X

BECURILE eco: conțin MERCUR și pot cauza CANCER

Foto: Pinterest.com

Ai astfel de becuri în casă? Sunt extrem de periculoase, ne avertizează specialiștiiacum 2 zile1 minute pentru citit

Facturile ne „ucid”, aşa că încercăm mereu să găsim metode de a economisi bani. Becurile clasice au fost înlocuite de becuri eco-friendly care economisesc energie electrică.

Cu toate acestea Agenţia pentru Protecţia Mediului din Statele Unite a emis un protocol despre folosirea acestor becuri economice. Se pare că atunci când se sparg sau se ard, acestea elimină gaze toxice.

Dacă spargi un astfel de bec în casă, va elibera de 20 de ori cantitatea maximă admisă de mercur în aer. Acest lucru a fost confirmat de un grup de cercetători de la institutul Fraunhofer Wilhelm Klauditz, notează scientificamerican.com.

Aceste becuri pot cauza:

– ameţeală

– dureri de cap

– migrene

– convulsii

– oboseală

– lipsa de concentrare

– cancer

Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. Va spun sincer ca am o veioza in camera,si in fiecare dimineata ne trezim cu durere de cap si obositi de parca nu am fi dormit o noapte intreaga! Acum am inteles de ce! Va multumesc!

 2. cred ca orice tehnologie noua/inovatie trebuie sa treaca intai proba timpului. daca intr-un timp indelungat se arata a fi inofensiva, atunci sa fie folosita, altfel nu stim ce urmari poate avea.

 3. Dragi prieteni fiti foarte atenti! Nu sunt numai mercurul, alte substante nocive si radiatiile electromagnetice emise de aceste mijloace de iluminare daunatoare. Cel mai daunator este spectrul luminos emis de acestea. Singura sursa electrica de iluminat artificial mai putin daunatoare este becul cu incandescenta daca nu este supravoltat. Ceea ce se intampla cu toate becurile de cca 120 de ani de cand exista o conspiratie care a fortat toti fabricantii sa produca becuri cu o durata de functionare maxima de 1000 de ore. Cel mai bine ar fi daca aceste becuri cu incandescenta ar fi alimentate cu curent continuu si putin sub alimentate, cam la 160 de volti – in functie de bec – asa cum au fost cele originale cand s-au inventat. Despre conspiratia respectiva vedeti pe youtube: https://www.youtube.com/watch?v=zdh7_PA8GZU cu titlul „The Lightbulb Conspiracy – Planned Obsolescence”
  Singurele surse de iluminare total nedaunatoare sunt opaitul si lumanarea. Si este firesc asa pentru ca focul ca sursa de iluminat este ceva natural. Despre toate acestea vedeti studiile doctorului german Alexander Wűnsch expert de clasă internaţională în fotobiologie. Pentru cei mai putin exersati in stiinta puteti vedea un interviu cu explicatii pe intelesul tuturor la adresa de internet: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/10/23/near-infrared-led-lighting.aspx
  Pentru crestini cred ca si din acest aspect particular al stiintei pot trage concluzia ca stiinta si tehnologia nu au decat un singur scop si un singur sens: sa distruga omul.
  Dumnezeu sa ne ajute!

   1. Vorbiți serios domnule redactor?
    Există știință adevărată?
    Și cum va descoperi adevărul ceea ce este tot timpul amestecat cu minciuna?
    Și care-i instrumentul acela prin care va fi descoperită lucrarea lui Dumnezeu?
    Și care-i instrumentul acela prin care va fi experimentat Cel care nu poate fi experimentat de păcătoși?
    Cu ce va fi auzit Cel care nu poate fi auzit de cei păcătoși?
    Cu ce va fi văzut Cel pe care nu-l pot vedea nici îngerii darmite păcătoșii?
    Deci acum există două căi spre cunoașterea lui Dumnezeu: Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu, a doua persoană a Treimii dumnezeiești și știința adevărată?
    Și ce fel de Dumnezeu este acela care creează un om ce nu poate trăi din cauză că are nevoie de știință?
    Ce fel de Dumnezeu este acela care a creat un om și care nu are înscrisă în natura lui cunoașterea existenței supreme și are nevoie de știință să-i spună că există Dumnezeu?
    Ce le-a lipsit oamenilor ca să trăiască și să se mântuie de a trebuit să apară știința?
    Și care este lucrul acela bun pe care l-a făcut știința?
    Să mai continui?
    Și eu care credeam că acest site este al creștinilor ortodocși.
    Vă rog să mă iertați că v-am deranjat!

    1. Doamnule Mircea, ati auzit de SFINTII Doctori fără de arginți? Ati auzit de Nicolae Paulescu? Ati auzit de alte mii de sfinti, care erau in acea vreme si mari eruditi, fiind cunoscatori a mai multor ramuri ale stiintei?
     Eu despre STIINTA vorbesc, nu despre pseudo-stiinta care domneste si subjuga peste tot la ora actuala. Da, adevarata stiinta nu face decat sa descopere ce a creat Dumnezeu, falsa-stiinta vrea sa inventeze, sau are pretentia asta, fara Dumnezeu, nerecunoscand nici originea omului, a universului etc. Nu ne-ati deranjat, dar ati priceput anapoda. Doamne, ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!