X

TALMUDIC: Doar de la 666 lei în sus, angajatul va câștiga ceva în plus la salariu, conform unei ordonațe de urgență

Persoanele încadrate cu normă parțială care au salariul sub 665 de lei vor fi nevoite de anul viitor să vină cu bani de acasă în loc să câștige. Această anomalie are loc din cauza faptului că Guvernul Tudose a adoptat o ordonanță de urgență prin care obligă angajatorii să achite contribuțiile sociale la nivelul salariului minim brut pentru salariații care prestează muncă part-time. Acum salariul minim brut este de 1.450 de lei dar de anul viitor Guvernul PSD-ALDE vrea să-l salte la 1.950 de lei. „(…) în cazul câștigului lunar brut prevăzut la art. 139 (din Codul fiscal, referitor la persoanele ce obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor – n. red.), realizat în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial, al cărui nivel este sub nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului, venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ”, se explică în ordonanța Executivului cu referire la CAS, însă regula e valabilă și pentru CASS.

„Cât câștigă la o asociație de locatari femeia de serviciu? Mă refer la cazul în care e încadrată cu contract de muncă. De exemplu la noi brutul e de circa 350 – 400 lei. Că dacă rămâne aberația cu baza de calcul la asigurări la salariu minim, doamna noastră de la bloc vine cu bani de acasă și pleacă și nu mai vine. Pentru orice contract parțial cu suma mai mică de 665 lei, vii cu bani la angajator. (Salariul minim 1.900 x 35%). De la 666 în sus, iei și tu un bănuț”, susține consultantul fiscal Adrian Bența.

Conform unui act normativ adoptat de Executiv care modifică Codul Fiscal, de la 1 ianuarie 2018, numărul de contribuții sociale obligatorii pe care trebuie să le plătească angajatorii pentru propriii salariați, conform unui act normativ publicat vor rămâne contribuția la pensii (CAS) și contribuția la sănătate (CASS), ce vor fi suportate în totalitate de salariat, plus contribuția asiguratorie pentru muncă (CAM), ce va fi suportată doar de angajator. Partea angajatului va fi de 35%. Dacă o persoană lucrează în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial de patru ore/zi, salariul brut va putea fi de cel puțin 950 de lei, iar pentru acest venit se vor datora următoarele contribuții sociale calculate prin raportare la salariul minim brut pe economie: CAS va fi de 475 de lei iar CASS va fi de 190 de lei. Astfel, salariul net al unei persoane ce se va regăsi în această situație va fi de 285 de lei, scrie Avocat.net.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Bănci
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Au aparut mai multe astfel de teorii. Ma refer la mesajele din filme sau cum e cazul de fata, cu mesaj public intre masoni. Nu cred ca asa se procedeaza intre ei, nu cred ca isi transmit mesaje prin canalele media. Masonii au ierarhii, sunt structurati in cadrul unei organizatii. Mesajele si obiectivele se transmit la marii maestri care mai departe le pun in practica prin nivelele inferioare. Mesajele publice trebuie sa aiba alt scop.

 2. Am gasit de curand pe Internet un comentariu foarte interesant la un articol aparut pe
  Justitiarul.ro, care contine niste informatii foarte importante.despre felul in care s-a obtinut in mod legal, dupa 1989, controlul financiar al Romaniei de catre statul Israel.

  Nicu Cohen

  Posted noiembrie 19, 2017 at 7:31 AM

  Felul cum Romania si-a pierdut statalitatea si a devenit o Corporatie ..

  LEGEA Nr. 28 din 15 martie 1991 pentru acceptarea de catre Romania a Acordului (Statutului) privind Corporatia Financiara Internationala (C.F.I.) ”

  http://www.legex.ro/Legea-28-1991-1935.aspx

  Care aveati cunostiinta de acest instrument legal prin care tara noastra Romania a fost desfiintata , corporatizata ,impartita pe Actiuni – Shares si predata corporatiei BIRD ,Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare – (International Bank for Reconstruction and Development ) , subordonata Word Bank , subordonata Federal Reserve .

  Astfel s-a creat Corporatia Romania ..

  Acesta Corporatie nou creata – Corporatia Romania i-a expropriat pe romanii si si-a insusit in proprietate prin asa zisa Privatizare ……………………

  Art.4

  Sectiunea 5

  Presedintele Consiliului directorilor, presedintele corporatiei si personalul

  c) „Preşedintele corporatiei, functionarii şi personalul corporatiei, în exercitarea funcţiei, datoreazã intreaga rãspundere corporatiei şi nici unei alte autoritãţi………..”

  Art.6

  Secţiunea 5

  Imunitatea arhivelor

  ‘Arhivele corporatiei vor fi inviolabile.”

  Deci noi ca cetateni nu avem voie sa stim ce si cum .

  Dupa aceasta lege, BIRD ca investitor principal a devenit Proprietara Corporatiei Romania , a pus Actiunile Corporatiei Romania de vinzare la Bursa (New York) si de la Bursa -[ Corporations on the US Securities Exchange ] – de unde cumparat-o Israelul -acesta fiind si el la rindul lui o Corporatie – Deci asta e sistemul matrix -matrioshka , o corporatie in burta altei corporatii .

  http://www.justitiarul.ro/cine-conduce-romania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!