X

CONSIDERAȚI BUN MODELUL ELVEȚIAN? Populația să fie obligată să știe să folosească o armă, iar cei ce au făcut armata să-și ia armele acasă

de Saccsiv
Imagine similară
Foto: http://www.businessinsider.com/r-swiss-tell-eu-hands-off-veterans-assault-rifles-2016-8

Un nene zicea asa:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

“Cetatenii inarmati sunt prima linie de aparare, cea mai buna dar si ultima impotriva tiraniei”

 

Cititi va rog mai multe la:

Citatul zilei (Edward Abbey): “Cetatenii inarmati sunt prima linie de aparare, cea mai buna dar si ultima impotriva tiraniei”

De aceea in SUA se si duce o furibunda campanie de dezarmare a cetatenilor:

Cititi va rog si:

CONFISCAREA ARMELOR DE FOC – promovată furibund de mass-media din SUA ca urmare a ATENTATELOR comandate de ELITE

Se pare ca actualmente singurul stat caruia deocamdata nu ii este frica de proprii cetateni este Elvetia.

Iata ce putem citi la Ţara care nu a participat la NICIUN RĂZBOI în istoria sa este una dintre cele mai înarmate DIN LUME! de pe Cotidianul:

 

Această ţără se află pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul proprietarilor de arme, serviciul militar este obligatoriu, dar nu a participat niciodată la un război.

Elveţia se situează pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul proprietarilor de arme, estimându-se că există 3,4 milioane de arme la o populaţie de aproximativ 8 milioane de oameni. Elveţia este depăşită doar de Statele Unite ale Americii, cu 89 de arme la suta de locuitori şi de Yemen, cu 55 de arme la suta de locuitori.

Una dintre explicaţii ar fi aceea că Elveţia are un sistem militar naţional aparte, care se bazează mai mult pe “miliţiile” cetăţeneşti. Oricare bărbat elveţian între 18 şi 34 de ani efectuază un stagiu militar obligatoriu şi are dreptul să deţină o armă de asalt sau un pistol, la el acasă, pentru a fi astfel pregătit să îşi apere ţara.

Istoricii elveţieni cred că tocmai acest sistem ar fi descurajat Germania nazistă să invadeze Elveţia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Elveţienii s-au pronunţat într-un referendum, anul acesta, în favoarea menţinerii stagiului militar obligatoriu, circa 73% dintre ei respingînd propunerea organizaţiei pacifiste “Pentru o Elveţie fără armată” (GSsA) ca serviciul militar obligatoriu să fie eliminat şi să se creeze o armată alcătuită din voluntari sau din militari profesionişti.

Numărul deceselor cauzate de arme de foc în Ţara Cantoanelor este de trei la 100.000 de locuitori, destul de mic comparativ cu cel din SUA unde, potrivit statisticilor, este de 10,3 la 100.000 de locuitori.  În Europa, Elveţia este a doua ţară, după Finlanda, cu cele mai multe decese cauzate de armele de foc.

 

Nu stiu de unde au luat clasamentul acela de la finalul articolului. Caci, de exemplu, la Vezi care este cea mai liniştită ţară de pe planetă, de pe Romania tv, scrie cu totul altceva:

 

Revista Forbes a publicat clasamentul celor mai liniştite ţări de pe Pământ, realizat de Institutul pentru Economie şi Pace de la New York.

[…]

Datele privesc gradul de siguranţă internă şi numărul de conflicte şi de omucideri pe teritoriul ţării respective.

În funcţie de aceste coordonate, Islanda, ţară cu 320.000 de locuitori, cu o densitate a populaţiei de 3,1 locuitori/km2, situată în apropierea cercului polar, ocupă primul loc. Ea este urmată, în ordine, de Danemarca, Noua Zeelandă, Austria, Elveţia, Japonia, Finlanda, Canada, Suedia.

 

Adica Elvetia sta bine de tot.

Vizionati va rog si:

Eu consider bun modelul elvetian. Iar faptul ca atat de multi au atat de multe arme, iata ca n-a dus la un macel. Ba din contra.

Desigur, unii vor argumenta ca la ei se poate, caci n-au clanuri de mutanti X. Si ca atare noi vom avea o mare problema daca vom inarma acele clanuri. Dar trebuie sa intelegem ca membrii acelor clanuri oricum au arme, indiferent ca e legal sau nu. Problema e sa inarmam oamenii cinstiti. Iar asta va duce la o scadere a multor infractiuni. Caci una e sa te duci peste o familie ca s-o jefuiesti, cand stii ca tu esti inarmat iar ei nu, si alta e cand stii ca respectivii se pot apara cu arme pe care le si pot folosi la modul profesionist. In cazul din urma, mai bine o lasi balta.  
Pe de alta parte, a inarma poporul si a-l antrena sa lupte este extrem de util in cazul in care tara este cotropita.
Asadar, sunt cel putin trei mari beneficii in cazul in care inarmam populatia:

 • apararea eficienta a tarii
 • descurajarea infractionalitatii
 • anti tiranie

Referitor la ultima, ganditi-va de exemplu cam cum ar putea o guvernare tiranica sa implementeze o draconica lege a vaccinarii obligatorii ce implica rapirea copiilor de catre sistem?

