sodoma” vaccinării şi „Gomora” homeopatiei, iar dacă nu o faci, eşti un fariseu, un vierme bolnav incurabil.
  Dar cine sunt adevăraţii creştini, cine este adevărata Biserică pentru domnul doctor Cacovean?! Nu puteau fi altcineva decât ereticul şi masonul Samuel Hahnemann, şi „biserica” romano-catolică, de care nu avem voie să ne luăm, chiar dacă a ucis milioane de oameni în numele falsului creştinism, de fapt iudaism.

  Pentru noi lucrurile sunt clare, dar pentru domnul doctor Cacovean, din păcate, „ortodoxia” are la bază homeopatia, sau, altfel spus, „dacă homeopatie nu e, nimic nu e…” Şi nimic bun nu va fi pentru domnul doctor Cacovean.

 13. In perioada imedat urmatoare revenirii spre credinta am gasit „alternativa” homeopata numai ca dupa ce administram bilutele copiilor acestia deveneau nelinistiti si plangeau (desi de obicei erau copii linistiti), de fiecare data si tot de fiecare data cand tamaiam se linisteau. Astfel, dupa cateva reprize de tratament am renuntat la homeopatie. Pentru ca nu eram siguri ca am facut bine, am intrebat si Parintele duhovnic, un parinte deosebit, si ne-a spus scurt ca sunt de la cel rau si sa nu le mai folosim. Eram ceva mai destepti daca intrebam inainte dar asa am aflat pe pielea noastra si a fost destul de comvingator…

 14. Atentie ca in traduceri din rusa cuvantul fito terapie a fost tradus tendentios cu homeopatie ca sa spuna ca si Sfintii rusi acceptau homeopatia. CItiti Homeopatia, Stiinta? Credinta? Magie? de Oana si Alexandru Iftime , carte care se preda in multe Mitropolii din Grecia preotilor in seminarii speciale.

 15. Oameni buni care sustineti ca sunteti crestin-ortodocsi, va rog sa nu uitati ca una dintre calitatile care-l pun in evidenta pe un crestin este reprezentata de smerenie.

  Cu tot respectul, nu vad nici urma de smerenie la domniile voastre si vad cu totul altceva. 🙁

  Pe de alta parte, sunt doar o mana de medici care indraznesc sa ia pozitie PUBLICA impotriva sinistrului proiect al (farade)legii vaccinarii obligatorii, iar domnul doctor Cacovean este unul dintre acesti putini medici.

  Iar dvs, cei care gestionati acest site/portal v-ati gasit sa-l provocati si sa-l atacati tocmai pe domnul doctor Cacovean?

  Pentru mine, un crestin ortodox care nu se poate mandri cu faptul ca ar fi practicant (spre rusinea mea, recunosc) este mai mult decat ciudat sa vad „coincidenta” provocarii si atacarii domnului doctor Cacovean tocmaiu acum, cand suntem in plin razboi cu fanaticii care sustin impunerea vaccinarii obligatorii a copiilor si a majoritatii adultilor din Romania!

  Mai sus am vazut cum „neica nimeni” (adevarat „curaj” de crestin are cel care se teme sa isi asume ceea ce scrie, nu-i asa?) ne cere sa avem incredere doar in „medicina științifică, experimentală”. In acest caz nu pot decat sa deduc ca domnul/doamna neica-nimeni nu are nici o problema sa fim vaccinati cu forta/sub constrangere din moment ce actualele vaccinuri sunt rezultatul actualei medicini „stiintifice”.

  Nu tin minte sa fi apelat pana acum la homeopatie, dar am incredere in domnul doctor Cacovean (un OM care are curajul si demnitatea de a-si asuma PUBLIC tot ce spune si ce gandeste) si, daca va fi nevoie, nu voi ezita sa apelez la serviciile sale medicale.

  Pentru mine este ciudat sa vad cum se spune ca a apela la homeopatie (care se adreseaza trupului) ne-ar pune in pericol mantuirea si ma intreb daca cei care fac aceasta afirmatie stiu ca unele vaccinuri contin celule umane recoltate de la fetusi avortati sau daca stiu ca anumite marci de bauturi racoritoare carbogazoase folosesc fetusi de la copii avortati. http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/scandalul-care-zguduie-din-temelii-un-colos-pepsi-foloseste-celule-de-la-fetusi-avortati.html

  Cei care sustineti ca homeopatia ne-ar pune in pericol mantuirea nu ati consumat niciodata Pepsi Cola sau bauturi similare care au indulcitori artificiali obtinuti din celule derivate de la copii avortati?

