X

Școală CATOLICĂ renuntă la cuvintele MAMĂ și TATĂ pentru a nu ,,discrimina” cuplurile GAY

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O școală catolică a fost obligată să renunțe la noțiunile de „mamă” și „tată” din formularele de admitere, după ce un părinte a acuzat instituția că ar discrimina cuplurile de același sex, cât și familiile monoparentale și părinții vitregi.

Școala primară Holy Ghost din sudul Londrei acceptă, anual, 30 de elevi. În acest an, însă, au existat 48 de candidați, însă unii dintre ei au fost respinși, din cauza informațiilor neclare. Astfel,  un părinte s-a plâns că, în formularul de admitere se solicita religia mamei și a tatălui, acuzând astfel instituția de discriminare, informează Daily Mail.

Invocând o lege care interzice instituțiilor să solicite informații care nu sunt necesare pentru admitere, autoritățile competente au decis că este suficient ca reprezentanții instituției să ceară informații privind cultul religios la care aderă doar unul dintre părinți, astfel că termenii „mamă” și „tată” sunt restrictivi, recomandat fiind cel „părinte”.

După acest scandal, și alte două școli au fost nevoite să își revizuiască formularele de admitere.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button