De fapt, Elvetia nici nu are o astfel de lege a vaccinarii obligatorii

Cititi va rog:

https://www.efvv.eu/switzerland/

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

57 comentarii

  1. N-ai inteles nimic din articolul asta! E o idee buna.De ce noi,romanii,luam numai ce e rau de la altii si nu suntem in stare sa luam si ce e bun?Pt. ca nu vedem binele…

 1. Fără multe discuții, este destul de bun, pentru România ar fi foarte bun, dar trebue gândit ținînd cont de specificul nostru național. Această țarâ pe nume România trebue sâ fie capabilă de a se apăra. Istoria de milenii ne sugerează foarte clar acest lucru. De ce geto-dacii au existat cu milenii înainte de Imperiul Roman, iar romanii nu au fost capabili să ocupe decât 25 % din teritoriu cu toată puterea lor militară din simplu motiv că geto-dacii știau foarte bine a mânui armele. O întrebare pentru Românii (Dacii) de astăzi ! Domnilor cine știe a mânui cel puțin o armă ?

 2. am eu asa o presimtire ca Elvetia locul unde s au nascut cele mai ucigatoare erezii-plus tara de “exil” a unor revolutionari de profesie si unde Lenin si a scris “operele” (data ca exemplu) va fi printre primele in tabara antihristului (cu catel si purcel arme si bagaje)

  1. Bravo, kosk! Ai gândit bine. Apoi, să nu uităm că HELveția nu este sub papucul nato. Oare de ce?
   Mai am una. :) Oare de ce se tot face propagandă la înarmarea populației României, când ștm deja că „egiptenii” vor să ne oblige la armată obligatorie? Ca să accepte fraierul mai ușor încorporarea. E ca și cu ademenirea unui copil cu o jucărie…

  2. Ia sa-i raspund eu fratelui kosk, cum ca presimtirea lui e corecta :).

   Elvetia este cel mai bun exemplu de “Minunata lume noua” a lui Huxley.
   Ei sant anesteziati total demult de atata bine. Pi cu toate armele lor, anul asta au facut referendum daca vor sa fie supravegheati elctronic (cu tot ce implica) de servicii “pt siguranta lor”. In proportie de aprox 70% au raspuns ca “da” si deci, asa e. Ca la ei referendumul e lege. Au avut pr existentiale cu pasapoartele biometrice? Nici o pr, facem referendum. Iese ca 50,3% vor pasapoarte biometrice, e referendum, deci e corect si frumos si pt ceilalti 49,7%.
   Referendumul rezolva orice pr existentiala a elvetianului.
   Ei sant in cusca in care e cascavalul si eventual ii impusca cu armele de acasa pe aia care vor sa-i scoata afara din cusca.
   Ei sant cu reforma, cu Luther, Calvin, ei sant din alta lume; lumea antihristului.
   Pentru om e mult mai periculoasa “Minunata lume noua” decat “1984”.

  1. Sau ocazia ii relevă adevarata natura? Este o controversa in sociologia deviantei de secole…. Per total, ar fi o măsură bună.

 3. Nu,in primul rând armele de foc nu mai fac diferența într ‘un război,tehnologia a avansat atât de mult încât unii dețin farfurii zburătoare sau arme care pot transforma un continent în lavă în doar câteva minute, diferențele dintre puterile nucleare si restul sunt de neegalat vreodată,apoi Elveția este protejata ocultei mondiale satanice în frunte cu America,cu cine sa intre Elveția în război ca este neutră si este o enclavă în interiorul OTAN???… poate se pregătesc de un război de gherila pe propriul teritoriu cu criminalii musulmani pe care tot ei îi invită cu drag acum în Elveția,d doar așa de poate explica,altfel nu vrem astfel de exemple ca fiind pozitive,noi oricum suntem într’o situație critică,pe punctul de a dispărea ca țară intr’un eventual război Rusia-SUA ,cu puștile nu avem nicio șansă în fața celei mai mari forțe neconvenționale a lumii!

