X

Motivul AMÂNĂRII REFERENDUMULUI pentru redefinirea familiei în Constituție? Curtea de Justiție a UE ar putea da în MARTIE 2018 o decizie ce va obliga toate statele ce nu recunosc „căsătoriile gay”

Image result for curtea europeana de justitie coman hamilton

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a inceput marti audierile in cazul cetateanului roman Adrian Coman care incearca sa obtina rezidenta legala pentru sotul sau american, Clai Hamilton, scrie New York Times, citat de hotnews. Acestia, cer, propriu-zis, recunoasterea casatoriei lor in Romania, „casatorie” oficializata la Bruxelles in 2010. Daca instanta se pronunta in favoarea lor, impactul va fi considerabil pentru Romania, dar si pentru tarile din interiorul UE in care casatoriile homosexuale nu sunt oficiate si nici recunoscute, intrucat ar determina acordarea cuplurilor de acelasi sex, casatorite pe teritoriul UE, drept de sedere si de munca.

Cazul, spun expertii, ar putea determina daca partenerii de acelasi sex ar putea avea cateva dintre aceleasi beneficii ca sotii heterosexuali in interiorul blocului UE, indiferent de pozitia tarilor privind casatoria intre persoane de acelasi sex.

„In fata Curtii am sustinut faptul ca libertatea de circulatie trebuie sa fie un drept aplicat in realitate pentru toti cetatenii, si nu unul imaginar cand vine vorba de persoanele gay. Asta inseamna ca o familie casatorita, formata dintr-un cuplu de acelasi sex, sa poata beneficia de prevederile Directivei 38/2004 privind libera circulatie si in Romania. Ca sa se poata intampla asta, autoritatile romane trebuie sa recunoasca faptul ca odata ce doi soti de acelasi sex si-au incheiat legal casatoria intr-un alt stat membru si ca au drepturi egale cu cele ale sotilor de sex opus privind sederea in Romania”, a declarat Iustina Ionescu, avocata de drepturile omului care reprezinta familia Coman-Hamilton si Asociatia ACCEPT, arata un comunicat al ONG-ului.

Efectiv, o decizie ar determina Romania si alte cinci tari – precum si orice tara care adera la Uniunea Europeana in viitor – sa acorde cuplurilor de acelasi sex, casatorite pe teritoriul UE, drept de sedere si de munca.

Pozitia ACCEPT a fost sustinuta de reprezentantii Comisiei Europene, care au participat la audiere. Acestia au subliniat faptul ca, in scopul aplicarii Directivei privind libera circulatie, trebuie recunoscute casatoriile incheiate oriunde in lume, inclusiv intre parteneri de acelasi sex. Comisia Europeana a aratat ca exista o evolutie clara in UE privind recunoasterea si protectia cuplurilor gay, avand in vedere ca 22 din 28 de state membre ofera fie casatorie, fie parteneriat civil, ca forma de reglementare juridica. „Argumente similare a depus în scris în scris şi Olanda. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, reprezentat de Preşedintele Csaba Asztalos, a susţinut faptul că persoanele de acelaşi sex căsătorite pe teritoriul UE şi aflate într-o situaţie similară cu cea a lui Adrian şi Clai trebuie să aibă posibilitatea de a îşi stabili reşedinţa ca cetăţeni UE în România, pentru a respecta principiul egalităţii şi demnitatea umană”, afirmă asociaţia, precizând că la audieri s-au prezentat împotriva familiei Coman-Hamilton statul român, dar şi reprezentanţii Poloniei, Ungariei şi Letoniei, conform news.ro.

Decizia CJUE este aşteptată în următoarele luni, unele surse precizând că ar fi vorba de luna martie din 2018.

Ştirea referitoare la acest caz este preluată şi de New York Timesc, care citează jurişti potrivit căora decizia CJUE va avea un mare impact în ceea ce priveşte abordarea casatoriilor dintre persoanele de acelaşi sex în toarte statele UE.

„Este prentru prima dată când Curtea Europeană de Justiţie este chemată să decidă dacă termenul „soţ” se referă şi la o persoană de acelaşi sex”, a declarat Robert Wintemute, care predă legislaţia privind drepturile omului la King’s College Londra.

Putem trage concluzia de ce se tot amână Referendumul pro familia tradițională, când ar fi trebuit organizat încă din primăvara acestui an. Scena politică din România este mai mereu în scandal, încât valorile noastre tradiționale sunt călcate în picioare de neaveniți veniți din locuri uitate de Dumnezeu.

Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. Atunci se va vedea dacă politicienii noştrii care incă mai tin cu Biserica, au sau nu sange in instalatie,atunci se va vedea pe fată ce vor hatăra Episcopii noştrii. Vor respecta legea şi vor fi in afara mantuiri sau Biserica va intra in catacombe, ca in primele veacuri.

 2. „trebuie recunoscute casatoriile incheiate oriunde in lume” . Chiar asa?
  In cazul asta, daca o europeana este una dintre cele 4 neveste ale unui arab, statul roman trebuie sa recunoasca poligamia? Sau alte chestii mai ciudate?
  Duce-v-ati pe pustie cu Curtea voastra de „justitie”!….

 3. Din păcate prin semnarea documentelor din Creta de către reprzentantii BOR care de fapt nu au reprezentat voința credincioșilor ci a domniilor lor acum au început sa impună cu forță ceea ce vor lucrând mana in mana cu politia si jandarmii este ca pe timpul inchiziției si vor mai urma .

 4. Sa ne amintim: Romania a aderat la UE fara referendum, intrucat in Constitutia din 2003 a fost prevazut faptul ca acesta este atributul Parlamentului.
  In 2012 s-a organizat un referendum pentru demiterea lui Basescu, si foarte multi austrigat sus si tare ca vointa poporului a fost calcata in picioare (si asa a fost).
  As vrea sa vad daca acestia vor permite ca vointa poporului sa fie din nou calcata in picioare, prin neorganizarea referendumului pentru casatorie si acceptarea Diktatului UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Citiți și

Close