X

Credința cea nouă în zeul Occident- adevărata religie de stat a României

Occidentalismul a devenit un soi de religie

Când mă mai nimeresc în fața câte unui text din ăsta, „deontologic” sau telefist, nu pot să nu mă simt ca în fața unei mitologii religioase.

Dumnezeul este „Occidentul”. Acest dumnezeu ne promite accesul la paradisul deplinei integrări euro-atlantice (simpla aderare nu e suficientă- e ca „mântuirea obiectivă” din dogmaticile creștine”).

Dar pentru asta trebuie să dovedim că suntem vrednici. Trebuie să nu comentăm voința Occidentului, oricare ar fi aceasta. De asemenea trebuie să fim atenți să nu cumva să greșim în contra profeților și sacerdoților acestei religii: ambasadorii, oengiștii sau deontologii.

E nevoie și de o asceză, de o luptă interioară care să te facă demn de statutul de „occidental”. Ca în orice religie e necesară o tăiere a voii și o negare a vechilor credințe. Cum ai putea accede la starea paradisiacă de occidental dacă nu accepți morala și moravurile occidentale?

Homosexualitatea,disprețul față de fosta religie creștină, intoleranța numită corectitudine politică și fanatismul ideologic împachetat sub numele de toleranță, sunt valorile ce trebuiesc asumate. Altfel….

Ah, și e foarte important să te rupi de vechea lume. Nu ai cum să fii un adept autentic al dumnezeului Occident dacă nu disprețuiești știrbii, proștii și votanții PSD. Și mai ales să urăști.

Dacă disprețul tău nu capătă forma urii și a agresivității verbale, dacă nu se lasă cu jigniri, credința ta e….cam știrbă. Și știrbii nu sunt deloc ok, o știm din scrierile lui Gabriel Liiceanu.

La fel, trebuie să nu comentăm niciodată când Occidentul își ia partea. În definitiv, dacă nu vine Occidentul să ne fure, există tot timpul riscul ca să ne fure rușii, pesediștii și vecinii, demonii necesari pentru ca această credință să fie funcționabilă. Și decât să ne fure demonii, mai bine să facem sacrificii zeului, nu?

De altfel e imposibil să ai vreun dubiu cu privire la perfecțiunea Occidentului dacă nu ești ispitit de vreunul din acești trei demoni. De aceea pro-occidentalul nu va accepta nicio critică adusă dumnezeului lui decât sub rezerva că cel care o aduce este fie omul rușilor, fie al ungurilor, fie al pesediștilor…

Există și un ritual bianual: acela al participării la mitingurile anticorupție. De asemenea există și o sărbătoare anuală: cinstirea momentului Colectiv, când, nu contează că a avut loc un accident teribil, provocat de inconștiența organizatorilor unui eveniment dar și a participanților care s-au înghesuit într-o fabrică dezafectată la un concert gratis, ci contează faptul că….PSD-ul e de vină și corupția ucide. Că așa a spus profetul Klemm, nu e așa?

Categorii
Anti-românism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Bine scris articolul. Mosul asta Klemm, ca si ceilalti, ai Germaniei. Angliei, Olandei merita cate un sut in posterior si…. afara! In loc sa fie sutati, sunt pupati. Sa fie sanatosi.

  2. Mai sunt si alti zei ai noii religii: banii (Lei, Euro, Dolari) si televiziunile la care se inchina de dimineata pana seara, romanasii nostri, dealtminteri declarati in proportie de 87 % crestini ortodocsi. Ce mai conteaza ca romanii au la activ circa 22 de milioane de avorturi din 1958 si pana acum? Noi suntem romani si credinciosi si stapani aici in Romania, desigur! Asa ne tot place sa spunem asta sus si tare! Ramane s-o creada si Bunul Dumnezeu, dar tare mi-e teama ca si-a cam intors demult fata de la poporul roman. Doamne iarta-ne ca suntem pacatosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!