 4. A trecut vremea cand se duceau razboaiele cu pusca sau cand te aparai cu pusca, dar disciplina militara este buna pentru ca intareste psihicul. Un popor care are atatea arme la dispozitie si atat de putine decese cauzate de arme denota ca este in primul rand un popor instruit si cu un cu un bun echilibru psihic. Cam cum ar fi la noi, cu cei betivi, cu cei fara scoala, fara morala, fara…. Ar fi numai omoruri.

  Armata disciplineaza un popor.

  Armata este buna pentru ca te ajuta sa te mobilizezi catre un scop, sa te maturizezi, sa te obisnuiesti cu greul, cu regulamentul strict, cu lipsurile, cu disciplina, cu asprimea vietii. Tinerii de astazi nu mai pot face armata din considerente psihice. Sa nu uitam ca a fost o vreme cand femeile cu studii faceau armata.

  Cati tineri, care nu au facut armata, ar putea in mod responsabil sa dispuna de o arma cand exista atata labilitate psihica in randul lor?

 5. Modelul ar fi bun daca omul ar avea o gandire normala. Daca omul ar avea o gandire normala/ortodoxa nu ar mai fi nevoie de model.
  Acum daca ii inarmam pe “tinerii frumosi”, pai in 5 zile ne-au terminat.

  Se vorbeste iarasi de modelul american, ca maama ce se mai apara americanul de guvern cu arma lui de acasa.
  Pr americanului si nu numai e ca el nici nu stie care e primejdia reala, care e pericolul, ce e rau si ce e bine.
  E amprentat, scanat, si i se ia ADN-ul inca de la nastere. Da ei se apara cu arma in mana :).

  Cand ai stricat mintea omului, cand omul e reeducat de 3-4 generatii, cand confunda albul cu negru, degeaba mai are arma. La modul general vorbind. Daca e sa fie ceva cu zgomot de arme in sua, apoi mai mult o sa se impuste intre ei, decat cu fortele guvernamentale.

 6. Ca sa ai arme la nivelul acesta,asta implica o educare de generatii, o mentalitate si responsabilitate. Ce sa faci cu o tara iesita din dictatura care nu a fost educata cu valorile libertatii, civilizatiei, si unde mai mult ca toate cu o rata a alcolismului printre cele mai mari ? .De unde a-ti iesit cu ideile acestea sa agitati si tulburati acest popor , Cel mai ciudat lucru este ca veniti de pe o pagina crestina , ce ar trebui sa promoveze pacifismul, valoarea si stiinta vietii si nicidecum stiinta mortii,.. stiinta mantuirii, a salvarii de viciuri, sa evidentiati ca valori pacea si armonia intre oameni, pe principiul bunei intelegeri, si nicidecum unelte ale mortii, fie si sub pretextul apararii. Ceea ce a aparat Elvetia de agresiuni au fost depozitarea banilor a celor ce erau sau nu in conflicte, si toti au avut interesul sa fie o tara neutra, singura de altfel,si de ce sa luam o tara de exceptie ca statut si sa ne folosim de asta ca model de a pune puterea in mana unor oameni fara simtul responsabilitatii si autocontrolului.Imipare rau sa va spun, dar acestea sunt idei extremiste pe fondul unor idei conspirationiste..

  1. Extremiste? Cât de ușor aruncați cuvinte doar pentru că sună dur. În armată au fost înregimentați și preoți care nu îndemnau ostașii să stea ca mămăligile ci îi îndemnau să lupte pentru Țară, Credință și Neam. Armata a fost, este și va fi necesară dar aveți creierul spălat și sunteți prea îndoctrinat de propaganda antinațională.

  2. Nu “a-ti” iesit ci ati iesit… da’ asta-i alta mancare de peste… in limba romana.
   Apararea nu este dovada de anti-crestinism; sa-ti aperi familia, tara – adica pamantul si casa, si Domnii alesi/ingaduiti de Dumnezeu – astea-s obligatii de supravietuire.
   Nu faci rau ca nu “mergi” peste” altul, respingi “raul” care vi9ne peste tine!… cu ceea ce corespunde scopului de aparare. Nu e “frumos” da’ e sanatos!
   Srtii ca si inainte si dupa batalii luptatorii nosrtri posteau si cereau iertare Domnului pentru vietile rapuse din randul dusmanului???
   Cum altfel sa te aperi si sa-ti pastrezi neamul si credinta decat prin orice mijloace iti sint la indemana!
   Nu e corect “moralismul” care -practic- desfiinteaza “morala”.
   DA! – nu “exemplul” Elvetiei ci metoda folosita de elvetieni este buna si ar fi o minune sa fie adoptata de statul masonic protestant roman.

