X

Liderul Hezbollah: Arabia Saudita a declarat RAZBOI Libanului si a cerut Israelului sa ne ATACE tara

de null

Seful Hezbollahului libanez a acuzat vineri Arabia Saudita ca a cerut Israelului sa atace Libanul, intr-un nou puseu de tensiune intre Ryad si miscarea siita aliata cu Iranul, scrie AFP.

„Ce este cel mai periculos e sa inciti Israelul sa loveasca Libanul”, a spus Hassan Nasrallah, intr-un discurs transmis de televiziunile libaneze.

„Vorbesc de informatii care asigura ca Arabia Saudita a cerut Israelului sa atace Libanul”, a sustinut acesta.

Nasrallah a acuzat regatul saudit ca a declarat razboi Libanului si Hezbollahului si acuzat Ryadul ca il tine prizonier pe premierul Saad al-Hariri, care si-a anuntat demisia sambata, intr-un discurs sustinut in capitala regatului ultra-conservator.

Acesta a calificat demisia lui Hariri drept „o interventie saudita fara precedent” in politica libaneza si a cerut revenirea lui Hariri in Liban. Seful Hezbolahh a mai spus ca guvernul este in continuare legitim si nu a demisionat.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Atentie, 40% din locuitorii Libanului sunt crestini, si exista o regula privind impartirea puterii: daca presedintele e crestin, atunci primul-ministru e musulman si viceversa.
    Daca tot s-a terminat razboiul in Siria, e „nevoie” de un alt razboi, cu masacre si refugiati, nu?!

    1. Corect, sunt numai 8% crestini-ortodocsi, cea mai mare parte sunt maroniti (catolici) – 22%, iar conform constitutiei, presedintele trebuie sa fie maronit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.