X

SUTE de MII de carduri ale românilor au ajuns la vânzare pe DarkWeb (DarkNET)

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De Black Friday, sute de mii de carduri bancare ale românilor au fost scoase la licitaţie pe dark web de hackeri.

Specialiştii în securitate cibernetică spun că este prima dată când cardurile ajung să fie tranzacţionate pe piaţa neagră, după ce au fost furate. Până acum, hackerii nu au fost interesaţi de conturile românilor pentru că nu erau mulţi bani în ele.

Pe internetul ascuns, numit “dark web”, au apărut la vânzare date de pe cardurile deţinute de sute de mii de români: unele costă doar 1 dolar, în vreme ce altele ajung şi la 500 de dolari, pentru un singur card.

Specialiştii în securitate cibernetică pot doar estima câte astfel de carduri au ajuns să fie scoase la vânzare pe internetul ascuns: şi asta pentru că aici există sute de platforme online, dedicate celor care vând sau cumpără astfel de date. Ele ajung aici după ce infractorii cibernetici au cules datele bancare prin fraudă.

Fie le-au furat de pe internet, atunci când un client a cumpărat ceva de pe un site, fie le-au sustras când victima a scos bani de la un bancomat pe care a fost montat un cititor de card, toate aceste informaţii sunt adunate şi vândute celui care plăteşte mai mult, pe dark web

Ștefan Tănase, expert în securitate cibernetică: “

Până acum câţiva ani de zile, atacatorii nu erau foarte interesaţi de cardurile din zona asta a lumii, din simplul motiv că limitele de credit pe cardurile de credit ale românilor nu prezentau interes pentru infractorii cibernetici. Lucrurile au început să se schimbe.

De cele mai multe ori, posesorul cardului nici nu ştie că datele lui au fost furate. Află doar când descoperă că i-a fost golit contul.

Dacă, spre exemplu, banca ce i-a emis cardul observă tranzacţia suspecta, îl anunţă şi îi recomandă să blocheze cardul. Mai mult, dacă tranzacţia a reuşit, iar omul a rămas fără bani, atunci banca îi returnează fondurile furate.

Ca să nu ajungeţi victime ale hackerilor, specialiştii în securitate cibernetică vă recomandă să activaţi opţiunea care vă notifică prin SMS de fiecare dată când retrageţi bani de la bancomat sau faceţi o plată online.

NOTĂ OrtodoxINFO
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

9 comentarii

 1. articol orecum inutil…caci cititorii acestui site…daca tot se pretind ortodocsi ar trebui SA NU AIBE CARD si deci subiectul sa nu fie interesant…

  dar in fine….

  as fi curios daca s-ar putea face un sondaj printre cei care frecventeaza siteul asta cati au card?

  si de ce il au( in caz ca au)?

  doar exista alternativa sa iti scoti banii cash de la ghiseu…si fara sa te mai satanizezi cu CIP-ul aferent

  1. sunt foarte multi cititori noi, care prin intermediul acestui portal intra in contact cu Ortodoxia, deci e de folos articolul pentru a le arata riscurile, cel putin lumesti, detinerii unui card.

 2. Eu unul am card caci altfel nu am cum sa iau salariul. important in cazul furtului e sa nu avem descoperit de cont, overdraft, sau daca avem sa avem cat mai putin ca in cazul furtului sa nu pierdem prea mult. Iar plata online cu cardul pt diverse produse sa o facem de pe alt card cu alt cont bancar. Asta e tragedia ca trebuie sa traim in aceasta societate condusa de satanisti si sa ne smerim in mijlocul oamenilor faradelege. De smerit e greu sa ne smerim si in mijlocul familiei, caci a ne calca pe inima, a ne smeri, a ne taia voia e greu oriunde si cu oricine. Noi ne plangem insa primii crestini traiau in catacombe, in buncare – termen actual, si ziua vietuiau printre romanii pagani si evreii satanisti, antiHristi. Poate ca si detinerea uni card de salarii si cnp-ul are influenta asupra sufletului meu avand in vedere tulburarea mea sufleteasca. Ca sa fac? Card de sanatate nu am, buletin n-o sa accept si o sa raman pe drumuri caci fara buletin chiar nu mai poti face nimic. O sa fie naspa. Dar cat se mai poate merg inainte. Dumnezeu cu mila!