  1. multi dintre voi habar nu aveti sa umblati cu o arma…
   si daca o fi sa fie razboi, care, apropo, nu o sa fie anuntat nici la stirile protv si nici pe facebook, ori ne trezim morti, ori deja ocupati.
   daca la noi era liber la arme nu mai eram in situatia de acum. la noi trebuie permis pana si pentru o jucarie…

  2. Mai nea’ Nicu…
   Chiar crezi ca sint atatia tampiti care se apuca de impuscat tigani si maghiari? (ca unguri, adica aia cu ochi oblici nu exista la noi!)
   Eu cred ca nici un roman care a facut armata nu are astfel de mentalitate sau ganduri, trezeste-te!
   Chiar ai facut armata???
   “Noi” ar inseamna ca sintem, si roman si tigan si maghiar in acelasi timp si intr-o singura persoana???? – ca zici ca ne vom macelari “intre noi”. Sau te-ai speriat de…. idee?

 7. Doamne ajuta

  Subscriu @marian popescu. partial

  Nu ca ar fi rau sa detii arma, dar trebuie educatie comportamentala sa o folosesti. (nu tehnica)

  Aprpos de sistem , pentru arc cu sageti (ce-i drept de competitie) trebuie declarat la politie. (depre ce vorbim …..) Oculta a luat in calcul specificul de comportament si de situatie al populatiei inainte de a o inarma.

  Mantuire

 8. La așa zisa Revoluție din decembrie 1989, mulți dintre români primiră arme sa se lupte. Și rezultatele se văzură? Mai vreți și alte exemple/rezultate pe viitor? Cam atât avui de spus…

 9. Am citit cu dezamagire unele opinii de mai sus. Traim intr-o vreme in care omul in general nu mai stie ce este libertatea. Habar nu are. Cand i se propune un lucru care ar fi cat se poate de normal, intr-o societate libera, omul modern se tulbura si cauta motive sa ramana in stadiul de sclav.
  Am avut discutii cu oameni destul de cititi si daca nu chiar nationalisti, cel putin patrioti, credinciosi si care considerau normal FURTUL prin care statul ia bani din “impozit” pe proprietate. Cand le-am explicat ca este o aberatie sa platesti bani pentru ca detii o proprietate, fie aceasta o masina, un teren sau o casa au sarit in sus: extremism! Cat de stupid ar fi sa plateasca “impozit” pe masina de tocat sau pe o pereche de sosete? In esenta dreptul la PROPRIETATE nu exista, este de fapt o chirie pe termen lung. Cat timp platesti, poti sa folosesti si casa si masina, etc. Cand nu mai platesti, esti executat silit. Culmea este ca oamenii considera normala aceasta situatie, pentru ca s-au nascut si au crescut asa.
  La fel si cu armele. Vin cu argumente “duhovnicesti” pantru a promova exact ceea ce ne-au invatat masonii in ultimii 200 de ani despre credinta.Ca sa fii crestin” trebuie sa fii un fel de oaie tampa si bleaga si sa stai cu mainile in san chiar si cand iti este atacata familia, violata nevasta si fiica.
  Oameni buni, cititi ce spune parintele Nicolae Steinhardt, ce spune si parintele Andrei Aldea si alti parinti care au mai vorbit despre DATORIA crestinului de a-si apara familia si aproapele.
  DA, categoric DA ar fi bine ca populatia sa poata detine arme si sa fie capabila sa se apere. Plangeti de frica sa nu se impuste clanirile de tigani intre ele? Bine ca stati linistiti cand vedeti cum se tiganizeaza populatia romaniei, cum au ocupat tot centrul istoric al Timisoarei, cum politia si jandarmeria SE TEM sa aplice legea si sa faca ordine.
  Doamne, ce vrenuri traim…

  1. Pentru a imparti arme oamenilor, in Romania iti trebuie cel putin o doza de nebunie. Cine ne garanteaza ca nu se vor savarsi crime in toata regula in numele dreptului la autoaparare? Ne comparam cu Elvetia? Dar avem noi gradul lor de cultura civica? Suntem noi romanii un popor disciplinat si civilizat ca elvetienii? Nu de arme de foc este nevoie in Romania ci de arme duhovnicesti, pentru a strica lucrarea diavolului: rugaciuni, post si milostenie, puse toate in slujba crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul Nostru Iisus Hristos. Ia ganditi-va un pic ce i-a zis Iisus lui Petru cand a taiat cu sabia urechea unuia dintre cei care venisera sa-l aresteze. CINE SCOATE SABIA, DE SABIE VA PIERI!