  In acest caz nu va puneti in pericol mantuirea fiind precum canibalii din vechime care consumau carne de om?

  Inca un amanunt : de cata „dragoste” crestina considerati ca dati dovada atacand un om si un medic cum rar se mai gaseste prin aceasta tara? Vorbiti cu pacientii domnului doctor Cacovean, va rog.

  In incheiere va rog sa nu uitati ca smerenia da adevarata masura a crestinului traitor.

  Eu cel putin nu am pretentia de a fi un crestin traitor (spre rusinea mea chiar nu sunt), dar este socant sa vad oameni carora le este frica (acest fel de frica nu cred ca este de la Dumnezeu) sa isi asume PUBLIC ceea ce scriu si care pretind ca ar fi crestini traitori. D ece anume va temeti din moment ce dvs sunteti preocupati de mantuirea sufletelor voastre? Va temeti de cei care, in cel mai rau caz, v-ar putea face rau strict pe planul fizic? In acest caz unde este crestinismul dvs?

  Va cer scuze daca acest comentariu vi se va parea unora prea dur, insa este in mod real dureros pentru mine sa vad cum ati sarit la gatul unui medic cum putini se mai gasesc in aceasta tara, sarind la gatul acestui medic in numele Crestinismului!

  Cu respect,

  Stoian George-Daniel

  https://luptapentruviatata.wordpress.com/

  1. Daca o sa cautati pe acest portal, noi am expus argumentele anti-vaccin si anti-transplant de organe ale dlui doctor, doar ca am supus dezbaterii si aspectul legat homeopatie. Se poate discuta civilizat si argumentat, incat adevarul sa iasa la iveala si sa ne folosim cu totii.

   1. Aceasta nu este o discutie, ci raspunsuri la calomniile pe care le aduceti la adresa mea si a homeopatiei.
    Dumneavoastra si majoritatea comentatorilorilor, aveti idei fixe, denigratoare la adresa homeopatiei si a mea.
    Nu aveti pregatirea necesara, nu sunteti in domeniu, exprimati pareri personale si va folositi de citate care nu reprezinta pozitiile oficiale ale BOR.
    Nu exista nici o diferenta intre voi cei care va legati de homeopatie si aia care il faceau pe Galileo Galilei eretic.
    Va aflati intr-o grava eroare atunci cand criticati homeopatia si va legati de o metoda de tratament hipocratica, moderna, eficienta.
    Vad totusi o parte pozitiva in acest articol, contribuie la selectarea pacientilor care trebuie sa ajunga la mine. Sa ajunga la mine doar pacientii nebatuti in cap, aia sinceri, credinciosi, nemarcati de rautate, prostie, psihopatie, nebunie. Oamenii insemnati sa mearga la doctorii pe care-i merita. Caci, nu-i asa, acum stiti cei ce ganditi conform anatemei aruncata de autorul articolului, cam ce hram port si va puteti feri de mine: sa nu-mi bateti la usa cei ce veniti nu sa va faceti bine, ci sa sariti sa muscati mana ce va este intinsa. Cu asemenea specimene si Iisus s-a lasat pagubas. Argumentele sunt ca un fel de semne pe care le cereau evreii de la Iisus si stiti foarte bine ca Iisus a lasat poporul acela fara semn, ca degeaba l-ar fi dat, ei tot nu ar fi crezut. Semne exista peste tot si despre homeopatie. Cum se face ca eu sunt in pozitia asta si voi in cealalta luntre? Pentru ca voi aveti ochelarii vostri cu filtru si nu vreti sa vedeti altceva decat ce va convine si strambati cu mintea voastra si lucrurile drepte. Ia sa ramaneti voi in luntrea voastra, ca homeopatia, asemenea margaritarelor, nu este pentru porci. Exista destui oameni care merita sa beneficieze de homeopatie ca sa vina vreunul dintre voi sa-mi ia din timpul oamenilor care merita. Iar cand voi predica si tine slujbe, sa nu imi intrati in biserica si sa mergeti la ala care a scris articolul sa va tina slujba si sa va trateze!

