X

UCIGAȘII din SISTEM: Belgia continuă EUTANASIEREA pacienților BOLNAVI MINTAL, considerând că MOARTEA îi va scăpa de „suferința insuportabilă și inutilă”

de null

Belgia se află în topul clasamentului în privința eutanasierii pacienţilor cu boli mintale. Unele cadre medicale au cerut o dezbatere naţională a problemei.

Susţinătorii aşa numitei „moarte cu demnitate’’ continuă să insiste că eutanasierea şi sinuciderea asistată se aplică doar persoanelor cu stare foarte gravă de sănătate, la fel cum si susţinătorii avorturilor încurajează uciderea copilului ca o măsură disperată pentru femeile maltratate. Realitatea este că nu acestea sunt motivele, în special în Europa, unde copiii cu sindromul Down sunt din ce în ce mai puţini iar persoane cu boli mintale sunt omorâte prin injecţie letală.

Unul din liderii mișcării de omorâre a pacienţilor cu boli mintale este Belgia, unde oamenii pot fi daţi la moarte dacă suferă de „chinuri psihologice insuportabile şi inutile’’. Limbajul incredibil de relaxat privind pacienţii cu boli mintale a stârnit panică în rândul unor profesioniști în domeniul medical din Belgia, ce recent au adresat o scrisoare de atenţionare, cerând o dezbatere naţională a problemei. Iată câteva rânduri din ce au avut ei de spus:

Eutanasierea făcută pacienţilor ce suferă chinuri insuportabile şi inutile psihologic, este foarte problematică. Sunt oameni care nu sunt în faza terminală şi care mai pot trăi încă mulţi ani. Prin urmare, măsurile  extreme trebuie specificate atât din punct de vedere clinic cât  şi legal. Esenţa acestui caz este că estimând inutilitatea suferinţei unui pacient, noi nu putem elimina factorul subiectiv…

Legea nu indică criterii exacte despre cât de suportabilă este suferinţa. Orice plângere despre nepăsare în aceste cazuri nu poate duce decât la un mod legal de a o numi „ţara nimănui’’.

Indiferent de câte criterii sunt, din ce în ce mai mult, pacientul depinde de cum un psihiatru îl  percepe sau îl testează, ajutat de presupunerea personală a unui doctor şi relatarea pacientului despre simptomele sale.

Un articol recent din The Washington Post, subliniază că Lieve Thienpont, un psihiatru ce aprobă eutanasierea celor ce suferă, permite pacienţilor să moară fără a îndeplini cerintele legislaţiei. Ea neagă plângerile şi declară că pacienţii au interpretat-o eronat, afirmând că, „Aceşti pacienţi sunt foarte disperaţi, stresaţi’’. „Ei spun lucruri ce nu sunt întotdeauna adevărate’’

Revista Knack conturează că psihiatrii specializaţi în probleme de stres sunt sub ascultarea noii legi şi cum aceasta le-a schimbat relaţiile cu pacienţii. Ei susţin:

Destul de ciudat că, persoanele cu mai puţin severe şi uşor tratabile tulburări psihice – cum sunt tulburările de personalitate- solicită mai adesea eutanasierea decât pacienţii cu boli grave. Oferta ridică într-adevăr semne de întrebare. Eutanasierea a devenit un nou simptom. Adesea este ca un strigăt de ajutor: „mai merită oare să trăiesc, sau renunţ?”

Dar este un simptom cu consecinţe specifice periculoase.

Doar cinci state din Uniune permit sinuciderea asitată de medic.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Eutanasie
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Încercarea cea mare a creștinilor va fi procurarea hranei. Cine nu va accepta sistemul antihristic cu toate legile lui, acela nu va putea să cumpere sau să-și vândă în voie cele de trebuință și uite așa omul se leapădă de creștinism(de Hristos) și se convertește la ceea ce-i propune sistemul. Cazul celor din penitenciare este foarte relevant. Și Hristos putea să dea mâna cu preoțimea vremii Lui, adică să cadă la pace cu aceștia, dar nu ar mai fi fost modelul nostru pe veci. El n-a acceptat compromisul și cum S-a făcut model vrednic de urmat, iată că Sfinții Părinți L-au urmat, iar noi trebuie să urmăm pilda Sfinților Părinți. Aceasta-i singura cale care duce sigur la ocuparea unui loc bun în Cer(Împărăția cerurilor). Pentru cine crede, desigur. Deci prin nevoia de săturare a pântecelui vom fi încercați cei mai mulți. Întăriți-vă creștinilor adevărați, căci acum este vreme de antrenament, altfel ne va fi foarte dificil să facem față vremii ce urmează. Doamne ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.