   1. Sigur, cine scoate sabia SA OMOARE, acela va pieri de sabie…
    La taiat de urechi mergea si un cutit si nu intotdeauna cutitul omoara.
    Sa nu cadim in lipsa de discernere…
    Cum crezi ca se vor putea vreodata imparti arme in Romania???
    Asta e o idee care nu “vine” omului normal – poate incuviintarea posesiei de arma PENTRU APARARE, adica pentru situatiile de aparare comunitara, colectiva impotriva unei agresiuni sociale (daca pot sa zic asta…), nu pentru distractie sau pareri personale.
    Intrutotul de acord cu partea a doua, armele duhovnicesti.
    Duhul – insa – nu se arata “in trup”. adica nu devine material, corp … te lumineaza, te ajuta sa te indrepti, te curata de mizeriile sufletesti… dar nu se ia la trantra cu agresorul fizic – cum sint invadatorii sorosisti, numiti “pro-GAY-sist” fie “migranti” fie “refugiati”.
    E treaba ta sa tii intreaga si curata Patria crstina, familia si neamul.
    Si nu “tine” doar “spiritual” – au incercat indienii Sioux si au fost cu totii omorati dupa ce au incercat sa se crestineze…

 10. Amintit-va de Caragiale, intr-o Noapte furtunoasa era vorba de ,, ieșire la exercit’’, unde Titirca inima rea era șeful unei formațiuni , care cuprindea târgoveții, orășeni, o garda civilă care era înființata in România lui Carol I și unde trebuiau sa se prezinte pentru exerciții militare. Oare noi nu putem sa înființăm o asemenea garda civilă? Ideea cu armele date populației nu mi se pare oportuna pentru populația României. Nivelul nostru de instruire și Civilizație din nefericire nu se compara cu cel al Elveției.

 11. Pentru a imparti arme oamenilor, in Romania iti trebuie cel putin o doza de nebunie. Cine ne garanteaza ca nu se vor savarsi crime in toata regula in numele dreptului la autoaparare? Ne comparam cu Elvetia? Dar avem noi gradul lor de cultura civica? Suntem noi romanii un popor disciplinat si civilizat ca elvetienii? Nu de arme de foc este nevoie in Romania ci de arme duhovnicesti, pentru a strica lucrarea diavolului: rugaciuni, post si milostenie, puse toate in slujba crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul Nostru Iisus Hristos. Ia ganditi-va un pic ce i-a zis Iisus lui Petru cand a taiat cu sabia urechea unuia dintre cei care venisera sa-l aresteze. CINE SCOATE SABIA, DE SABIE VA PIERI!

  1. Domnule inchizitor, intr-adevar nu ne comparam cu elvetienii. Suntem mult superiori acelor decazuti. Dar sa o luam metodic, adica “disciplinat” si “civilizat” pentru a nu fi acuzati de “incultura civica”:

   1. “Cine ne garanteaza ca nu se vor savarsi crime in toata regula in numele dreptului la autoaparare?”
   R: Dar in ziua de astazi cine iti garanteaza ca nu exista crime? Tocmai pentru ca nu au avut dreptul la autoaparare au fost linsati oameni in casele lor, au fost jefuiti si omorati, femei violate si aruncate prin santuri.Arunca matale o privire pe un buletin de stiri si te ingrozesti de ceea ce se intampla. Vezi cate cazuri au fost cand s-au impuscat in plina strada. Intrebarea este: de cine sunt conduse acele state care REFUZA populatiei dreptul de a se apara de talhari?

   2. “Suntem noi romanii un popor disciplinat si civilizat ca elvetienii?”
   R: Daca prin “disciplinat” intelegi obedienta oarba la orice lege imbecila, nu, nu suntem. La fel daca prin “civilizat” te referi la progresismul din societatea occidentala, trebuie sa recunosc, din nou, ca nu suntem atat de “civilizati”
   Dar daca te referi la disciplina ca determinare de lupta si jertfa, atunci absolut da. Suntem mult mai disciplinati ca ei. Iar daca prin civilizatie te referi la cultura, spiritualitate si contributii la patrimoniul cultural mondial, categoric suntem mult mai civilizati decat ei.

   3. Eu nu am spus ca nu avem nevoie de arme duhovnicesti. Din contra, sunt convins ca sunt absolut necesare. Doar atat ca timp de milenii, oamenii au avut arme, le-au purtat si le-au folosit la nevoie. A fost un drept pe care nici marii imparati ai lumii nu s-au gandit sa il abroge. Chiar si sfintii au folosit arme si au omorat cu ele.

   De vreo 200 de ani incoace, insa, toate regimurile dictatoriale au incercat sa dezarmeze populatia. Si au reusit aproape in intreaga lume. Ni se spune ca nu avem nevoie, ca ne protejeaza statul, prin politie, jandarmerie etc. Se vede clar ca asta este o minciuna si ca politia nu este in stare sa protejeze polulatia. Din contra, de multe ori corupta fiind, politia si sistemul de justitie face jocul infractorilor.

