X

Iranul AVERTIZEAZĂ: ,,Dacă EUROPA doreşte să se transforme într-o AMENINȚARE, vom MĂRI raza RACHETELOR noastre”

de null

Şeful adjunct al Gărzilor Revoluţionare iraniene a avertizat Europa că dacă ameninţă Teheranul, Gărzile vor mări raza de acţiune a rachetelor la peste 2.000 de kilometri, a informat sâmbătă agenţia de presă Fars, citată duminică de Reuters.

Franţa a cerut un dialog „fără compromisuri” cu Iranul despre programul său de rachete balistice şi o eventuală negociere
în legătură cu problema separată a acordului nuclear al Teheranului din 2015 cu puterile mondiale.

Iranul a declarat în repetate rânduri că programul său de rachete este defensiv şi nu negociabil.

„Dacă am menţinut raza (de acţiune a) rachetelor noastre la 2.000 km, nu este din cauza lipsei de tehnologie… Noi urmăm o doctrină strategică”, a declarat generalul de brigadă Hossein Salami, potrivit Fars.

„Până acum nu am simţit Europa ca o ameninţare, aşa că n-am mărit raza rachetelor noastre. Dar dacă Europa doreşte să se transforme într-o ameninţare, vom mări raza rachetelor noastre”, a adăugat el.

Statele Unite au acuzat Iranul în această lună că au livrat rebelilor houthi din Yemen o rachetă ce a fost trasă în Arabia Saudită în iulie şi au cerut Naţiunilor Unite să facă Teheranul responsabil pentru încălcarea a două rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU.

Iranul a negat furnizarea către houthi de rachete şi arme.

Luna trecută, şeful Gărzilor Revoluţionare ale Iranului, general-maior Mohammad Ali Jafari, a declarat că raza de acţiune de 2.000 de kilometri a rachetelor iraniene ar putea viza „majoritatea intereselor şi forţelor americane” în regiune şi Iranul nu are nevoie să o extindă.

Potrivit lui Jafari, raza de acţiune a rachetelor balistice se bazează pe limitele stabilite de liderul suprem al ţării, ayatollahul Ali
Khamenei, care este şeful forţelor armate.

Iranul are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu şi unele dintre rachetele sale ghidate de precizie pot lovi Israelul.

Statele Unite afirmă că programul de rachete al Iranului este o încălcare a legislaţiei internaţionale deoarece rachetele ar putea transporta focoase nucleare în viitor.

Iranul neagă că încearcă să obţină arme nucleare şi afirmă că programul său nuclear este destinat exclusiv uzului civil.

Statele Unite au impus sancţiuni unilaterale Iranului, declarând că testele sale cu rachete încalcă o rezoluţie ONU cerând Teheranului să nu întreprindă activităţi legate de rachete capabile să transporte arme nucleare.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. de ce ati scris cu litere mari AVERTIZEAZA?

    tineti mai noi cu Iranul fundamentalist?

    Iranul o sa fie facut praf si pulbere daca incearca ceva

    totul e un bluf de poker diplomatic vorbe fumigene in cateva luni sunt ocupati de nato si sua daca vor si rusia si china nu pot face nimic ca nu risca un razboi cu nato

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.
pixel