  1. @ Adi

   nu te mai amagi cu chesti de genul : ” Eu unul am card caci altfel nu am cum sa iau salariul. …”

   si eu muncesc pe salariu…si in ziua de plata ma duc la banca la ghiseu si imi scot banii cash de la ghiseu….desi casiera mereu ma intreba de ce nu merg la ATM si de ce nu imi fac card…am obosit sa mai raspund serios la intrebarile ei stupide…

   si ii spun ca imi place vocea ei si vreau sa o aud …

   deci nu te mai mintii ca nu ai solutii…..totul e sa vrei

   1. 🙂 Asa si eu trebuie sa raspund la intrebarile medicului de familie care se uita ca la masini boțite la mine, nu intelege de ce nu iau cardul. Multumesc! Recunosc ca is cam dependent de card caci am mai cuparat si de pe net din China si de acolo nu stiu sa poti cumpara fara card. Pe de alta parte Sfantul Stefan cel Mare, domnitorul, si toti stramosii nostri nu aveau nici macar curent electric iar noi ne plangem ca nu beneficiem de nu stiu ce facilitati. Asa e. 🙁

 3. @Adi
  1. Cardul de la banca se poate refuza: ridici banii de la ghuseu, pe baza buletinului, dat plaresti un comisin de obicei sub 10 lei. Eu am refuzat sa iau cardul, si dupa ce am semnat, mu s-a spus ca ma prezint la banca si eidic periodic salariul. Nu vad de ce nu poti mege la banca, sa faci cerere de restituire a cardului pe motiv de constiinta, dupa care sa-ti ridici banii de la ghiseu platind un comision mai mare.

  2. Daca ai nevoie de asistenta medicala, te duci la CAS, ridici cardul de sanatate, si pe loc faci o cerere pt a-l returna. Dupa ce il returnezi, solici o cere de adeverinta pe 3 luni, timp in care te bucuri de toate drepturile unui asigurat; trebuie sa ai 2 copii xerox ale buletinului de identitate format A4. Dupa trei lun poti reinnoi adeverinta.

  Prin urmare, azi poti inca sa te mai descurci fara carduri.

 4. @Adi: Dupa parerea mea, plata prin card este o afacere intre tine si banca. Cei de la servici a obligatia sa verse banii in cont si cu asta basta. Nu exista nici un motiv ca sa fie afectati daca ridici banii de la ghiseu sau prin card.

 5. Sfintii Parinti despre carduri (texte patristice):
  “De aceea, Sfintii Parinti ne avertizeaza si ne explica ca oamenii vor tine pecetea Antihristului inainte ca el sa apara (Sf Chiril al Ierusalimului si Sf Efrem Sirul), Sf Andrei si Sf Areta al Cezareei, vorbund despre anii apocaliptici, proorocesc lucruri cutremuratoare despre cardurile electrinice satance cu numarul 666 si mai ales despre cele care vor fi primite in mod obligatoriu si care va purta si fotografia posesorului. Mai ales pecetluirea o numesc Sfintii Parinti POSIFUN ENDRIVI (P.G. 106, 340), adica avertizeaza ca satana va da oamenilor ca o mica placuta (ca o carte de joc) prin care votau oamenii in acea perioada, scriind pe ea (placuta) numele dorit. Cuvantul ENDRVI inseamna placuta de carte de joc, exact cum arata cardul electronic satanic cu 666, care peste putin timp va deveni cardul electronic al cetateanului.”

  Spovedana unui monah de la Muntele Athos, ed Areopag, Bucuresti 2012, pag. 59

 6. Exact ce spunea sf Paisie Aghioritul …va vor arata slabiciunea acestui sistem de carduri, ca sa poata trece la urmatorul nivel, unul mai “sigur”…care te duce fara scapare in bratele lui antihrist!
  Asta nu inseamna ca mai poti avea card pana la pecetluire. Daca nu renunti acum la el, nici atunci nu vei renunta, cand statul iti va prezenta cel mai “sigur” sistem…aceiasi scuza vei gasi si atunci!
  Daca acum cand avem posibilitatea sa alegem optiunea clasica, fara cipuri, dovedim ca suntem dependenti de cumparaturi cu cardul si gasim tot felul de scuze…la ce sa ne asteptam cand nu va mai fi nicio posibilitate de a folosi metoda clasica?!
  Atunci vom avea o “scuza mult mai bine intemeiata”! Doamne fereste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button