   Ni se spune apoi ca oamenii sunt atat de “nebuni, needucati, barbari, inconstienti” incat nu ar fi capabili sa poarte o asemenea responsabilitate….ce ticalosie.

   In concluzie, a purta arme, trebuie sa fie un drept, iar cine doreste sa si-l poata exercita. Aceasta nu este o obligatie, si deci nimeni nu te va obliga, stimate inchizitorule, sa detii o arma, daca nu doresti acest lucru.

   1. Va recomand sa trageti nitel o fuga pana in primul oras elvetian si sa evaluati la fata locului oameni, case, strazi, obiceiuri.
    Cand veniti inapoi, va astept cu un raport stiintific in extenso. Accept sa fiu contrazis cu argumente!
    Pana atunci, ramane valabil ce am spus mai sus: elvetienii sunt un popor disciplinat si civilizat.
    Va spune un om care a vizitat Elvetia
    Sine ira et studio!

    1. Stimate domn, se pare ca intelegem diferit semnificatia celor doi termeni: disciplinat si civilizat.Spun asta pentru ca am impresia ca folositi acesti termeni asa cum au fost ei impusi de limbajul de lemn al mass-mediei progresiste, fost comuniste.

     In lipsa unor exemple concrete care sa exemplifice exact la ce va referiti cand spuneti ca elvetieni sunt mai disciplinati sau mai civilizati decat noi romanii, imi este greu sa inteleg motivatia afirmatiilor dumeneavoastra. Va scriam in comentariul precedent ca depinde ce intelegeti prin acesti termeni.

     Ambii termeni fac referire la trasaturi de caracter sau comportamentale care sunt relative, nu absolute. Disciplina poate fi o virtute, atunci cand este folosita in ascultarea si urmarea legilor Dumenzeiesti (si a celor lumesti atata vreme cat acestea nu intra in contradictie cu cele Dumenzeiesti). De exemplu, disciplina este o virtute in cazul ascultarii de duhovnic, atata vreme cat duhovnicul invata credinta cea dreapta.Disciplina in armata sau in fortele de ordine este o virtute atata timp cat aceste trupe isi fac datoria fata de DUMNEZEU, NEAM si TARA.

     Pe de alta parte, disciplina poate fi si un lucru rau atunci cand sunt ascultate orbeste ordinele, sfaturile sau legile care sunt impotriva credintei in Dunmezeu. Atunci cand ordinele sau legile sunt abuzive si nedrepte. Cand ordinele date sunt impotriva lui DUMNEZEU, sau a NEAMULUI.

     Asadar faptul ca elvetienii sunt “disciplinati” nu demonstreaza nimic daca nu au alaturi de disciplina si DREAPTA SOCOTINTA. Disciplina nauca, prost inteleasa, este o arma a celui viclean in lupta lui sa il subjuge pe om.

     In cazul “civilizatiei” este aceeasi problema. Nu mai stau acum sa detaliez, sunt convins ca ati inteles ideea.

     Nu voi urma recomandarea dumneavoastra de a vizita Elvetia. Am vizitat suficiente tari ca sa imi fac o impresie referitor la ce inseamna “civilizatia” occidentala, chiar daca nu am vazut Elvetia.

     Daca imi permiteti, va fac si eu o recomandare (ca o urmati sau nu, va priveste):

     Inainte sa judecati NEAMUL ROMANESC si sa il puneti la coada occidentului, studiati istoria, credinta si traditiile neamului din care faceti parte. Vizitati manastirile din moldova si din restul tarii, cetatile si orasele de scaun ale marilor inaintasi, cititi faptele de vitejie si jertfa ostasilor romani in razboaie, jertfa zecilor de mii de sfinti ai acestei tari. Veti vedea ca disciplina acestui neam, de a lupta pentru credinta stramoseasca, de a se jertfi pentru DUMNEZEU, NEAM si TARA nu se compara nu doar cu Elvetia, ci nu se compara cu intreg occidentul desacralizat.

     Nu este nevoie sa faceti un raport stiintific. Trebuie doar sa fiti patruns de acel fior de bucurie, mandrie pentru ca faceti parte dintr-un neam atat de ilustru si atat de incercat. Daca reusiti acest lucru, va felicit.

     Nihil sine deo!

     1. Subscriu la tot ce ati scris pana acum.Felicitari!Mi-ar place sa stam de vorba in privat…

     2. Eu nu pun semnul egal între romanii induhovniciti și restul populației care se pretinde a fi civilizata. Daca discutam in termeni religioși, atunci într-o adevăr suntem campionii credinței în Europa. Atenție, insa! Doar la suprafață!!! Vreți argumente? Unul singur cred că este suficient. Romania, stat majoritar ortodox are la activ 22 de milioane de avorturi, din 1958 și până în zilele noastre. Suntem campionii Europei la acest capitol. Și când te gândești că unii spun despre România că este Gradina Maicii Domnului… Și în acest caz este vorba de un limbaj de lemn, fie că în veți da dreptate, fie că nu…Vrem arme că sa ne apărăm că elvețienii, dar ne ucidem pruncii înainte sa se nască și mai susținem sus și tare că suntem drept credincioși. Doamne, iartă pe românii tai, dacă poți!