    1. N-ai voie sa fii preot, omule doctor, care fara puterea Lui Dumnezeu nu poti faci nimic bun. De unde moda aceasta sa alergati dupa multi iepuri pentru imagine laudativa si sa fiti si ingeri pamanteni cu pantofi lacuiti ? Preotia nu e o meserie oarecare si infaptuirea cum se cuvine a acestei sfinte chemari nu mai lasa loc altor indeletniciri pamantesti platite de stat. De aceea Sfintii au oprit pe preot sa se implice in politica, negustorie si chiar medicina. Ceea ce face media promovand persoane din cler care imbraca si halatul alb este o uneltire diavoleasca pusa la cale prin mai marii lumii acesteia care va imputina cu timpul adevaratii rugatori. Tot ceea ce faceti sa aveti indreptar din Sfintele Scripturi si scrierile Sfintilor Parinti. Parerea noastra personala e nesemnificativa, chiar daca suntem scoliti cu zeci de diplome si apreciati zilnic de sute de oameni.

 16. M-a cam dezamagit d-nul doctor Cacovean. Si daca nu l-am distribuit la greu… Totusi, sa facem in continuare front comun impotriva vaccinarii obligatorii.

 17. Cu oamenii care nu au pregatire in domeniu nu pot fi purtate discutii de nici un fel. Voi nu aveti argumente decat sentimente si resentimente ilogice, nestiintifice, nu sunteti medici si veniti cu citate si pareri. Eu sunt medic, doctor in stiintele medicale, medic primar chirurg, autor de capitole de tratate de patologie chirurgicala cardiovasculara, acupunctor, homeopat si viitor preot. Pentru cine nu stie, sunt student la teologie ortodoxa si profesorii mei de la Bucuresti, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Iustinian Patriarhul inclusiv Preafericitul Daniel, nu au nimic impotriva homeopatiei. Homeopatia nu este nimic din ce afirmti voi aici, este o metoda de tratament infierata in stil de inchizitie de niste oameni care nu sunt preoti, nici medici, nici nu reprezentati pozitia oficiala a BOR, ci alcatuiti o grupare rebela, cu complexe majore si frustrari, irationala, acuzatoare in stil paranoic a ce nu intelegeti, aflati in treaba, in eroare majora si confuzie. Voi nu sunteti crestini, ci farisei si sapatori la adresa ortodoxiei, nu va respectati medicii si nici ierarhia bisericii, incklusiv articolul acesta, scris la adresa unui medic viitor parinte este o rautate nejustificata, o calomnie si un act necrestin. Un crestin adevarat se ocupa de problemele reale cu care are de a face ortodoxia, nu de atacarea medicilor si studentilor la teologie pe teme paranoice cu privire la specialitatile medicale. Voi va atacati biserica mai si ati facut bisericuta separata, voi nu mai sunteti ortodocsi ci sectanti si grupare de diversiune si faceti rau ortodoxiei prin activitatea voastra subversiva.

 18. Păi, domnule doctor viitor preot, Adrian Cacoveanu, rămâneti dv in „ortodoxia“ dv, împreună cu PF şi ereticul Patriarh şi pe noi lăsa-ţi-ne aşa nestiutori în ale medicinei, dar următori ai Sfinţilor Părinţi. Nu vă obligăm să ne urmaţi pe drumul nostru „sectant“.
  Noi nici nu vă jignim, nici nu vă urmăm, dar nici nu întoarcem obrazul la calomniile şi injuriile nimănui. Întoarcem obrazul doar aşa cum îndrumă Sf. Scriptură.
  1. Ce argument „ştiinţific“, ca urmare a multelor diplome, aveţi pentru următoarea întrebare: Cum poate o diluţie până la nimic să vindece ceva?
  2. Cum de nu comentaţi nimic, ba chiar ocoliţi postarea unui confrate cu tot aşa de multe diplome ca dv. – dr. Alexandru Anastasiu.
  Tot ne repetaţi că nu puteţi purta o discuţie cu noi „neştiutorii“. Dialogaţi vă rog cu confratele dv, dr, Anastasiu. Şi noi vom urma argumentele care ni se vor părea pertinente.
  În rest, Dumnezeu să vă căşăuzească paşii spre mântuire dv şi nouă tuturor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.