X

Liderul Hezbollah: Arabia Saudita a declarat RAZBOI Libanului si a cerut Israelului sa ne ATACE tara

Seful Hezbollahului libanez a acuzat vineri Arabia Saudita ca a cerut Israelului sa atace Libanul, intr-un nou puseu de tensiune intre Ryad si miscarea siita aliata cu Iranul, scrie AFP.

„Ce este cel mai periculos e sa inciti Israelul sa loveasca Libanul”, a spus Hassan Nasrallah, intr-un discurs transmis de televiziunile libaneze.

„Vorbesc de informatii care asigura ca Arabia Saudita a cerut Israelului sa atace Libanul”, a sustinut acesta.

Nasrallah a acuzat regatul saudit ca a declarat razboi Libanului si Hezbollahului si acuzat Ryadul ca il tine prizonier pe premierul Saad al-Hariri, care si-a anuntat demisia sambata, intr-un discurs sustinut in capitala regatului ultra-conservator.

Acesta a calificat demisia lui Hariri drept „o interventie saudita fara precedent” in politica libaneza si a cerut revenirea lui Hariri in Liban. Seful Hezbolahh a mai spus ca guvernul este in continuare legitim si nu a demisionat.

Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Atentie, 40% din locuitorii Libanului sunt crestini, si exista o regula privind impartirea puterii: daca presedintele e crestin, atunci primul-ministru e musulman si viceversa.
    Daca tot s-a terminat razboiul in Siria, e „nevoie” de un alt razboi, cu masacre si refugiati, nu?!

    1. Corect, sunt numai 8% crestini-ortodocsi, cea mai mare parte sunt maroniti (catolici) – 22%, iar conform constitutiei, presedintele trebuie sa fie maronit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.