     3. @ un preot

      Sarut dreapta, parinte.
      Si eu m-as bucura sa discutam.

      Rog un administrator al portalului sa va comunice adresa mea de e-mail.

     4. @ SAVONAROLA

      Asa este. Aveti dreptate. Eu cunosc aceste realitati. Este o mare durere ceea ce se intampla. Cu toate acestea, eu consider un exemplu auzit de la un preot, ca fiind edificator pentru cum ar trebui sa privim aceasta situatiei:

      Daca mama, sau tatal intr-o familie nu castiga mult, sau nu au servici si sunt saraci, copiii nu ii mai iubesc pentru asta? Pleaca ei la vecini sa traiasca pentru ca sunt mai bogati? Isi schimba ei familia si isi ocarasc parintii si fratii naturali? Scuipa ei pe tot ce inseamna familie pentru o masa mai imbelsugata? Nici vorba.

      Daca mama sau tatal au diverse vicii (tigari, alcool) oare nu cu durere ii privesc copiii? Oare nu cauta ei in colectivitate sa vorbeasca despre ceea ce este bun in familia lor? Credeti ca ajung sa isi batjocoreasca mama pentru ca fumeaza sau tatal pentru ca bea? Credeti ca nu ar face copiii tot ce le este in putere doar sa ii indrepte pe parinti? Credeti ca daca alti copii i-ar batjocori pe parintii lor, ei nu le-ar lua apararea? Credeti cumva ca s-ar alatura grupului de batjocoritori adaugand si ei sudalme peste parintii lor? Nu cred ca ar face astfel pentru ca in puritatea lor, copiii au sentimentul apartenentei la familie. Ei inteleg un lucru simplu: daca si-ar batjocori parintii, alaturi de copiii din grup, ar insemna sa se batjocoreasca singuri, pe ei.

      La fel daca neamul nostru are probleme, si are, pentru ca le vedem cu totii, nu vom incerca sa il ridicam prin ce putem? Ce vom face? Vom merge dincolo si ii vom injura pe fratii nostri? Vom injura neamul si tara? Vom scuipa pe tot ceea ce este romanesc? Vom desconsidera orice notiune legata de tara si neamul nostru? Sau vom cauta ceea ce este bun si frumos si valoros si ne vom mandri dincolo cu ce avem mai bun.

      Am cunoscut prea multi romani care isi injurau neamul si care laudau tara in care au ajuns sa traiasca si o prezentau in termeni superlativi, in mod exagerat, partinitor, furati de privelistea ambalajului, nesocotind continutul. Prea usor cadem in extaz pentru orice vedem la altii si mult prea usor ne desconsideram neamul, fara a cunoaste in profunzime nici pe cei straini, dar nici neamul nostru.

      Este un razboi mediac dus impotriva a tot ce este romanesc. Sa incercam sa nu ii cadem victime. Pentru aceasta, ar trebui sa facem un efort si sa incercam sa ne intoarcem la credinta si la traditii. Trebuie sa ne redescoperim istoria, cultura, folclorul si toata bogatia uriasa pe ca o avem din stramosi.

      Eu nu sustin sa nesocotim sau sa ascundem partile noastre rele, problemele. Eu sustin doar ca trebuie sa ne iubim familia, neamul, tara cu bune si cu rele, si sa incercam pe cat putem sa indreptam lucrurile rele.

      Asa sa ne ajute Dumnezeu!

     5. oroles

      Spui: “Veti vedea ca disciplina acestui neam, de a lupta pentru credinta stramoseasca, de a se jertfi pentru DUMNEZEU, NEAM si TARA…”

      Asta consideri că s-a văzut și se vede după Creta? Lupta pentru credința strămoșească??? Ce să vedem mergând la mănăstiri? Să ne mândrim cu realizările predecesorilor vrednici, să lăudăm grija actuală a monahilor pentru aspecte lumești și să uităm de trădarea credinței? Asta de acum e credința strămoșească???

