X

KYRIL al Rusiei va organiza un alt sinod panortodox? Între 2-5 decembrie, ss Daniel alături de alți patriarhi ortodocși vor merge la Moscova

Inquam Patriarhul Kiril Patriarhul Daniel Kiril Daniel

Conform unor surse din Patriarhia România, Prea Fericitul Daniel, patriarhul României și mitropolitul Munteniei și Dobrogei, va efectua, la începutul lunii decembrie, o vizită la Moscova, la invitația Patriarhului Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii.

PF Daniel participă alături de alți patriarhi ortodocși la Moscova, la sărbătorirea celor 100 de ani de la restaurarea patriarhatului Bisericii Ruse. Vizita PF Daniel va avea loc între 2 și 5 decembrie, spun sursele STIRIPESURSE.RO.

La fel ca și vizita istorică a patriarhului Kiril în România, luna trecută, prima după 1990, și cea a PF Daniel în Rusia are acest caracter. Conform informațiilor noastre, ultimul patriarh român care a vizitat Moscova a fost PF Nicodim, între 23 octombrie – 7 noiembrie 1946.

După al Doilea Război Mondial, la cererea puterii sovietice, autorităţile române au făcut presiuni intense la adresa patriarhului Nicodim de relansare a relaţiilor bisericeşti româno-ruse după întreruperea survenită de măsurile antireligioase luate de puterea bolşevică după 1918. A fost ultima vizită a unui patriarh român la Moscova. Urmașii săi, Justinian, Iustin și Teoctist, nu au acceptat vreo invitație venită din partea bisericii ortodoxe ruse.

Patriarhia Română, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Vasile Bănescu, a confirmat informația prezentată de STIRIPESURSE.RO.

”Da, intre 2 și 5 decembrie, PF Daniel este invitat, alături de alți patriarhi și întâistătători ortodocși, la aniversarea celor 100 de ani de la restaurarea patriarhatului Bisericii Ruse. Nu este, așadar, o vizită bilaterală!”, a punctat Vasile Bănescu.

La fel ca și vizita istorică a patriarhului Kirill în România, luna trecută, prima după 1990, și cea a PF Daniel în Rusia are acest caracter. Sunt prevăzute întâlniri cu liderii Bisericii Ruse, în frunte cu patriarhul Kirill, și, foarte probabil, și cu președintele Vladimir Putin. Vizita a fost convenită după discuția din 26 octombrie dintre Întâistătătorii celor doua biserici. Ei au făcut schimburi de informații cu privire la problemele religioase și relațiile între cele doua biserici.

NOTĂ OrtodoxINFO

Dacă ținem cont și de avertismentul PS Longhin Jar, că la acest sinod se va adopta un nou catehism neortodox, se pare că pseudo-sinodul din Creta trece la faza de punere în practică.

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. Deci acest lucru ar insemna sfirsitul lumii vrem nu vrem , asta ne-au proorocit si Sfintii Parinti cred nu ? Daca se da acordul Sinodului din Creta , deci sa invadeze erezia in Biserica Ortodoxa , atunci cei mai multi vor fi de partea lui Arie ereticul si cei putini crestini ortodoxi cu multa credinta se vor ascunde pe unde vor putea de ereticii noii ere a lui satana . Este clar ca va avea loc sfirsitul lumii fara ca multi dintre noi sa inteleaga din cauza necredintei . Deci ce sa mai asteptam !!!! Neaparat sa punem mina pe cartile Sfintilor Parinti si sa urmam sfaturile lor pentru mintuirea noastra . Doar prin rugaciune si post ne va arata calea Hristos spre mintuire . Acum depinde de fiecare dintre noi .

 2. Sa nui uitam pe parintii sfintiti ai zilelor noastre cum ar fi parintele Iustin Pirvu , Parintele Ilie Cleopa , parintele Arsenie Papacioc si alti parinti si bineinteles si atentie la parintii din zilele noastre care lupta impotriva
  ereziei

 3. Sunteti eretici ortodox dezinfo. Pseudo-sinodul din creta a fost deja pus in practica pt ca toti cei care nu l-au recunoscut au fost indepartati. Iar cei care au recunoscut pe eretici ca Biserica tipul radeni, botosani si alte cazuri au cazut tot in erezie. Nu poti accepta si recunoastè pe eretic ca Biserica pt ca ai cazut tu din Biserica si marturisire daca ai facut aceasta numai cu un cuvant. Deci cum se face ca il numiti pe longhin episcop cand este eretic? Si cum puteti spune hula sa ca se face sinod al Bisericii de catre eretici??? Au innebunit cu totii si experimentul pitesti nimeni nu il vede.!! Rusine! Propovaduiti minciuni!

  1. Alexandru! Pe ce va bazati? Se pare ca vorbiti ca sa nu taceti! Dumneata est singurul ortodox! Smeriti-va si rugati-va ca inca n-ati inteles nimic! Pacat!

 4. Sa stam bine sa stam cu frica sa luam aminte.

  Frati crestini,acum in zilele noastre ne scapa numai multa rugaciune din inima,fapte bune cu smerenie.

  Caci toata Biserica oficiala e in erezie incit siau pierdut Harul Duhului Sfint.
  A mai ramas ici colo cite o scintee de credinta.

  Rugativa ca sa nu cadem in ispita.Amin!
  +Episcop Maxim (РПЦЗ-B)

 5. De la o aniversare cu invitati la un sinod este cale lunga.Chiar nu mai stim semnificatia cuvintelor?Trebuie sa stea cineva cu DEX-ul sa va arate ce inseamna fiecare cuvant ? Va decredibilizati prin manipularea grosiera a unor astfel de stiri…

 6. IPS Longhin, daca n-ar fi fost ORTODOX, nu ar fi atras atentia asupra pericolelor. Trebuie sa te ridici la nivelul smereniei lui, ca sa intelegi (sau daca nu intelegi, sa te abtii); bineinteles ca asta nu este o porunca, fiecare alege. Alexandru, stiu ca esti bine intentionat; te rog nu arunca cu piatra, ca PIATRA te va sfarama; sunt aspecte care nu se pot intelege logic, etc. – discernamantul este un dar de la Dumnezeu, nu ne nastem cu el. Iertati, Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!