X

EUROÎNDOCTRINAREA lui Jean-Claude Juncker: Naționalismele sunt o otravă care împiedică Europa să conlucreze

Președintele Comisiei Europene a îndemnat Europa să ia atitudine împotriva separatismului, în contextul în care Spania se confruntă cu o criză fără precendent în urma referendumului din Catalonia, relatează Reuters.

FOTO: http://revista22.ro/files/news/manset/default/juncker-secundar.jpg

„Naționalismele sunt o otravă care împiedică Europa să conlucreze”, a spus Jean-Claude Juncker într-un discurs susținut la Universitatea din Salamanca, unde i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

„Nu putem sta cu brațele încrucișate, a venit timpul să facem ce trebuie făcut. Spun ‘nu’ oricărei forme de separatism care slăbește Europa și adâncește fisurile existente”, a continuat președintele Comisiei Europene.

El a făcut aceste afirmații în contextul în care Spania se confruntă cu o criză de amploare, declanșată în urma referendumului din Catalonia, din 1 octombrie. Potrivit Reuters, acest referendum a alimentat sentimentele separatiste care se găsesc și în afara granițelor Spaniei.

Astfel, remarcile lui Juncker ar putea să îl dezamăgească și mai mult pe fostul lider catalan, Carles Puigdemont, care a plecat în Belgia după ce Madridul a reacționat la declarația catalană de independență destituind administrația regională pe care o conducea.

Acesta spera să obțină sprijin la Bruxelles pentru campania sa în favoarea independenței și a făcut apel la intervenția Uniunii Europene, dar fără succes până acum, amintește sursa citată. De astfel, Uniunea se confruntă la rândul ei cu o provocare fără precedent la adresa unității sale, în urma deciziei Marii Britanii de a ieși din blocul comunitar.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!