     6. Daca neamul romanesc mai supravietuieste astazi, este dupa umila mea parere o minune dumnezeiasca. Daca ne uitam in jurul nostru, vedem ca Jugoslavia nu mai exista, Cehoslovacia la fel si nici URSS… Pentru jerfa de sange a eroilor din Decembrie 1989, Dumnezeu ne-a ingaduit sa ramanem macar de forma, uniti in granitele Romaniei de azi.
      Sa nu ne facem insa iluzii. Imperiul Bizantin a cazut sub loviturile turcilor, dezastru ingaduit de Dumnezeu, pentru ca in cetate nu mai existau nici macar 5 oameni cu adevarat credinciosi. Neamul romanesc a dat multi sfinti si eroi , dar si multi tradatori si nemernici. Cand balanta pacatelor va inclina balanta virtutilor, Dumnezeu va avea grija sa faca “reglajul”. Se stie ca plata pacatului este moartea. Rugati-va sa nu fie… Spor in cele bune!

 12. la cati tigani care folosesc sabii si cutite sunt la noi, ce credeti ca se va intampla daca le dati arme?
  in principiu ar fi buna solutia dar selectiv, nu orice interlop sa detina arma. Si asa ne-au incalecat obraznicii de alte etnii. In Elvetia de ce credeti ca nu se obtine cetatenia asa usor!!!? Altfel ar fi plin de negrii si tigani cu arme care si-ar face sediul razboiului sfant in Elvetia…

  1. gogu

   Sigur ca unora dintre ei sau unora dintre altii nu trebuie sa li se dea arme. Doar ca asta e degeaba, caci ei oricum au arme. Si au arme deoarece sunt interlopi, ca atare nu le pasa cat de legal sau ilegal e sa detina arme.

 13. Va recomand sa trageti nitel o fuga pana in primul oras elvetian si sa evaluati la fata locului oameni, case, strazi, obiceiuri.
  Cand veniti inapoi, va astept cu un raport stiintific in extenso. Accept sa fiu contrazis cu argumente!
  Pana atunci, ramane valabil ce am spus mai sus: elvetienii sunt un popor disciplinat si civilizat.
  Va spune un om care a vizitat Elvetia
  Sine ira et studio!

 14. Doamne Ajuta

  @SAVONAROLA Prietene, am vizitat si eu Elvetia si nu numai civilizatia lor. Curatenia sau Migala ordonata de acolo nu are de aface cu detinerea armei, mai mult cu un aer de snobism si superioritate.

  Bine inteles ca ar fi rumos sa avem ordinea de acolo, dar asta nu inseamna ca nu o putem avea.

  Nu suntem lasa-ti . Care parte din Strategie de colonozare si indobitocire nu intelegi , ca se aplica la noi?
  Scopul elvetiei este altu si al Romaniei ca statalitate altu in randul Lucifericilor.

  Detinerea de arme este oportuna unui popor – chit ca trebuie foarte putina culturalizare in ale armelor a oamenilor non lepre sociale.

  Subscriu @oroles

  Si inca odata permisia la arme a populatiei se face cu scop, si exemplific> in romanica pt lovituri de stat gen Revolutia 89` , nu ca populatia ar fi tampa si nu se stie cu armele a iesit asa, Scopul era altu,> iar In HELLvetica Scopul este de a pastra un Esantion luciferic de prima mana , asiguart ca bogatie si ca sistem si ca EXEMPLU .

  Mantuire

  1. Perfect de acord! Fiecare țară joaca un rol pe scena manevrata de păpușari.Intotdeauna m-am întrebat de ce Elveția a fost ferita de războaie de mai bine de 150 de ani. De ce elvetienii nu s-au băgat în alianțe militare? Răspunsul cred că nu e greu de dat, daca ne gândim la numărul mare de bănci existent pe metru pătrat în Tara Cantoanelor. Păpușării au pușculița in Elveția și ca atare, ea trebuie protejata.Si Romania joaca un rol: acela de țară foarte bogata cu oameni foarte săraci. Singura noastră bogăție ar trebui sa fie credinta ortodoxa Și totuși, românii, proporție majoritar ortodox au la activ 22 milioane de avorturi, conform statisticilor din 1958 și până acum.Tinand cont că lepădarea de prunci este un păcat strigător la cer, credeți că Dumnezeu isi mai îndreaptă Harul sau spre poporul român? Se știe că plata păcatului este moartea.Iar noi românii, murim in fiecare zi puțin, câte puțin…Sa mai spun că în fiecare zi pleacă definitiv din tara 200 de români și că suntem campioni și la acest capitol, după Siria, tara prin care a trecut totuși, războiul?

 15. Razboiul taranesc al lui Gh. Doja, apoi rascoala lui Horia, Closca si Crisan, revolutia lui T. Vladimirescu … luptele partizanilor in munti, sunt destule motive ca poporului român sa nu-i mai fie permisa vreodata detinerea legala de arme de foc. Pentru ca … uneori si mamaliga explodeaza si face prapad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button